.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 16.sty.2025 14:15:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: CO TO JEST - CIEKAWE ???
PostNapisane: 02.lut.2005 12:04:17 
Użytkownik

CZASAMI JAK JADE TERAZ JUŻ BARDZO ŻADKO MAM AUTO OD GRUDNIA 80B4 AVANT 2,0 ABK ZAPLA SIE NA DESCE Z DZWIEKIEM KONTROLKA OD OLEJU I OBOK HAMULCA TEŻ.Wszysko wymieniłem filtry olej napinacze jak kupiłem, ale już od 5 dni jest ok nie zapala sie. może juz jest dobrze a jak nie to co to może być. CZARNA MAGIA. o obrotach, że falują to już nie bede pisał. Bo naczytałem sie dużo i dalej nic nie wiem. a z tym krokowym to jak jest dobry to po odłączenieniu go powinieniu zgasnąć silnik tak czy nie?
CZARNA MAGIA JAK MIAŁEM MAZDE 323F TO NIE MIAŁEM ŻADNYCH PROBLEMÓW. ani z falującymi obrotami, ani z ogrzewaniem, jest zimno w aucie 98 stopni czsem 100 i lekkociepło jest tez wszysko wymieniłem i nic.
łoącznie z płukaniem układu. w MAZDZIE BYŁO OKEJ WSZYSTKO.

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2005 12:12:25 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Czyli Audi be a Mazda łokej ...
Podjedź do warsztatu który ma pojecie o okręcie a nie grzeb sam jesli nie wiesz za co sie zabrac ...
Dobrze radze.

Tytuł: Re: CO TO JEST - CIEKAWE ???
PostNapisane: 02.lut.2005 12:55:49 
Użytkownik

Witam, co do falowania obrotow to ostatnio jak bylem u znajomego to mieli podobny problem w B4 2.0, po podpieciu pod komputer okazało się że wyrzuca błąd czujnika Halla (chyba tak to się pisze i nie wiem co ten czujnik ma wspolnego z obrotami), sprawdzali kombinowali (błedu nie dawało rady skasować) :) i wreszcie odpieli akumulator na kilka minut i obroty wróciły do normy (widocznie błąd się wykasował), wcześniej latały od 1000 do 2000.

JOCKER napisał(a):
....jest zimno w aucie 98 stopni czsem 100 i lekkociepło jest tez wszysko wymieniłem i nic.... .
:D

chodzi ci chyba o temperature obiegu chłodzącego bo 100 stopni w kabinie to chyba nie zimno :P sprawdz czy do końca otwiera ci się nawiew ciepła (moze linka sie urwala albo cos blokuje lub ukrecilo sie pokretlo).

A wogole to mocno dmucha powietrzem nawet tym zimnym ?

Kontrolka z dźwiękiem to brak ciśnienia oleju, przy zimnym silniku moze sie tak zdarzyc.

Pozdrawiam

PostNapisane: 02.lut.2005 13:15:26 
Użytkownik

JOCKER napisał(a):
w MAZDZIE BYŁO OKEJ WSZYSTKO.

to zmień na mazde :D

nie kochasz niuni to gra z toba w ..... , musisz ją pokochać to wtedy bedzie git :D ale ty kochasz mazde dalej wiec sam widzisz...

a kontrolki to pewnie cos z elektryką albo z licznikami/kostkami :peace:

PostNapisane: 02.lut.2005 13:56:07 
Użytkownik

JOCKER napisał(a):
MAM AUTO OD GRUDNIA 80B4 AVANT 2,0 ABK .

Tu piszesz ze masz silnik ABK, a w podpisie masz 2.0 16V. ABK nie jest silnikiem 16V.

PostNapisane: 04.lut.2005 14:11:32 
Użytkownik

Zoltar napisał(a):
Witam, co do falowania obrotow to ostatnio jak bylem u znajomego to mieli podobny problem w B4 2.0, po podpieciu pod komputer okazało się że wyrzuca błąd czujnika Halla (chyba tak to się pisze i nie wiem co ten czujnik ma wspolnego z obrotami), sprawdzali kombinowali (błedu nie dawało rady skasować) :) i wreszcie odpieli akumulator na kilka minut i obroty wróciły do normy (widocznie błąd się wykasował), wcześniej latały od 1000 do 2000.

JOCKER napisał(a):
....jest zimno w aucie 98 stopni czsem 100 i lekkociepło jest tez wszysko wymieniłem i nic.... .
:D

chodzi ci chyba o temperature obiegu chłodzącego bo 100 stopni w kabinie to chyba nie zimno :P sprawdz czy do końca otwiera ci się nawiew ciepła (moze linka sie urwala albo cos blokuje lub ukrecilo sie pokretlo).

A wogole to mocno dmucha powietrzem nawet tym zimnym ?

TAK NA 3 i 4 POKRETŁO i mocno dmucha zimnym powietrzem?
wczoraj wracałem do domu śmigałem 120-180 km/h tem ok 85-100 pokazywał i było zimno tak słabo ciepło leciało na 1,2, a na 3,4 zimno
jak ruszam to krece go wysoko w orotach 1,2,3 nawet do 5 tyś. to powinno byc gorąco w aucie A NIE JEST JEST TOTALNA LIPA Z CIEPŁEM

Kontrolka z dźwiękiem to brak ciśnienia oleju, przy zimnym silniku moze sie tak zdarzyc.

Pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1