Witam,
Od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu Audi, zaliczyłem już trochę marek ale nigdy Audi.. ostatnio miałem okazję trochę pojeździć A6 C5 2.8 quattro i ..
zacząłem zastanawiać się nad zakupem tego modelu.
Interesują mnie również A6 C5 1.8T quattro, A6 C5 2.4 quattro, A6 Allroad C5 2.7 bi turbo, i tu mam kilka pytań:
Który z ww. modeli byłby najrozsądniejszym wyborem ?
Jakie są koszty utrzymania , eksploatacji ? na co trzeba zwracać uwagę ? najczęstsze usterki ? Trochę poczytałem , popytałem na pewno model
Allroad C5 2.7 bi turbo jest dla ludzi z bardziej z zasobniejszym portfelem lub pasją do tego modelu, wolałbym auto ze skrzynią automatyczną i z tego co udało mi się dowiedzieć mniej awaryjną jest tiptronic,
Na pewno auto miałby służyć do codziennej jazdy i mieć zamontowany LPG,
Każdy z tych modeli ma swoje plusu i minusy - wiadomo każda marka i model ma jakieś tajemnice, dlatego byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki zwłaszcza modelu A6 C5 2.8 quattro bo chyba jednak nim najbardziej jestem zainteresowany , w sumie póki co z ww. modeli tylko nim udało mi się trochę pojeździć i czegoś więcej dowiedzieć .
I na ostatnim miejscu cena, Czy w kwocie 12-15 tyś można kupić jakiś zadbany egzemplarz ? widziałem wątek "
Szkoda fatygi... jednym słowem złom na aukcjach " zresztą sam nie raz kupowałem samochód i nie jest łatwo a cena nie zawsze decyduje o stanie auta.
Rocznik nie jest wyznacznikiem ale fajnie byłoby kupić coś po 2001 r.
Pozdr.