To już jest koniec dłubania przy lampkach...
Generalnie chodziło o to, żeby zrobić obrysówki, ale inne niż wszyscy (czyli z Volvo, lub BMW w zderzaku). Myślę, że się udało. Wszystko jest podłączone oddzielnie i z niczym nie koliduje, więc odłączenie zajmuje jakieś 25 sek
...
Czy choinka?? Też miałem takie obawy, ale na żywo prezentuje się doskonale (lepiej niż bez obrysów) a fanem agro-tuningu i robienia na siłę nie jestem
Po prostu załozyłem sobie cel - zrealizować kompletną wersję amerykańską i myślę, że go zrealizowałem...
Nie dało się tego zwizualizować inaczej, niż dokonać niezbędnych przeróbek i przekonać się samemu.
Wszystkie klocki wymienione, bądź zmienione mam w garażu w oryginale, więc przywrócenie serii jest banalnie proste.
Nie oczekuję przyklasku i potakiwania, tylko szczerych opinii, a te negatywne zawsze takie są
Robię to dla siebie, sprawdzam granice własnych umiejętności i pomysłowości (i nie mówię, że pomysły zawsze mam dobre, bo nikt ich nie ma
), ale jak się nie próbuje, to nie ma niczego...
Jeśli komuś się spodoba, to ma patent gotowy i podany na tacy, a jeśli nie, to wie, że tego nie warto robić. Cena bycia pionierem, ale ktoś musi być pierwszy. Nie lubię siedzieć przed kompem i pytać o radę i drogę, bo tak na prawdę nikt nie wie, która jest dobra zanim się jej nie odkryje, dlatego szukam jej na wasną rękę i poddaję Waszej surowej ocenie...
Generealnie projekt V8 uważam za skończony w kilku wersjach (wizualnych i pewnie będą się one zmieniać w zależności od nastroju)...
Teraz zostały jeszcze tylko zmiany kosmetyczne w zasadzie:
- integracja CB z kokpitem, żeby się nie walało w aucie i dobrze funkcjonowało
- poważniejsza wymiana hamulców na kompletny zestaw HP2 z S4, żeby się pozbyć UFOli.
- poprawienie kilku szczegółów lakierniczych...
Potem będę mógł zamknąć kategorycznie "rozdział V8" w moim życiu, odetchnąć i powiedzieć, że ta wersja jest taka jakiej się spodziewałem po sobie i po aucie (ale nie wiem, która to będzie)...
Ps. "mietek." w dzień słabo widać i tak miało być
Poświaty w kierunkach miało w ogóle nie być, ale wyszła "przypadkiem" i już została...
Założenie początkowe było takie, żeby podświetlić wyłącznie fragmenty pomarańczowe, które różnią kierunki USA (które posiadam), od zwykłych białych, które mozna bez problemu kupić...
Dla porównania:
Zwykłe:
USA ( takie mam):