.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 11:35:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5] podłączenie zmieniarki
PostNapisane: 26.gru.2006 10:46:40 
Użytkownik

Witam wszystkich.

Właśnie zakupiłem Audi A4 z radiem chorus. Ponieważ radyjko jest na kasety i nie ma możliwości podłączenia zmieniarki chciałbym je zmienić. Pomimo tego że zostało mi radio na mp3 z poprzedniego auta opcja montażu radia innego niż fabrycznego nie bardzo mi pasuje ze względu na estetykę - chciałbym włożyć inne fabrycznie montowane w Audi. Z tego co wyczytałem na forum najlepszym rozwiązaniem byłby zakup radia CONCERT I + ZMIENIARKI. Mam kilka pytań odnośnie tego zestawu:

- czy radio concert I występuję w jednej wersji (jeśli nie to na co zwracać uwagę przy zakupie ?), przeglądałem allegro w niektórych aukcjach sprzedawcy piszą, że radio ma aktywowany system BOSE, mógłby mi ktoś wytłumaczyć na czym to polega?

- jakie modele zmieniarek i kabli współpracują z tym radiem

pozdrawiam i życzę

WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU

Tytuł:
PostNapisane: 26.gru.2006 15:11:33 
Użytkownik

BOSE SOUND SYSTEM - jest to komplet - radio głośniki i wzmacniacz zrobione pod audi - gra to bardzo dobrze

Audi A6 - Leichtpanzer

znajdziesz mnie przez www.g-lab.pl

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2006 07:34:58 
Użytkownik

No wiec jak sie nie myle - prosze mnie poprawic, Concert jest jeden. Pasuje do niego tylko oryginalna zmieniarka audi ale jest mozliwosc podlaczenia panasonica? (albo alpine - nie jestem pewien). Aktywny bose robi sie w vagu a jest to poprostu opcja ze wszystko jest ze soba zgrane i kontrolowane przez procesory w radiu? bose (concert jest chyba wykonany przez panasonic).

Kable powinienes miec pociagniete po lewej stronie, ale reki opciac nie dam. Zmieniarka jest na zlaczu 13 pinowym.

A swoja droga "leo..." kurfa co ten twoj lamersko/spamerski post mial wnosic?!?! :|

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2006 23:11:58 
Klubowicz

Zarówno BOSE jak i wyświetlanie stacji w liczniku aktywuje się VAG-iem przez zmianę kodowania radia. Można jeszcze ustawić np. po której stronie jest głośnik od zestawu głośnomówiącego.

80 '93 ABK + LPG [było: 04.2006 - 12.2008]
aha jest też ecoboost 1.0T.
Jest też TQT

Tytuł:
PostNapisane: 28.gru.2006 00:46:24 
Użytkownik

J@RO napisał(a):
No wiec jak sie nie myle - prosze mnie poprawic, Concert jest jeden. Pasuje do niego tylko oryginalna zmieniarka audi ale jest mozliwosc podlaczenia panasonica? (albo alpine - nie jestem pewien). Aktywny bose robi sie w vagu a jest to poprostu opcja ze wszystko jest ze soba zgrane i kontrolowane przez procesory w radiu? bose (concert jest chyba wykonany przez panasonic).

Kable powinienes miec pociagniete po lewej stronie, ale reki opciac nie dam. Zmieniarka jest na zlaczu 13 pinowym.

A swoja droga "leo..." kurfa co ten twoj lamersko/spamerski post mial wnosic?!?! :|

ogarnij się - nie wiesz nie pi%*7#ol - w zestaw wchodzi radio wzmacnaiacz i głośniki - concerty są 2 - sterowane jest to wszystko wzmacniaczem który jest w bagażniku umieszczony ...

Audi A6 - Leichtpanzer

znajdziesz mnie przez www.g-lab.pl

Strefa czasowa: UTC + 1