Pozwole sobie na podzielenie sie wrazeniami z dzisiejszych ogledzin autka:
ogolnie sprawia bardzo dobre wrazenie wizualne i estetyczne, brak moim zdaniem elementow "ekstra" czesto spotykanych w tego typu autach czyli "druciarstwa". Przyjmujac jednak stan idealny jako wzorzec auta uzywanego wypunktuje wady jakie zauwazylem:
karoseria
- odchodzace listwy dolne na drzwiach, czesciowo mało fachowo podklejone (normalka w Audi, w mojej c4 o 4 lata mlodszej jest nie lepiej)
- drobne zarysowania na karoserii (jak na czarny lakier i 18 lat super lakier)
wnetrze
- nie przykrecony wew uchwyt do zamykania drzwi pasazera (byla proba podklejenia, ale nie udana:)
- brak podswietlenia zegarka = przepalone 2 zarowki
- wyswietlacz tem. zew podajacy temp. z kosmosu
mechanika
- nie dzialajacy poprawnie ABS
- sciaganie na lewa strone przy jezdzie na wprost
- tendencja do myszkowania na nierownosciach (prawdopodbna przyczyna zuzyte silentblocki tylnego prawego wahacza -
autko bylo podnoszone i sprawdzane w warsztacie; innych istotnych luzow w zawieszeniu nie znaleziono)- drobne pocenie sie w tylnym dyferencjale
- grzechotanie pojawiajace sie w okolicach glowicy przy plynnym zwiekszaniu obr silnika w dolnym zakresie (nic strasznie niepokojacego, ale zawsze)
Ogolnie mimo paru wad moim zdaniem autko godne polecenia, jest doinwestowane, wydech zrobiono profesjonalnie tak jak stozek z doprowadzonym zimnym powietrzem (wszedzie tam gdzie nalezy zastosowano przegrody i oslony)
Oslona pod silnik nie polamana, elementy ladnie spasowane, oczywiscie autko ma obecnie przetarty prawy przedni blotnik ale zaznaczono to w ogloszeniu
Czytalem na forum takie posty, ze to smieszne pisac w ogloszeniu, ze autko ma wymieniony plyn hamulcowy, paski, rozrzad itp. Moim zdaniem jak ktos by pojezdil po kraju i obejrzal ze 30 coupe parchow z olejem mineralnym wymienianym co 50 tys km to troche inaczej by na taki opis patrzyl...
To Coupe na zywo, umyte i w dzien wyglada o wiele lepiej niz na tych zdjeciach
Czy kupie jak takie dobre moim zdaniem? Na razie sie zastanawiam, gdyz cena stanela na 10 tys a jest troche rzeczy do zrobienia, ktore znalazlem jak i z pewnoscia pare takich, ktorych nie zauwazylem. W zwiazku z tym, ze chce takie autko jako drugie musze przeliczyc ile trzeba by do tych 10 tysi dolozyc zeby wszystko bylo SUPER. Ktos powie, ze auto ma 18 lat i mozna szukac dziury w calym, dla mnie osobiscie coupe quattro musi być 100% sprawne zeby cieszyc wlasciciela.
Mysle, ze jak ja sie za te kase nie zdecyduje a zrobi to ktos inny to nie bedzie zalowal, ale ryzyko zawsze jest a i ocena moja moze byc subiektywna i nie reprezentatywna (na koniec 2 madre wyrazy)