.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 14:56:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: A4 avant czy A6 sedan ??
PostNapisane: 07.wrz.2008 21:10:53 
Użytkownik

Witam wszystkich na forum,

Obecnie jestem jeszcze posiadaczem Volva V40, ale od miesiaca szukam AUDI. Zastanawiam sie pomiedzy A4 avant (A4 C6) i A6 Sedan (A6 C5).
I teraz rodza sie pytania:

a) diesel czy benzyna + zalozylbym sobie gas ( w dzien uzywam samochodu firmowego ale prowadze swaja dzialalnosc i duzo jezde popoludniami po miescie ) i jaki model silnika bylby najlepszy ??

b) skrzynia biegow manualna czy automatyczna - jak wadliwe sa automatyczne skrzynie biegow ??

c) na co przede wszystkim zwracac uwage przy zakupie tych modeli AUDI ??

zapewne bede odsylany do linkow na forum, ale byloby milo jezeli ktos by odpowiedzial na pytania, najbardziej zalezy mi na "a".

pozdrawiam i mam nadzeje ze mnie nie zlinczujecie

:diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2008 21:31:52 
Użytkownik

zlinczujemy.

Wszystko o co pytasz było już wielokrotnie na forum. Ludzie palce połamali na klawiaturach by podzielić się wiedzą, a ty w szczycie swojej ignorancji prosisz by Ci ktoś wszystko przepisał tylko dla tego, że CI się nie chce pogrzebać w forum mimo iż zdajesz sobie sprawę, że znajduje się to mnóstwo informacji, których potrzebujesz?

kml666 napisał(a):
DI ??

zapewne bede odsylany do linkow na forum, ale byloby milo jezeli ktos by odpowiedzial na pytania

Szczyt szczytów, pobawiłeś się SZUKAJ , na górze ekranu chociaż przez chwilę ?

Kup C5 2.5 tdi ze skrzynią multitronic z napędem na przednią oś. Teraz pokaż, że CI zależy i poszukaj sobie na forum czy dobrze mówie.

http://www.youtube.com/watch?v=v9InKS65Auw

Obrazek

Tytuł: super ...
PostNapisane: 07.wrz.2008 21:48:37 
Użytkownik

nie rob ze mnie glupka, bo caly czas korzystam z szukam i czytam

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2008 22:06:51 
Użytkownik

Prośba do dowolnego Moda... jeśli jesteście gdziekolwiek w pobliżu zamknijcie ten wątek :!: :!: :!:

C5_3.0_asn_avant_Q_tip_schwarzline_/SPRZEDANE, jestem bez OOOO

Tytuł: Re: super ...
PostNapisane: 07.wrz.2008 22:23:58 
Użytkownik

kml666 napisał(a):
nie rob ze mnie glupka, bo caly czas korzystam z szukam i czytam

Nie robie z Ciebie głupka, tylko zadajesz pytania, na które zostało dane już gro odpowiedzi. Więc skoro używasz opcji szukaj to po jaką cholera pytasz o to samo o czym przed chwilą przeczytałeś ( w co nie wierze ). Z mojej strony koniec dyskusji.

http://www.youtube.com/watch?v=v9InKS65Auw

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2008 23:34:11 
Użytkownik

bo czasami na forum moze pojawic sie ktos nowy kto ma inny punkt widzenia i inna odpowiedz na zadane pytanie i jezeli wszyscy by mieli uzywac tylko opcji szukaj bo na to pytanie byla juz kiedys odpowiedz to forum by poprostu umarlo,
na chwile obecna na kazdym forum na jakim sie zapiszesz i zadasz pytanie znajdzie sie wlasnie osoba ktora dokladnie da taka odpowiedz jak Twoja ...

z mojej strony rowniez koniec

Tytuł: Re: A4 Kombi czy A6 sedan ??
PostNapisane: 08.wrz.2008 02:24:26 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
kml666 napisał(a):
Witam wszystkich na forum,

Obecnie jestem jeszcze posiadaczem Volva V40, ale od miesiaca szukam AUDI. Zastanawiam sie pomiedzy A4 Kombi (A4 C6) i A6 Sedan (A6 C5).
I teraz rodza sie pytania:

a) diesel czy benzyna + zalozylbym sobie gas ( w dzien uzywam samochodu firmowego ale prowadze swaja dzialalnosc i duzo jezde popoludniami po miescie ) i jaki model silnika bylby najlepszy ??

