.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.gru.2024 18:37:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24.lis.2005 17:50:39 
Użytkownik

neoeinz: zrob tak ze kliknij jego wszystkie aukcje w opcji kup teraz i przedstaw jeszcze mu ta propozycje :)

Tytuł:
PostNapisane: 24.lis.2005 18:05:02 
Użytkownik

(A)rturo napisał(a):
neoeinz: zrob tak ze kliknij jego wszystkie aukcje w opcji kup teraz i przedstaw jeszcze mu ta propozycje :)

@ (A)rturo to jest bez sensnu, bo gość mu wysatwi negatywy, a po co mu negatywy za jakiegoś baran, poza tym tamtem bez problemu dostanie zwrot prowizji

@typson "Dżej" jest mocno cherlawy więc nie wiem czy by duzo zdziałał :P

@neoeinz: w tekście aukcji jest " pochodza z najbotszej wersji z dodatkami chromowanymi. Komplet dotyczy 3 sztuk" i tutaj go masz, ale nie do końca., Po pierwsze bez problemu udowodnisz, że nawiewy sa z roku 96, a w tym roku nie było jeszcze wersjiz chromami. To sprzedawca powinien się na tym znać i wiedzieć co sprzedaje - a więc wprowdził Cię w błąd. Jeśli świadomie to to jest oszustwo, jeśli nieświadomie, to powinien bez problemu przystać na zwrot pieniędzy (kupowałeś produkt z opisu, a to nie jest ten sam produkt). Tylko, że jest małe "ale" - jak widze nie wygrałeś ich an aukcji, akupiłeś ze sklepu. Jeśli opis na stronie sklepu był identyczny to problemu nie ma, jeśli jednak nie to ciężko będzie udowodnić, że prodkut z aukcji i ten który kupowałeś to ten sam towar. Reasumując poczytaj ustawę konsumencką i zobacz kiedy wysłałeś maila z reklamacją/ zatrzeżeniami co do jakości towaru - jeśli nie dotrzymałes terminów to teraz już po sprawie. A tak na marginesie, nie jestem prawnikiem, ale kilka rzeczy jakiś czas temu reklamowałem i poświęciłem sporo czasu na czytanie prawa konsumenckiego.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24.lis.2005 18:44:25 
Użytkownik

Silent Bob: nie jest bez sensu. Przerabialem juz takich gosci - oddawali kase odrazu.
I bez negatywow, a do tego info do allegro i konto zablokowane.
tak samo jak bylo z tym: http://allegro.pl/show_item.php?item=66896849
gosciu za tanio sprzedal i nie chcial wyslac.. wiec konto blok

Tytuł:
PostNapisane: 25.lis.2005 00:23:14 
Użytkownik

DObra sprawa wyjasniona, doszlismy ze sprzedajacym do porozumienia, zostana oddane mi pieniadze, ja odsylam towar i zapominamy o incydencie. Oraz Prosze o zamkniecie teamtu.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lis.2005 00:45:30 
Użytkownik

WItam PAństwa

Widze, ze rozgorzała dyskusja na nasz temat. Kupujacy nie zaznaczył, że oferowałem wymiane towaru bo to lezy w kompetencjach działu handlowego, prosilem takze o wypisanie reklamacji, ktorej druk wysłałem i wtedy oczywiscie byłoby to rozpatrzone, bo inaczej muszę się rozlczyć z urzędem ze mam zwrot i muszę miec do tego dokumnent.

Co więcej Szanowni Państwo;
- sposob z Allegro i negatywami jest porpostu bezsensowny, bo Allegro odrazu widzi po co zostały negatywy wystawione, zapraszam do regulamu,
- co do urzędu skarbowego, to oczywiscie bardzo proszę bo kyupujacy dostał od nas rachunek i prowadzimy działalnosc gospodarczą.

Nasza rada to kwestai spokojnej rozmowy, kazdy z nas robi błędy, kwestia tylko konkretnego przedstawienia sytuacji. Kupujacy otrzyma zwrot pieniazkow, tylko musi nam przeslac pismna reklamacje. JEst to wyjatek, bo sprzedajemy bardzo duzo rzeczy i rzadnych problemów nie mamy.

Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek pytania z przyjemnoscia odpowiem.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 25.lis.2005 00:51:36 
Użytkownik

Potwierdzam jutro wysylam paczke, zostana oddane mi pieniadze w wysokosci 50zl. + mam 10% rabatu na nastepny towar. Mam nadzieje ze jak znajde cos interesujacego to bedzie wszystko ok.

Pozdrawiam. Temat uwazam za zamkniety !!!

