.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.mar.2025 19:24:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: a3 19tdi 130 km [komputer]
PostNapisane: 19.sie.2006 12:56:50 
Użytkownik

mam maly problem z nieznajomoscia komputera. Na wyswietlaczu po jezdzie trwajacej ok 2 godz wyswietla sie migajacy napis 2:00h i wylacza sie radio. Nastepna sprawa kiedy wskazowka predkosciomierza dochodzi do 200 km/h na wyswietlaczu pojawia sie jakis znaczek km/h 2 i pika. Nie mam pojecia jak to wylaczac probowalem przyciskami na szybce zegarow ale nic sie nie zmienilo.
Ponadto wyswietla mi sie dystans jaki moge pokonac na posiadanej ilosci paliwa a nie ma juz sredniego i chwilowego spalania - czy mozliwe ze samochod w wersji ze skora xenonami itp nie posiada komputera informujacego o srednim spalaniu?
Bardzo prosze o info na temat przedstawionych rzeczy.

Tytuł: Re: a3 19tdi 130 km [komputer]
PostNapisane: 19.sie.2006 13:43:57 
Użytkownik

eye007 napisał(a):
mam maly problem z nieznajomoscia komputera. Na wyswietlaczu po jezdzie trwajacej ok 2 godz wyswietla sie migajacy napis 2:00h i wylacza sie radio. Nastepna sprawa kiedy wskazowka predkosciomierza dochodzi do 200 km/h na wyswietlaczu pojawia sie jakis znaczek km/h 2 i pika. Nie mam pojecia jak to wylaczac probowalem przyciskami na szybce zegarow ale nic sie nie zmienilo.
Ponadto wyswietla mi sie dystans jaki moge pokonac na posiadanej ilosci paliwa a nie ma juz sredniego i chwilowego spalania - czy mozliwe ze samochod w wersji ze skora xenonami itp nie posiada komputera informujacego o srednim spalaniu?
Bardzo prosze o info na temat przedstawionych rzeczy.

chodzi o to ze po 2 godzinach jazdy bez przerwy trzeba zrobic przerwe -jak bedziesz jechal dalej to to zniknie (zniknie tez jak wylaczysz silnik-czas bedzie lecial od poczatku) a czemu wylacza radio to niewiem.... km/h 2 to ostrzega ze przekraczas taka predkosc(200km/h)-zebys sie nie zapomnial-u mnie ktos ustawl to na 140 i tak zostalo-oczywiscie mozna to zmienic.... nie pokazuje Ci chwilowego i sredniego spalania bo te funkcje sie przelacza-prawa dzwignia od wycieraczek na skraju na samym koncu jest przycisk-tam przelaczasz min. srednie spalanie, chwilowe spalanie, ilosc godzin, pozostaly dystans km. na zbiorniku..... chyba cos niecos Ci rozjasnilem ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2006 13:59:01 
Użytkownik

migajace 2h wylaczamy przyciskiem na koncu prawej dzwigienki (od wycieraczek, przycisk na koncu dzwigienki, a nie jej na dole). to ma informowac, ze kierownik cisnie juz 2h i jest zmeczony...

km/h 2 to permanentna informacja o przekroczeniu okreslonej predkosci (komputer pamieta ja pomimo wylaczenia zaplonu). aby to skasowac (ew. zmienic wartosc):
1. wylaczyc zaplon (wyciagnac kluczyk);
2. nacisnac krotko lewy przycisk na zegarach (ten obok obrotomierza);
3. po zapaleniu sie wyswietlacza (z godzina) wcisnac ten przycisk na min. 2s. pojawi sie wowczas predkosc, ktora masz ustawiona;
4. przyciskami na koncu prawej dzwigienki (od wycieraczek) zmieniasz wartosc predkosci o 10km/h badz wylaczasz to w ogole uzywajac przycisku reset na dole prawej dziwgienki (trzymamy wcisniety tak dlugo wcisniety, az pojawi sie symbol km/h 2).

radia sie wylacza, bo ktos przy nim grzebal.

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł: re: thx
PostNapisane: 21.sie.2006 15:40:29 
Użytkownik

ol rajtt dzieki wielkie to juz wszystko jak slonce

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1