Biedron napisał(a):
Trzeba by tego posłuchać bo trudno przewidzieć jaki będzie efekt.... Napewno będzie głośniej ale przecież nie o to chodzi.
nie chodzi mi o glosnosc tylko czy te tweetery podlaczone bezposrednio z radia "przebija" sie (beda slyszalne) przy przodnich drzwiach podlaczonych przeciez do wzmacniacza...
Do autora watku (takie na przemyslenie na bazie moich doswiadczen):
ja mam seata exeo z 2010 co jest kopia A4 B7 (czyli jezeli chodzi o audio lepsze od A4B8:) ) - w kazdym razie sluchajac np "nothing else matters" metallici zastanawialem sie gdzie jest brakujace 20% dzwiekow????? - moje mysli skupialy sie "ach... brakuje basow, zaloze subwoofer albo zmienie glosniki na przodzie"... no ale ze wymiana glosnikow to troche roboty a i te glosniki tez ze 250PLN+ sie zaczynaja...wiec uznalem, ze zrobie przod na wzmacniaczu z okablowaniem tak aby dwa razy nie rozbierac... poniewaz temat wciaga wiec kupilem na szrocie za "sto cos" oryginalny subwoofer z ori wzmacniaczem... i po roboczym podlaczeniu ten subwoofer lezy gdzies w garazu (on jest badziewny)... niedawno kupilem skrzynie uzywke z glosnikiem JBL (srednica glosnika "z ramka" okolo 27cm) i podlaczylem na 2 zmostkowane kanaly wzmacniacza - efekt... no cos tam jest ale naprawde dobrze zrobiony przod juz "generatora burzy" w bagazniku nie potrzebuje (jak mi sie znudzi tez wyladuje w garazu)...
Suma sumaru - nie kombinowac tylko przygotowac 300 na glosniki, 50-200 na wytlumienie (zalezy od uzytych mat - wzialem "troche lepsze" ale moze te bedace pochodza tasmy dekarskiej z castoramy tez sa ok), 200 na kable/zlaczki/klipsy co je polamiesz, 300 na wzmacniacz i ze 300-400 na robote dla caraudiowca co to pomontuje (zaden wstyd miec lewe raczki albo brack zapalu ro roboty - jak placisz to wymagasz
)
Pozostaje 100 na wizyte u psychoanalityka, ktory pomoze pogodzic sie z przekroczeniem poczatkowo planowanego budzetu
Radio w B8 chyba jest czescia deski wiec pewnie zostaniesz przy nim... zapewne w Twoim aucie nie ma playera MP3 na USB wiec przy podlaczaniu przemysl temat playera MP3, ktory mozesz podlaczyc przy okazji (np nieduzy z wyswietlaczem z allegro "za stowke" - przykleisz sobie tasma 2stronna kolo licznikoe, podlaczyc na aux in w radiu i bedziesz mial juz wypas)
Popatrz jakie to proste...
To co bedzie? Przekonasz sie do seryjnego caraudio, kupujesz walkmana czy podnosisz budzet
Pozdrawiam,
Przemek