.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 16.sty.2025 11:58:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: problem z rozruchem audi 200 2,2 t
PostNapisane: 21.sty.2005 21:46:31 
Użytkownik

wczoraj zszedlem do samochodu chcialem odpalic a tu dupa objaw jakby rozladowal sie akumulator. no nic mowie biore akumulator do domu. naladowalem caly dzien dzisiaj schodze....... DUPA dalej to samo jak wlaczam rozrusznik kontrolki przygasaja i rozrusznik kreci strasznie kiepsko i nie moge odpalic. odpalilem z liny poszedl i teraz jest normalnie czyli na cieplym jest ok a na zimnym lipa kto ma jakis pomysl(oprucz przytartego silnika-ew jak to sprawdzic) i przewodu masowego bo to juz tez przerabialem. jesli bylaby to wina elektryki to w sumie bylo by tak samo na zimnym i cieplym a tu jest tak ze na zimnym lipa a na cieplym ok

Tytuł:
PostNapisane: 21.sty.2005 22:08:16 
Użytkownik

Stary... no to masz problem :)) Osobista rada: kup akumulator 50% większy od zamontowanego i miej problem z głowy ;) Ja miałem te same problemy. Ładowałem calą noc i dzień a rozrusznik i tak padał po 4 próbach....Tylko, że ja miałem rozregulowany gaźnik i często zalewałem silnik :):

Radzę również uśmiechnąć się do znajomego mechanika :D Możesz mieć problem z układem paliwowym albo tez po prostu rozrusznik Ci pada i czas szukać zastępcy :))

Tytuł:
PostNapisane: 21.sty.2005 23:02:57 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Ja stawiam jednak na masę silnika. Odkręś ją, oczyść miejsce przykręcenia i samą taśmę drucianką lub papierem ściernym i może będzie dobrze. Albo lepiej dla pewności dołóż jeszcze jedną. Moja orginalna bardzo często nie łaczy. Nawet po oczyszczeniu. Raz do roku musze do tematu wracać. Natomiast druga nowa (6 PLN - długa) przykręcona w dobrze oczyszczonych miejscach nie zawiodła nie już od roku. I włąśnie zawsze miałem takie objawy, że na ciepłym ok, a na zimnym nici z kręcenia.
Najpierw wyklucz na 100% najprostrze rozwiązania ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2005 11:35:33 
Użytkownik

Auto: V8
witam
przeczysc sobie klemy dokladnie najlepiej jakims scyzorykiem tak zeby zedrzc stara warstwe i na akum.tez
pozdr

punk's not death
byly rozne audi qutro i nie qutro ale bylo:
treseraudi super200 2.2turbo 20v quattro avant i to bylo audi...
MONTAŻ LPG MECHANIKA 602244068

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2005 14:11:40 
Użytkownik

weesky napisał(a):
witam
przeczysc sobie klemy dokladnie najlepiej jakims scyzorykiem tak zeby zedrzc stara warstwe i na akum.tez
pozdr

Dokladnie, ja mialem to samo, tylko u mnie gdzies jeszcze masa chyba ma gdzies zalamanie na kabelku.

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2005 20:11:17 
Użytkownik

elo dzieki za rady dzis troche przy tym grzebalem?(rano pczywiscie znow nieodpalilem) i jakie moje zdziwienie gdy okazalo sie.................. spadniety byl mikser z intercoolera i rura z turbiny!!!!!!! gdy to zalozylem samochod wyraznie zaczal lepiej krecic odpalac itp ale nic zobacze jutro rano po calej nocy . mam nadzieje ze to zeczywiscie elektryka tak jak mowice sporo osob potwierdza to rowniez. bardzo dokladnie uszczelnilem polaczenie interkuler mikser mikser przepustnica weszystko posklejalem na silikon czarny. samochod wyraznie lepiej sie zbiera niz dotychczas. mam jeszcze jedno pytanie w okolicach turbiny i interkulera wydaje mi sie ze mam przedmuch wyglada jakby gdzies przy turbinie to mozliwe?? bo strasznie glosno tam wali jakby zawory ale duzo glosniej no i typowo jakby spod wydechu

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1