.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 21:36:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2011 09:57:00 
Użytkownik

Biedron napisał(a):
Trzeba by tego posłuchać bo trudno przewidzieć jaki będzie efekt.... Napewno będzie głośniej ale przecież nie o to chodzi.

nie chodzi mi o glosnosc tylko czy te tweetery podlaczone bezposrednio z radia "przebija" sie (beda slyszalne) przy przodnich drzwiach podlaczonych przeciez do wzmacniacza...

Do autora watku (takie na przemyslenie na bazie moich doswiadczen):
ja mam seata exeo z 2010 co jest kopia A4 B7 (czyli jezeli chodzi o audio lepsze od A4B8:) ) - w kazdym razie sluchajac np "nothing else matters" metallici zastanawialem sie gdzie jest brakujace 20% dzwiekow????? - moje mysli skupialy sie "ach... brakuje basow, zaloze subwoofer albo zmienie glosniki na przodzie"... no ale ze wymiana glosnikow to troche roboty a i te glosniki tez ze 250PLN+ sie zaczynaja...wiec uznalem, ze zrobie przod na wzmacniaczu z okablowaniem tak aby dwa razy nie rozbierac... poniewaz temat wciaga wiec kupilem na szrocie za "sto cos" oryginalny subwoofer z ori wzmacniaczem... i po roboczym podlaczeniu ten subwoofer lezy gdzies w garazu (on jest badziewny)... niedawno kupilem skrzynie uzywke z glosnikiem JBL (srednica glosnika "z ramka" okolo 27cm) i podlaczylem na 2 zmostkowane kanaly wzmacniacza - efekt... no cos tam jest ale naprawde dobrze zrobiony przod juz "generatora burzy" w bagazniku nie potrzebuje (jak mi sie znudzi tez wyladuje w garazu)...
Suma sumaru - nie kombinowac tylko przygotowac 300 na glosniki, 50-200 na wytlumienie (zalezy od uzytych mat - wzialem "troche lepsze" ale moze te bedace pochodza tasmy dekarskiej z castoramy tez sa ok), 200 na kable/zlaczki/klipsy co je polamiesz, 300 na wzmacniacz i ze 300-400 na robote dla caraudiowca co to pomontuje (zaden wstyd miec lewe raczki albo brack zapalu ro roboty - jak placisz to wymagasz :peace: )
Pozostaje 100 na wizyte u psychoanalityka, ktory pomoze pogodzic sie z przekroczeniem poczatkowo planowanego budzetu :diabel:
Radio w B8 chyba jest czescia deski wiec pewnie zostaniesz przy nim... zapewne w Twoim aucie nie ma playera MP3 na USB wiec przy podlaczaniu przemysl temat playera MP3, ktory mozesz podlaczyc przy okazji (np nieduzy z wyswietlaczem z allegro "za stowke" - przykleisz sobie tasma 2stronna kolo licznikoe, podlaczyc na aux in w radiu i bedziesz mial juz wypas)
Popatrz jakie to proste...
To co bedzie? Przekonasz sie do seryjnego caraudio, kupujesz walkmana czy podnosisz budzet :)
Pozdrawiam,
Przemek

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2011 10:21:01 
Użytkownik

Trudno powiedzieć jakie są poziomy głośności przy wzmaku i podpięciu bezpośrednio ale nie ma co liczyć, że będą Ok. Jeśli wzmak ma pokrętło GAIN to nie ma problemu ale jeśli to fabryczny wzmak to pewnie nie ma. Trzeba pomysleć o jakiejś możliwości sterowania. Jak dla mnie to łatwiej przenieść głośnik we właściwe miejsce. Nie ma co robić dramatu z konieczności ściągnięcia do tego tapicerki z boczku.

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2011 11:17:46 
Użytkownik

Biedron napisał(a):
Nie ma co robić dramatu z konieczności ściągnięcia do tego tapicerki z boczku.

logika tapicerki w a6c4 jest taka, ze odkrecasz pare srubek i latwo sciagasz (a moze nawet wysuwasz jak w 126P :) )... logika tapicerki w B6/B7/exeo i pewnie takze B8 jest taka, ze tapicerke po odkreceniu srubek odrywasz lamiac na bank przy tym kilka zatrzaskow... uwierz na slowo, ze to nie jest 15 min ... dochodzi bieganie do aso po zatrzaski i krotka modlitwa by mieli na miejscu
Dwa to zeby "wyjsc" z drzwi z kablem ze zwrotnicy w okolice deski to trzeba go przecisnac przez wtyczke laczaca kable drzwi z autem - gwarantuje kazdemu ze calosc (dwoje drzwi z przeciskaniem kabli) bedzie kosztowalo caly dzien
Pozdrawiam,
Przemek

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2011 12:18:24 
Użytkownik

U siebie robiąc Car Audio miałem wywaloną z auta całą tapicerkę łącznie z wykładziną i auto było w ciągłym użytkowaniu więc to do mnie nie przemawia. Zamówić zatrzaski w ASO i za jakiś czas odebrać to też nie duży problem. Kabel chyba też się jakoś przeciśnie.

Ale już dłużej nie namawiam. Sam musisz zdecydować. Jeśli "morelki" o których pisałeś to morel tempo to grzechem jest ich właściwie nie zamontować.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1