.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 11:53:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5] Odkodowanie radia Chorus
PostNapisane: 03.gru.2006 22:00:25 
Użytkownik

[img]Witajcie koledzy z jednej "stajni";) Radio Chorus + system Bosse, żeby rozkodować trzeba mieć kod (w książce, bo właściciel nie zostawia:D) i żeby to zrobić trzeba w momencie napisu "save" naciś przyciski, w jednym momencie oba, TP + RDS i poczekaj, aż do wyświetlenia liczby "1000" i zaraz w tym momencie puść. Wtedy do wpisania kodu służą liczby 1-4 (1000 ma cztery cyfry, a tymi 1-4 wpisujemy liczby kodu. Przytrzymując cyfre, cyferki (1-9) przeskakują, bo przecież "4" ósemki normalnie nie wpiszemy:D). Na koniec musisz przytrzymać RDS + TP tak jak w pierwszej części zadania, aż normalnie radio się włączy. Jakby się tak stało, że dwa razy "spapczymy" te wpisywanie radio się wyłączy. Niemożna go wtedy uruchamiać przez 1 godzine, bo się kompeltnie zablokuje. Chyba każdy posiadacz mający Audi A4, A6 posiada/ł kiedyś komórke i wie co to jest nr PUK. Niestety w tym przypadku z mego osłuchu ten "PUK" radia posiada ASO Audi i drobne firmy zajmujące się handlem radiami:) a ceny profesjonaliostów z ASO juz znamy...:D

P.S. Ludzi dobrego serca prosiłbym wysyłać linki ciekawych tematów (tuning, car audio, silniki i osprzęt) na mój Mail i GG:)
Pozdro koledzy:) Audi A6 Avant 00' 2.5 TDI
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2006 11:26:55 
Użytkownik

Hehe w tym co piszesz jest troche prawdy a troche nieprady, niema takiej możliwości aby radio się kompletnie zablokowalo jesli włączy się je w czasie krótszym niż godzina, powiem więcej, po kilkakrotnym wprowadzeniu złego kodu, radio się blokuje, i aby się odblokowało trzeba włączyć i czekać godzinę :)

PS. Nie istnieje tu żaden PUK, a zrobienie tego radia zablokowanego to 15 minut z wypiciem herbaty, bez pomocy ASO ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23.gru.2006 22:25:29 
Użytkownik

ma porblem z odkodowanem radia w mojej S6 z 1994 roku -koles od gazu niefortunnie odlaczyl kleme i radio jest w trybie SAFE

MAm chyba numer a lebrakuej mi jednej cyferki bo byl zapisany na briefie ale przy wyrejestrowywaniu ucieli naroznik a wraz z nim jedną cyfre.

Jest jakis prosty sposb zeby uruchomic radyjka ( w aucie mam zestaw Bose)

Tytuł:
PostNapisane: 23.gru.2006 22:48:14 
Klubowicz

Auto: Q7 4M
wojol_S6 napisał(a):
ma porblem z odkodowanem radia w mojej S6 z 1994 roku -koles od gazu niefortunnie odlaczyl kleme i radio jest w trybie SAFE

MAm chyba numer a lebrakuej mi jednej cyferki bo byl zapisany na briefie ale przy wyrejestrowywaniu ucieli naroznik a wraz z nim jedną cyfre.

Jest jakis prosty sposb zeby uruchomic radyjka ( w aucie mam zestaw Bose)

sprawdz wszystkie cyfry na koncu. jesli po kilku probach zablokujesz radio safe2 to zostaw wlaczone na jakis czas - wroci do safe... i tak do skutku - max 10 kombinacji ;)

jest:
Q7 4M 3,0 TFSI 419 PS/512 Nm
było:
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 24.gru.2006 00:21:32 
Użytkownik

To jeszcze tylko jedno pytanie. Mam dokłądnei model radia DELTA - jak w tym radyjku wejśc w funkcje wpisywania kody ? czy na włączonym zapłonei czy wyłączony ? jaką kombinację przycisków nalezy urzyc żeby wejsc w tryb "1000" i wpisywac kod ??

Z góry dzieki i pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 24.gru.2006 23:05:36 
Użytkownik

Udało sie - odblokowanie , odkodowanie, czy jakokolwiek by to inaczej nazwać radia Delta systemu Bosse w moiim A6 S6 udało się za trzecim podejsciem - zadziałał system godzinnego odczekania by wrocic ze stanu SAFE II do SAFE i by moc ponownei wpisac kod.

Tylko czy to godzinne włącznei radia musi sie odbywać przy włączonym zapłonie ( bo wczesniejesze dwie proby na wyłąączonym zaplonie konczyly si ewczesniejszym wyłączeniem radia ...

Strefa czasowa: UTC + 1