Tytuł:
PostNapisane: 25.lis.2005 16:13:36 
Użytkownik

VAG napisał(a):
WItam PAństwa

Widze, ze rozgorzała dyskusja na nasz temat. Kupujacy nie zaznaczył, że oferowałem wymiane towaru bo to lezy w kompetencjach działu handlowego, prosilem takze o wypisanie reklamacji, ktorej druk wysłałem i wtedy oczywiscie byłoby to rozpatrzone, bo inaczej muszę się rozlczyć z urzędem ze mam zwrot i muszę miec do tego dokumnent.

Co więcej Szanowni Państwo;
- sposob z Allegro i negatywami jest porpostu bezsensowny, bo Allegro odrazu widzi po co zostały negatywy wystawione, zapraszam do regulamu,
- co do urzędu skarbowego, to oczywiscie bardzo proszę bo kyupujacy dostał od nas rachunek i prowadzimy działalnosc gospodarczą.

Nasza rada to kwestai spokojnej rozmowy, kazdy z nas robi błędy, kwestia tylko konkretnego przedstawienia sytuacji. Kupujacy otrzyma zwrot pieniazkow, tylko musi nam przeslac pismna reklamacje. JEst to wyjatek, bo sprzedajemy bardzo duzo rzeczy i rzadnych problemów nie mamy.

Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek pytania z przyjemnoscia odpowiem.
Pozdrawiam

Problem jest tylkow tym, że oczerniacie się sami za głupie 50 zł. Z Waszych maili, które kolega tu przytoczył nie wynikało raczej, że jesteście chętni do oddania pieniędzy. A wydaje mi się, niestety, że zgodziliście się na odesłanie towaru tylko dzięki temu wątkowi - nie chcecie stracić wielu potenclanych klientów, którzy siedzą na ty forum. I dobrze, szkoda tylko, że "smród pozostał".

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25.lis.2005 17:56:12 
Użytkownik

Proszę Pana to jak przedstawia sie sprawę to zawszae kwestia subiektywna. W każdej firmie okres reklamacji ma jakiś czas, tak samo u nas.

Pierwszy raz spotkalismy sie z takim nieporozumieniem, ale sprawa praktycznie została wyjasniona i to jest efektem.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lis.2005 18:23:28 
Klubowicz

VAG napisał(a):
WItam PAństwa

Że co?? Dokumenty reklamacyjne?? To Wy jesteście jakiś moloch biurokratyczny czy mała firma?? I jaki skarbowy w to mieszacie?? - od kiedy dokumentacja w postaci pisma reklamacyjnego ma moc prawną jeśli chodzi o US? Prawdę mówiąc gdybym tak traktował swoich klientów to też szukałbym ich tylko po forach internetowych bo nigdzie indziej bym ich nie znalazł :/

I po co piszecie o olbrzymiej ilości klientów?? Propagandy mamy już za sobą i prawdę mówiąc g**** mnie obchodzi ile sprzedajecie albo ilu macie klientów - dla mnie obsługa mojej osoby jest ważna i choćbym był jednym klientem z 1000 to nie powinno być takich chopków...

Ciśnienie mi skoczyło... Ja u Was nic nie kupię...

P.S. Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lis.2005 18:52:40 
Użytkownik

VAG napisał(a):
W każdej firmie okres reklamacji ma jakiś czas, tak samo u nas.

I tu sie Pan myli. Ten okres jest przewidziany ustawowo, jednak jak sie chce miec klientow, to wiekszosc reklamacji, a juz na pewno te sluszne (tak jak w tym wypadku) trzeba załatwiać od ręki. Przecież to wy eni dotrzymaliście warunków umowy, bo w dobrej wierze (mam nadzieję) sprzedaliscie co innego niż sprzedawaliście. Poza tym, tutaj nie chodziło o termin realizacji reklamacji, a jedynie o jej uznanie, które dla Was jak widac nie było oczywiste. Wg mnie sprawę powinniście załatwić już w pierwszym mailu, a nie kombinować. Ale to już w sumie nie moja sprawa więc dalsza dyskusja wydaje się zbędna.

Powiem tak, jak kupie u Was gałkę zmiany biegów za 50 zł i zamiast R jako 6ty bieg przyślecie mi R po lewej od jedynki - to jak pomyślę, że żeby odzyskać pieniądze będę musiał "dokumenty reklamacyjne" pisać i milion maili znaim coś się urodzi to chyba wole jej nie kupować. A szkoda, bo miałem Wasz sklep w ulubionych.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25.lis.2005 21:00:25 
Użytkownik

Prosze Pana moglbym poprosic Pana numer gg ?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1