Co do ubezpieczalni nie mam zludzen, mam tylko nadzieje ze wystarczy mi cierpliwosci. Mlody czlowiek zostal ukarany mandatem i stracil dowod rejestracyjny 'tatowego' pojazdu (
notabene na policje czekalem ponad 2 godziny, rewela...
) - oby to bylo dla niego dostateczna nauka na reszte kariery za kierownica. Tepic powiadasz... wydaje mi sie ze tepic mlodych kierowcow za ich brak umiejetnosci to jak karac zwyklego szeregowca za to ze general wypowiedzial wojne - nikogo nie usprawiedliwiam ale bardziej od mlodzienca i jemu podobnych napietnowania godne jest uwazam twardoglowie urzedasow ktorzy z tylnych siedzen pancernych limuzyn prowadzonych przez codziennie szkolonych kierowcow nie widza ze lata 50. XX wieku minely dosc dawno, na drogach jest coraz ciasniej i auta coraz szybsze a mimo to uwazaja ze prawo jazdy moze dostac kazdy kto potrafi zrobic 'koperte' w ruchu miejskim skutkiem czego po naszym pieknym kraju jezdza tabuny ludzi kompletnie do tego nieprzygotowanych, szkolenia z technik bezpiecznej jazdy sa daleko poza zasiegiem finansowym ludzia dla ktorego samochod za biedne 10K jest owocem roku szczypania sie z kazdym PLNem a policja karze nas mandatem za
'stwarzanie zagrozenia w ruchu ladowym'
kiedy na pustym parkingu cwiczymy panowanie nad autem w poslizgu
normalnie nic tylko wyprowadzic sie do Finlandii...
EDIT 29.06.09, czyli tak to teraz wyglada...
EDIT 03.07.09:
dzis z ranca obejrzal pozostalosci rzeczoznawca, TU nie jest zainteresowane odkupieniem calosci wiec wieczorem wyjedzie do Losic czyli
sprzedam w calosci na czesci, gdyby ktos zyczyl niech wali na PW/GG/602315016 - na pewno sie dogadamy.