Witam wszystkim ! Jako iż jestem nowym użytkownikiem na tym forum ( obserwuje je od dawna ) wypadałoby się przedstawić
Więc zaczynająć od poczatku nazywam Piotrek , mam prawie 20 lat. Jestem po szkole o profilu mechanicznym . Będąc w szkole , przez 3 lata nauczyłem się trzymać dobrze ( chyba
) pilnik i jak dobrze przestawiać szafy z wiertłami
.
Ale wracając do tematu . Za jakiś czas będzie czeka mnie przypływ gotówki i rozważam kupno samochodu
Z tego co się zorientowałem łatwiej jest kupic samochód za 3.000 niz za 30.000 zł
Moimi faworytami są :
-Audi A4B5 1.8T Quattro ( tylko z dobrym wyposażeniem , jedno a4b5 juz posiadam lecz w biedzie
)
-A4B6 1.8T Quattro 2x S-line
-A4B7 3.0TDI 2x S-line
Z tego co wiem na początku produkcji te silniki miały problem z rozrządem . W Wersji 233km zostało to poprawione ale czy do końca?!
Może ktos rozwieje moje wątpliwośći
-Audi S3 8L 1.8T Quattro
-A3 8P 2.0TDI ?!?! Obawiam się trochę pekających głowic :O
Wiem ,że to forum o Audi ale wytypowałem też inne marki które mnie zaciekawiły , może ktos miał styczność
-Volvo S60 ( fajnie by było gdyby to była wersja R ) 2.5T 5T AWD
Czytając troche o Volvo , dowiedziałem sie tyle ,że przyśpiesza do 200 jak mały kocur ale z wyhamowaniem gorzej :O
Również dowiedziałem się ,że silnik w Fordzie Focusie ST 2.5T to ten sam co u wyżej wymienionego auta
Jeśli udałoby się kupić jedno z wyżej wymienionych aut , wraz z ekipą podejmiemy się próby zrobienia tzw. Sleeper'a
Czy się uda? Nie mam pojęcia . Czy warto? Na pewno
Może ktos z forum ma większe doswiadczenie z wyżej wymienionymi autami i mógłby rozwiać moje wątpliwośći , napisać za i przeciw co do danego auta . Byłbym wdzięczny <piwoo>
Jeśli ktoś jest z okolic Łomży/Ostrołęki/Ostrowii Mazowieckiej i chciałby kiedyś polatać to jak najbardziej
Jeśli temat dodałem w złym dziale to przepraszam i z góry proszę o przeniesienie do właściwego