Z dźwiękiem jest jak z babkami: Mało komu się podoba połączenie ładnego tyłu z brzydkim przodem
A fabryczny przod jest brzydki!! Wręcz masakryczny... FranoF1 przedstawił sposob na montaż głośnikow w drzwiach przednich. Robienie paneli do tyłu nie rożni się zbytnio od tych do przodu (poza kształtem)... Głośniki z tyłu są w ogole zbędne (ja mam ale nie podłączone, bo nic nie dają)...
Ty siedzisz z przodu, więc dźwięk powinien dochodzić z przodu, chyba, że na koncercie siadasz tyłem do orkiestry
Jak zrobisz dobry przod (nawet na tych głośnikach co masz - JBL), to zobaczysz sam, jaka będzie rożnica... A to, że z przodu są, to nie znaczy, że musisz ładować do tyłu zaraz... Jak masz kiepskie głośniki w domu, to kupujesz wtedy lepsze dla teściowej, czy jednak sobie??
One nie grają dla Ciebie tylko dla pasażerw tylnej kanapy, jeżeli jesteś tak wspaniałomyślny, że chcesz im umilić życie do rob panele na tył... Prawidłowy dźwięk musi dochodzić z przodu, a tylne głośniki podnoszą efekt przestrzenności, a nie jakości...
Ps. Jest takie powiedzonko: "Twoje Audio jest tak dobre, jak jego najsłabsze ogniwo", więc będzie rownie kiepskie, jak Twoje fabryczne głośniki, nawet jeśli założysz dodatkowe 20 w bagażniku, czy pod maską
Dlatego wywal fabryczne padaki i wstawiaj te JBL'e, lub dokup coś lepszego na przod, rezaj panele i wtedy poczujesz rożnicę...
Inaczej będzie Ci waliło w plecy, a w twarz pierdziało...
Kwestia gustu...