.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 12:15:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gdzie kupię wydech REMUS ?Może ktoś ma na opchnięcie?
PostNapisane: 24.mar.2006 10:40:47 
Użytkownik

Auto: 1995 audi 80 cabrio
Witam :peace: Zmieniam wydech w mojej niuni.Zbieram potrzebne części ,nie wiem tylko czy końcówkę wydechu wstawić jakąś z allegro nową <np.podoba mi się z regulacją głośności za ok.300zł>czy używanego Remusa.Wiem że naprawdę rasowe brzmienie wydaje z siebie właśnie Remus.Interesuje mnie podwójny wydech tzn. z dwiema końcówkami.Może ktoś z was ma taki używany na sprzedanie lub wie gdzie kupić nowy tanio.Wybaczcie że nie piszę tego tylko na *ogłoszeniach *,choć tam też już dałem znać ,ale sprawa jest gardłowa bo chcę w przyszłym tygodniu zrobić wszystko naraz,a większość ludzi tu zagląda.Moj tel.600218359.Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 11:11:55 
Użytkownik

Ja mam taki tlumiczek Remusa http://www.remus.at/images/audi/0480910506.gif, dedykowany do V6, ma już ponad 10 lat a nadal rdza go nie zjadła i nic w srodku nie lata, kiedyś chciałem sprzedać ale teraz jak przepolerowałem orginalne końcówki znowu mi się podoba. Puszka tłumika jest duża. Na wolnych obrotach daje ładny basik, przy gwałtownym wzroscie cisnienia spalin potrafi być mocno słyszalny, przy stałych obrotach chodzi prawie cicho. Oczywiście cały układ wydechowy też musi być sprawny, ogólnie w V6 żeby to jakoś brzmiało muszą być katalizatory, ewentulanie na ich miejsce tłumiki przelotowe, wstawienie samych rur powoduje metaliczne brzęczenie, miałem tak ze trzy lata, koszmar. Teraz na ulicy potrafię rozpoznać V6 bez katów :P
Jednym słowem polecam, nawet używany, chociaż seryjny tłumik jest nieporównywalnie cichszy, praktycznie do 3 tys nie daje oznak życia.
:peace:
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2006 10:24:37 
Użytkownik

Auto: 1995 audi 80 cabrio
Witaj Zoltar :peace: No u mnie właśnie jest ten problem i właśnie wstawiam przelotowe tłumiki zamiast strumienic wpakowanych przez wcześniejszego właściciela.A masz może inne zdjęcia,dokładne wymiary,jak on wygląda w realu ,bo to jest chyba reklama i małe to zdjęcie trochę.Jaka jest różnica w brzmieniu takiej V6 z katami i a tłumikami przelotowymi, co brzmi ładniej?Ile za niego sobie życzysz .Puść mi smsa jak możesz.To zadzwonię ,pogadamy.Dzięki i pozdrawiam :)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1