To już jest koniec dłubania przy lampkach...
Generalnie chodziło o to, żeby zrobić obrysówki, ale inne niż wszyscy (czyli z Volvo, lub BMW w zderzaku). Myślę, że się udało. Wszystko jest podłączone oddzielnie i z niczym nie koliduje, więc odłączenie zajmuje jakieś 25 sek
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
...
Czy choinka?? Też miałem takie obawy, ale na żywo prezentuje się doskonale (lepiej niż bez obrysów) a fanem agro-tuningu i robienia na siłę nie jestem
Po prostu załozyłem sobie cel - zrealizować kompletną wersję amerykańską i myślę, że go zrealizowałem...
Nie dało się tego zwizualizować inaczej, niż dokonać niezbędnych przeróbek i przekonać się samemu.
Wszystkie klocki wymienione, bądź zmienione mam w garażu w oryginale, więc przywrócenie serii jest banalnie proste.
Nie oczekuję przyklasku i potakiwania, tylko szczerych opinii, a te negatywne zawsze takie są
![Smile :)](./images/smilies/001.gif)
Robię to dla siebie, sprawdzam granice własnych umiejętności i pomysłowości (i nie mówię, że pomysły zawsze mam dobre, bo nikt ich nie ma
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
), ale jak się nie próbuje, to nie ma niczego...
Jeśli komuś się spodoba, to ma patent gotowy i podany na tacy, a jeśli nie, to wie, że tego nie warto robić. Cena bycia pionierem, ale ktoś musi być pierwszy. Nie lubię siedzieć przed kompem i pytać o radę i drogę, bo tak na prawdę nikt nie wie, która jest dobra zanim się jej nie odkryje, dlatego szukam jej na wasną rękę i poddaję Waszej surowej ocenie...
Generealnie projekt V8 uważam za skończony w kilku wersjach (wizualnych i pewnie będą się one zmieniać w zależności od nastroju)...
Teraz zostały jeszcze tylko zmiany kosmetyczne w zasadzie:
- integracja CB z kokpitem, żeby się nie walało w aucie i dobrze funkcjonowało
- poważniejsza wymiana hamulców na kompletny zestaw HP2 z S4, żeby się pozbyć UFOli.
- poprawienie kilku szczegółów lakierniczych...
Potem będę mógł zamknąć kategorycznie "rozdział V8" w moim życiu, odetchnąć i powiedzieć, że ta wersja jest taka jakiej się spodziewałem po sobie i po aucie (ale nie wiem, która to będzie)...
Ps. "mietek." w dzień słabo widać i tak miało być
![n :peace:](./images/smilies/023.gif)
Poświaty w kierunkach miało w ogóle nie być, ale wyszła "przypadkiem" i już została...
Założenie początkowe było takie, żeby podświetlić wyłącznie fragmenty pomarańczowe, które różnią kierunki USA (które posiadam), od zwykłych białych, które mozna bez problemu kupić...
Dla porównania:
Zwykłe:
USA ( takie mam):
![Obrazek](http://lh6.google.pl/Hevelian/RnmRilqGZGI/AAAAAAAAAoA/bKWJQ6e2xh0/s400/Kierunki%20USA.jpg)