Yasiek napisał(a):
Pokaż środek.
Nawet jeśli "uboższy", to wciąż RS.
Jak fotele - komfort/trzymanie na zakrętach?
Masz może porównanie z A45 AMG?
Nie to że bidak jakiś
- nie ma w środku pakietu RS Design (czerwone wstawki w pasach, wylotach powietrza w desce, i obszyta alcantarą dolna część kokpitu - okolice kolan - poduszka kolanowa tam chyba siedzi), brak dziury w dachu i tego bardzo mi brak
, a tak to ma co trzeba MMI Touch, ACC, LC, Magnetic Ride i więcej nie trzeba.
Z grubsza ma co chciałbym w takim aucie mieć
jest jeszcze jedno - wydech RS - aczkolwiek po kilku razach po autostradach i trasach szybkiego ruchu dochodzę do wniosku, że może dobrze - leci 180 i nic a nic nie buczy w trybie comfort - z RS'owym wydechem R5 słychać było cały czas, i o ile na kilka km po mieście to jest mistrz, to jednak, gdybym się zdecydował zaryzykować i jednak pojechać autem na wakacje do Chorwacji - to może to być lepsza opcja
Oczywiście seria, też prycha i strzela, może nie tak spektakularnie - mniej metalicznie, troszkę przytłumiony ten dźwięk, ale jest
Jak kiedyś dojdę do wniosku, że za cicho - choć wydech się cały czas wygrzewa i pewnie po 5-6k km będzie troszkę głośniejszy, to najwyżej zasadzę Millteka
Zdjęcia - dziś była fajna pogoda, może jutro też będzie - dziś nadal siedzę i produkuję środki na opłaty leasingowe
Fotel - chyba w AMG'u lepszy troszkę - choć nie wiem jak w seryjnym, bo siedziałem w Orange Edition - tam jest trochę inny fotel (chyba nie tylko kolorystycznie), - te w RS jeśli chodzi o trzymanie boczne tak sobie - ale trezba się porządnie w biodrach pasem dociągnąć i można latać
, ale z jady to merc na 4 (przede wszystkim za dźwięk kosiarki), jakbym miał brać 4-cyl, to S3 i taki był wstępnie plan - niestety panowie wsadzili mnie w R5 TFSI i było zamiecione
i dobrze
Jeśli chodzi o komfort - oba auta na podobnym poziomie, ale mam wrażenie że w RS3 więcej miejsca z tyłu, kosztem mniejszego bagażnika
w AMG ShootingBrake - bagażnik - olbrzym, ale linia nadwozia?? - na pewno lepsza niż sedan, znowu hatch - to już tylko do Biedry na zakupy
Więc Sportback to optymalne rozwiązanie - nawet nam się z synem deski SNB mieszczą w środku po złożeniu kanapy