.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.gru.2024 09:24:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Chip za 199zł (nie box)
PostNapisane: 03.paź.2016 20:11:02 
Klubowicz

Auto: 210vtq
chipa w podstawke ecu czyli remap, box jest dopinany zewnetrznie :)

A6 V8 Avant - było
Coupe GT ... progress

PostNapisane: 03.paź.2016 22:51:56 
Użytkownik

Auto: Renata
Baskecior napisał(a):
Sam zaś miałem softy tak wysoko podłubane że powinna się rozlecieć dwumasa, turbo a wydech powinien z żalu odpaść z nadmiaru sadzy ...
Nic takiego się nie stało a bajki o uwalonych 3 turbinach po 500 m. po takim sofcie traktuję jak opowieści z mchu i paproci ...

Basket, jest różnica miedzy "wyżyłowany osprzęt" w sofcie przez osobę , która ma o tym pojęcie , a "wyżyłowanym softem" przez kogoś kto nie ma o tym bladego pojęcia
.... i żaden problem w starym kiblu AFN zrobic soft ,który nie pozwoli Ci dojechać do domu bez lawety .... :D więc Twoj soft nie był podłubany wysoko tylko mocno i z głową ... :):

Troche się naoglądałem różnej jakości gotowców , są takie ,które są ledwo liźnięte i krzywdy nie zrobią , ale zdarzają się i takie co ubijały dwumas ze sprzęglem w kilka mocnych wciśnięć pedału gazu ... a i ukręcone turbo też się zdarzało ... może nie w 500 m ale w 500 km ... (to też bardzo szybko :-) )

Mavver z Łodzi do Otwocku daleko nie masz , podjedz, a ogarnę Ci to jak trzeba. :okulary:

PostNapisane: 05.paź.2016 00:01:32 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
spanky napisał(a):
Baskecior napisał(a):
Sam zaś miałem softy tak wysoko podłubane że powinna się rozlecieć dwumasa, turbo a wydech powinien z żalu odpaść z nadmiaru sadzy ...
Nic takiego się nie stało a bajki o uwalonych 3 turbinach po 500 m. po takim sofcie traktuję jak opowieści z mchu i paproci ...

Basket, jest różnica miedzy "wyżyłowany osprzęt" w sofcie przez osobę , która ma o tym pojęcie , a "wyżyłowanym softem" przez kogoś kto nie ma o tym bladego pojęcia
.... i żaden problem w starym kiblu AFN zrobic soft ,który nie pozwoli Ci dojechać do domu bez lawety .... :D więc Twoj soft nie był podłubany wysoko tylko mocno i z głową ... :):

Troche się naoglądałem różnej jakości gotowców , są takie ,które są ledwo liźnięte i krzywdy nie zrobią , ale zdarzają się i takie co ubijały dwumas ze sprzęglem w kilka mocnych wciśnięć pedału gazu ... a i ukręcone turbo też się zdarzało ... może nie w 500 m ale w 500 km ... (to też bardzo szybko :-) )

Mavver z Łodzi do Otwocku daleko nie masz , podjedz, a ogarnę Ci to jak trzeba. :okulary:

Napiszę krótko: p... należy nazwać wgrywającego soft i odbiorcę. Jeśli minimum obszaru mózgu odpowiedzialne za instynkt samozachowawczy jest zerowe - bez komentarza.
Zawsze po modzeniu pierwsze odpalenie odbywa się z ręką w pobliżu pompy a pierwszy odjazd zawsze bardzo delikatnie.
Nie chce mi się dalej pisać, bo mam wrażenie że gimbaza zbiera szerokie żniwo ...
Panom nie odróżniającym zewnętrznego boxa (nomen omen dobrze działający wykręci lepsze osiągi od chipsów/remapów jak chce) od remapu radzę zmienić wątek.
Ukręcone turbo to klasyczny przykład braku wiedzy przy pierwszym jego uruchomieniu - właściciele zakładów regenerujących turbiny od dłuższego czasu piszą i dostarczają instrukcje montażu dla debili ...

PostNapisane: 05.paź.2016 06:31:25 
Użytkownik

Auto: a6 CANC i cab AHU
Spanky....Daj spokój nie zauważyłeś,ze kolega próbuje ciebie ściągnąć do swojego poziomu i załatwić doświadczeniem.
Za dużo naczytał się instrukcji montażu turbospręzarek. Normalnie alfa i omega. :029: :D :D :D

Tytuł: Chip za 199zł (nie box)
PostNapisane: 05.paź.2016 13:03:55 
Użytkownik

Auto: Renata
Baskecior napisał(a):
spanky napisał(a):
Baskecior napisał(a):

Napiszę krótko: p... należy nazwać wgrywającego soft i odbiorcę. Jeśli minimum obszaru mózgu odpowiedzialne za instynkt samozachowawczy jest zerowe - bez komentarza.
Zawsze po modzeniu pierwsze odpalenie odbywa się z ręką w pobliżu pompy a pierwszy odjazd zawsze bardzo delikatnie.
Nie chce mi się dalej pisać, bo mam wrażenie że gimbaza zbiera szerokie żniwo ...
Panom nie odróżniającym zewnętrznego boxa (nomen omen dobrze działający wykręci lepsze osiągi od chipsów/remapów jak chce) od remapu radzę zmienić wątek.
Ukręcone turbo to klasyczny przykład braku wiedzy przy pierwszym jego uruchomieniu - właściciele zakładów regenerujących turbiny od dłuższego czasu piszą i dostarczają instrukcje montażu dla debili ...

jakie odpalenie z reką w pobliżu pompy (co Ty chcesz tą reką robić ? :): ) , odjazd bardzo delikatnie (przed czym ma to uchronic skoro prawidlowa modyfikacji nie obejmuje tego obszaru pracy silnika) ... chłopie zejdź na ziemie, bo piszesz bzdury wyssane z palca, że aż żal czytać ...

Jaki instynkt samozachowawczy :?: , przyjmij jedno do wiadomości ... 99% osób przyjeżdżających na program traktuje samochód jako narzędzie do przemieszczania i przyjeżdza do warsztatu z przekonaniem ze to warsztat się zna (właściciel auta nie ma o mechanice BLADEGO pojęcia) i wykona swoją robotę należycie. On po zrobionej usłudze płaci i wyjeżdża samochodem z większą mocą, którą chce wykorzystać już za pierwszym zakrętem :): .... wiec nie obrażaj ludzi nazywając ich p.... , bo pierd.... jak potłuczony.

I na koniec Basket, zwyklej poczciwej VNT15 nie pomoze prawidlowy montaz , skoro jakis fantasta żada od niej w programie żeby dmuchała 1,55 bara przy 4200 rpm :):

Ostatnio edytowano 05.paź.2016 16:20:26 przez spanky, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 05.paź.2016 15:47:39 
Użytkownik

Auto: Leśnego dziadka
Dobra dobra... box boxem ale nie slyszalem by w nowych ecu podmieniali epromy tak jak to bylo za czasow 7A i 3B ;)
Watek powinien sie nazywac... soft a box bo przeca w 1.9tdi na pd tez nie wsadzasz chipa a wgrywasz soft ;) Stad moje moze źle zrozumiane pytanie było.
Peace...

Audi 80 B4 Sedan Quattro 2.0 8v 115PS - EX
Audi 80 B4 Avant Quattro 2.6 12v 150PS - EX
I znów Skoda :(

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1