b) skrzynia biegow manualna czy automatyczna - jak wadliwe sa automatyczne skrzynie biegow ??

c) na co przede wszystkim zwracac uwage przy zakupie tych modeli AUDI ??

zapewne bede odsylany do linkow na forum, ale byloby milo jezeli ktos by odpowiedzial na pytania, najbardziej zalezy mi na "a".

a) Jeśli nie lubisz w przerwach między zmianą pracy szukać stacji gazu, wybór jest oczywisty. Rozumiem , że chodziło Ci o A4 B6 - tutaj w dieslach wybór jest jeden: 1,9 TDI 130 KM (silnik AWX) lub 1,9 TDI 130 KM quattro (silnik AVF). Przed zakupem pełna diagnostyka ze szczególnym naciskiem na kontrolę stanu silnika - pompowtryski ! Sedana do pracy sobie nie wyobrażam, ale nie wiem jaki rodzaj działalności prowadzisz.
b) Szukasz tiptronica, odpuszczasz multitronica.
c) W obydwóch modelach szukasz rdzy. Jeśli ja znajdziesz - odpuszczasz egzemplarz. Resztę powie diagnostyka wszystkich dostępnych modułów na pokładzie.

Te dane wrzucone w szukajkę zapewnią Ci lekturę na kilka dni , uwierz mi że warto poczytać.

Tytuł:
PostNapisane: 08.wrz.2008 14:15:50 
Użytkownik

bobo ma racje i nie robi z ciebie glupka :)
o a6 i a4 bylo juz milion tematów wystarczy napisasz w szukajce and a4 albo a6
chodz popieram cie w 1 wzgledzie ze tu jest wszystko tylko wszystko wyrozpier..niczane dlatego mowielem ho ho ho temu zeby spiać w 1 całość wiedze na temat kazdego popularnego modelu i po problemie

twoj wybor powinien byc uzalezniony od kosztów na jakie stać cie wydać każdego miesiaca i tego czego nie napisales w ktore roczniki celujesz w przypadku a4 b6 nie ma problemu ale natomiast w c5 jest roznica czy to ma byc przed czy po liftingu

dla mnie a4 b6 najlepszy bylby 1.9 tdi pod warunkiem ze jest w bardzo dobrym stanie...130 koni daje duzo frajdy a z quattro to jest rewelka np w zimie automat to tylko wiekszy silnik z quattro ponieważ wtedy jest tiptrionic a nie multi.../ 1.8 turbo tez jest ciekawa propozycja i 2.4 tez

co do a6 tak jak mowilem zalezy od rocznika jesli po lfcie to nie ma wielkiego wyboru ja wybieralbym miedzy 1.9 130 km albo ryzykanckie posuniecie 2.5 tdi jest drogi w ekspolatacji ale mniej klopotliwy silnik niz ten z przed lift.
hmmm benzynowy podobno 2.4 jest porządna jednostką 3.0 nie wiem i 4.2 polecany :)

A PRZED liftem czyli przed 2001/2002 tdi jak dla mnie chyba odpada na dzien dzisiejszy i wybrałbym 2.4 albo 2.8 przy gazie wolalbym ten drugi i tu juz sobie poczytaj bo jest mega duzo inf na forum to tak w skrocie tyle :) pozdrawiam

pamietaj ze najwazniejsze jest to zeby kupic zadbany egzemplarz bo ruina opróżni twoja kieszen szybko a diesel nawet duzo szybciej niz benzyna

przy zalozeniu gazu ja wczesniej pojezdzilbym troszke na benzynie poznal autko a dopiero pozniej poczynil inwestycje

Tytuł:
PostNapisane: 08.wrz.2008 19:24:07 
Klubowicz

zapraszamy tutaj

kiepsko idzie Ci szukanie i czytanie jeśli nie potrafiles znaleźć odpowiedzi na swoje pytania.
Nie mam zamiaru po raz kolejny czytać tego samego i pisać tego samego
sam powinieneś wykazać trochę inicjatywy.

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1