.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.gru.2024 07:46:55

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: foto radar
PostNapisane: 24.maja.2004 10:52:37 
Użytkownik

Panowie kto wie jak uniknąć płacenia mandatu z takigo urządzonka.
Grozi mi 300zł i 6pkt. karnych za przekroczenie predkosci w Kudowie :?: :|
Dzieki za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 10:56:50 
Użytkownik

No to chyba trzeba będzie zapłacić bo to sprawa nie do odkrecenia. I wolniej jeździć ;)

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 11:35:50 
Użytkownik

W ToP Gear testowali foto radary. Wystrczy ze przemkniesz 270km/h to nie zdąży Cie namierzyć. :D

Tytuł: Re: foto radar
PostNapisane: 24.maja.2004 12:35:01 
Klubowicz

sikor napisał(a):
Panowie kto wie jak uniknąć płacenia mandatu z takigo urządzonka.
Grozi mi 300zł i 6pkt. karnych za przekroczenie predkosci w Kudowie :?: :|
Dzieki za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam

A czy widać na zdjęciu dokładnie twoją twarz? Bo jak nie, to chyba można się wymigać, przynajmniej z punktów.

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 12:48:44 
Użytkownik

Podobno widać i to całkiem wyraźnie.

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 13:55:59 
Użytkownik

Na moim podobno nie było widać twarzy, ale w pisemku stało napisane, że jak się nie zgłosi prowadzący pojazdem to obciążają właściciela. A jak odmawiasz zapłacenia, to sprawa idzie do sądu grodzkiego.
Trzeba płacić i koniec... sposób na niepłacenie (zanim dostaniesz fotę) może być taki, że sobie przednią tablicę zdejmiesz.. albo słyszałem, że jest specjalna folia na tablicę, z którą pod kątem nie widać..
w sumie to mam taki filtr na monitorze, można by było na trzy tablice wyrezać z niego nakładki ;-)

http://www.inetcom.pl/glosujna.php?id=2960

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 14:06:34 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Mandat zawsze przychodzi pod adres posiadacza auta. I jak sytuacja nie jest jasna, to płaci właściciel. Zapomnij o niepłaceniu... Twarz widać, także radzę się uśmiechać i nie dłubać w nosie :D Nie widać pasażera, jest zamazany...a może z jakąś Lewizną jedziesz... ;) Ja mam specjalny fundusz na mandaty. Wliczam to sobie w koszty utrzymania auta i planuję w wydatkach. Każdy wyjazd, to dodatkowa kasa na mandat. Wiem jak jeżdżę i się nie czaruję. A jak jadę do jakiegoś nowego miasta, to szukam w internecie informacji o rozmieszczeniu fotoradarów. Też polecam...

Tytuł: Z TĄ FOLIA TO JEST MYSL
PostNapisane: 24.maja.2004 14:12:05 
Użytkownik

Panowie moze by tak wlasnie cos takiego nakleic - tylko skąd taką folie brac???? :D

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 14:21:16 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Kiedyś były na Allegro...ale ja to czarno widzę. Jeżdżąc po swoim mieście z taką naklejką i łamiąc przepisy i tak sie doigrasz...W końcu znudzi się Niebieskim oglądać Ciebie ileś tam razy z zamazaną rejestracją. Oni nie są tępi i wiedzą o co chodzi. Skocz na fotoradary.pl i naucz się mapki na pamięć. A nie kombinuj z folią, bo sobie niebieskich wrogów narobisz. A wiem po sobie, że odzyskać pozycję w miarę normalnego użytkownika dróg jest bardzo ciężko...

