witam serdecznie, mam pytanko do uzytkownikow A6 C4 jezdzacych na 17" felgach, a takich widze sporo
do rzeczy mam A6 C4 2,5 TDI 140KM i mam felgi o szerokosci 8" i srednicy 17" a ET = 35, oponki maja rozmiar 225/45/17". Felgi z oponami mam niedlugo i do dzis wszystko bylo OK, pozatym ze kierownica troche ucieka na nierownosciach i koleinach
Jak juz pisalem do dzis gdyz dzisiaj jedac z wieksza predkoscia i to bez zadnego obciazenia ani osob z tylu wpadlem jednym kolem w troche spory lej- dołek ale nie byla to dziura i niestety opona odtarla o blotnik i przy okazji starla farbe na rancie blotnika
Auto nie jest obnizone, a amortyzatory sprawdzalem na sciezce i maja po ok. 80% sprawnosci. Teraz problem w tym ze jak z tylu usiada wystarczy 2 osoby i wrzuce jeszcze cos do bagaznika to bedzie tarlo co chwile
Czy ktos jezdzi na podobnym zestawie i tez ma taki problem ? Bo z tego co czytam to troche osob jezdzi na doslownie takich samych felgach i oponach
Mysle o zmianie opon na 215 i teraz kolejne pytanie czy moga byc na 50 czy musza byc na 45 ? Myslalem tez o 205 ale na feldze o szerokosci 8" to napewno nie bedzie wygladac wiec odpada. Z gory dzieki za podpowiedz i POZDRAWIAM SERDECZNIE.