.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 20:13:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Reaktywacja
PostNapisane: 06.sie.2004 17:23:08 
Użytkownik

Witam,

Już w lepszym humorze :) , znowu jeżdżę swoim autkiem.

Moje przejścia z układem chłodzenia zawdzięczam pompie wody. Układ od dłuższego czasu nabierał powietrza zwalonym usczelniaczem, ale o dziwo przez pompę nic nie wyciekało, bo wyciekało nieszczelnym gwintem przy czujniku temperatury. Jak wymieniłem chłodnicę na szczelną to na gwałt poszukiwało sobie innego wyjścia, na ciepło usczelniacz się rozszerzał i pompa trzymała więc wywalało zbiornikiem wyrównawczym. Na zimno już nie utrzymywał i stąd te kałuże po godzinie na parkingu.

To już moja trzecia pompa wody. Ostatnia rodem z Włoch przeżyła tylko 65kkm. Tym razem nie oszczędzałem wziąłem SKF.
Ostrzegam wszystkich posiadaczy V6 sprawdzajcie ciśnienie w układzie chłodzenia, dobre warsztaty mają takie manometry nakręcane na zbiornik wyrównawczy.
Jak się Wam nie daj bozia zapowietrzy to starsza chłodnica tego nie wytrzyma,
o zaworze upustowym w korku można zapomnieć, bo jest on mocno za nisko w stosunku do innych punktów układu. Tyle morału z mojego nieszczęścia.

Niskie obroty też już w normie po przeczyszczeniu silnika krokowego.

Wszystko gotowe, więc odpalam się do Ustki

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2004 17:57:32 
Użytkownik

miłego wypoczynku kolego

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1