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 14:25:52 
Klubowicz

Podobno jest coś w spray'u, co efektywnie uniemożliwia odczytanie numerów rejestracyjnych na zdjęciu zrobionym przez fotoradar. Ktoś kiedyś nawet zapowadał link'a z filmem na ten temat - był to krótki reportarz w wiadomościach TV w USA. Podobno to działa. Sam nie próbowałem, bo z zasady jestem sceptycznie nastawiony do tego typu wynalazków, ale kto wie?. :P

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 17:58:22 
Użytkownik

kefir200 jaki masz na myśli dokładnie adres strony z rozmieszczeniem fotoradarów?
mógłbyś sprecyzować adres
:-)
znalazłem www. fotoradary.prv.pl ale to raczej videoradary samochodowe..
Pzdr
Darp

A6 C4 2.5TDI 115KM

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 20:16:29 
Użytkownik

nie wiem jak jest z mandatami z foto i videoradaów ale jak mnie łapali na zwykły radar to mandat przyjmuje ale nie płacę, niektóre przepadły, raz nawet przyszedł komornik ale był przekupny i dałem mu 50zł, na mandat 100zł + koszty, i po sprawiie .
a antyradary wykrywają foto i videoradary?

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 20:34:13 
Użytkownik

mareczek13 napisał(a):
nie wiem jak jest z mandatami z foto i videoradaów ale jak mnie łapali na zwykły radar to mandat przyjmuje ale nie płacę, niektóre przepadły, raz nawet przyszedł komornik ale był przekupny i dałem mu 50zł, na mandat 100zł + koszty, i po sprawiie

eee tam komornik to do mnie przychodził po dwa razy w tygodniu (a że to sąsiad) to jakoś mi się udawało - ale do czasu...
ostatnio coś się pozmieniało w przepisach nawet już do mnie nie przychodzi jedynie dostałem informację że pociągną mi z wypłaty i tyle... (więc puki nie masz regularnych dochodów to tylko będziesz podpisywać listę w Urzędzie Skarbowym że nie posiadasz majątku - i raczej nic ci nie zrobią (no chyba że przegniesz pałę z tymi mandacikami i zamkną cię do ciupy)...
hehehe ale to już ostateczność...

a z drugiej strony to też mi się troszkę ich nazbierało więc znowu trzeba się przenieść do szarej strefy i działać w podziemiu... ;) :P

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 20:46:58 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
kefir200 napisał(a):
Mandat zawsze przychodzi pod adres posiadacza auta. I jak sytuacja nie jest jasna, to płaci właściciel. Zapomnij o niepłaceniu... Twarz widać, także radzę się uśmiechać i nie dłubać w nosie :D Nie widać pasażera, jest zamazany...a może z jakąś Lewizną jedziesz... ;) Ja mam specjalny fundusz na mandaty. Wliczam to sobie w koszty utrzymania auta i planuję w wydatkach. Każdy wyjazd, to dodatkowa kasa na mandat. Wiem jak jeżdżę i się nie czaruję. A jak jadę do jakiegoś nowego miasta, to szukam w internecie informacji o rozmieszczeniu fotoradarów. Też polecam...

hmm wszystko pieknie, ale masz jakis fundusz na punkty karne w takim razie, bo maks 24 mozna uzbierac :diabel:

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 20:58:37 
Klubowicz

jmm napisał(a):
hmm wszystko pieknie, ale masz jakis fundusz na punkty karne w takim razie, bo maks 24 mozna uzbierac :diabel:

Może w jego rozumieniu mandat = dać misiowi w łapę. :)

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 21:46:17 
Użytkownik

To czy przyjdzie czy nie to już stara historia...teraz przychodzi i trzeba płacić
Urząd skarbowy ściąga z winowajcy należność w różnoraki sposób :
-z miejsca pracy(notka do pracodawcy o niewypłaceniu określonej sumy z wypłaty, którą pracodawca wpłaca na konto urzędu)
-z miejsca zameldowania(komornik nie pyta się np.czyj to telewizor tylko pisze)
-jeśli prowadzimy własną działalność to z naszego kąta bankowego

Cieszmy się jeszcze widokiem policjantów na drogach...bo niedługo zastąpią ich stacjonarne fotoradary...a one nie biorą w łapę i dodają punkty
Jeżdżące nieoznakowane fotoradary zaczynają być przekazywane do mniejszych miast a na ich miejsce zakupywane sa następne.

Śmieszą mnie te folie odbijające na tablice rejestracyjne o których piszecie...słyszałem także o takich podkładkach co powodują drgania tablicy uniemożliwiające ich odczytanie.

Pozdrawiam J@rek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 16 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1