.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 16:08:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: A6 C5 2,5TDI. Prośba o opinie.
PostNapisane: 05.sty.2007 22:35:51 
Użytkownik

Witajcie. Od jakiegoś czasu zaglądam sobie na forum i wiem ze moge liczyc na porady i pomoc. Rozglądam sie za A6 C5 2,5 TDI. Wersja 163 lub 180PS. Czytalem troche juz o wadach tych silniczków dlatego interesuje sie modelami z 2002 i 2003 roku bo podobno poprawili je znacznie przy okazji faceliftu.
Wiem ze w Polsce cieżko trafic cos dobrego w dobrym stanie ale chcialbym abyście wypowiedzieli sie na temate tego egzemplarza:
http://moto.allegro.pl/item152595410_a6 ... chrom.html

czy ogolnie wart jest swojej ceny i jakie przypuszczalnie wady mogą wypłynąć po zakupie :)
z góry dziekuje za opinie i pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 05.sty.2007 22:57:58 
Użytkownik

Auto: noo... ford :]
Tragedia... :|
Jako, że niepoprawnie zacząłeś swą przygode na forum, które nie jest poradnikiem "patrzcie na te fotki-czy sie oplaca i czy jak kupie, to będzie fajnie jeżdzic"...
Polecam lekture>>>
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=27178
i http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=258

Sam powiedz... jak można ocenic auto, patrząc na pare marnych fotek?
Wady po zakupie... no wiesz jak byla spawana rama, to istnieje prawdopodobieństwo, że się złamie... chociaż znajomy ostatnio pozbył sie mesia 300 D bo sie na przeglądzie okazało, iż autko z powodu przegnicia ramy może się w każdej chwili złamac na pół :): a nie miało nigdy wypadku... no ale to mesio.

Reasumując jeśli kupisz to audi decydując jedynie na podstawie tego co tu wyczytasz, to może Ci byc potem przykro... a tego byśmy ie chcieli.

JEST: F Explorer, A8 D2 i 80 B4
ObrazekObrazek

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2007 00:20:53 
Użytkownik

Wady ?? Przypuszczenia ?? ZEJDZ NA ZIEMIE !! Przeciez nikt tu nie jest wróżką żeby odczytać historie auta z 6 zdjęć. To jest bynajmniej śmieszne.
A jak chcesz prawdy to jest tylka jedna: w PL kązdy patzry jak najwiecej na Tobie zarobić, jeżeli to auto jest z 2003 i kosztuje 60 kpln tzn że w niemcowni koszci pewnie z 56 max 57 - a za te pieniadze w tym silniku i roczniku to jakiś mycyj nie nalezy sie po tym spodziewać....Sprowadziłem już killka autek z kumplem...przedostatnie to C5 2.8 Q z 11.98r (na sprzedaż) z duża navi,yasna skorą,bose itp,przebiegiem 130 000,pelna ksiazka i.... zostało u mnie :diabel: bo ciężko sprzedajne jezeli chciałbym zarobić te 2 kpln .Efekt :?: :?: Za 10 000km do tej pory nawet płynu do spryskiwaczy nie dolałem i nie wynika to bynajmniej z mojego niedbalstwa...Auto prawdziwy ideał :!:

Ostatnio edytowano 06.sty.2007 14:04:41 przez ozzy, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2007 01:20:44 
Klubowicz

toms001 napisał(a):
Tragedia... :|
Jako, że niepoprawnie zacząłeś swą przygode na forum, ...

ozzy napisał(a):
Wady ?? Przypuszczenia ?? ZEJDZ NA ZIEMIE !! ...

A czy nie można po prostu napisać "Z kilku zdjęć trudno coś wywnioskować. Sam rozumiesz...". Zbyt wiele negatywnych emocji idzie na forum :/ Chyba nie o to chodzi, prawda?

Pozdrawiam
Jozef

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2007 01:34:58 
Użytkownik

W moim poście to nie negatywna emocja tylko apel o zdrowy rozsadek bowiem cieżko komus doradzać i sugerować przez internet tak ważne kwesie jak ew. zakup autka na podstawie kilku zdjęć, które najczęsciej są wykonane w ten sposób,że i tak uwydatniją tylko zalety auta....

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2007 12:04:33 
Użytkownik

Jozef zwrocil uwage na istotny czynnik agresji.
zauwaznie, ze to pierwszy post uzytkownika Daavidoff.
mozna wyjasnic to na wiele sposobow. wybraliscie akurat niewlasciwy.

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2007 13:11:51 
Użytkownik

Dziekuje za wasze wszytskie opinie chociaz nie rozumiem dlaczego w tak ostrym tonie... rozumiem ze kazdy ma swoj punkt widzenia i swoje zdanie i z pewnościa sa tu fachowcy i ludze siedzacy w tej marce od lat tylko mozna wyrazic swoja opinie troszke w bardzoej lagodny sposob. no ale mimo wszytsko dziekuje...
bede chyba myslal o sprowadzeniu takiego autka i dobrze\sie sklada bo znajomu mieszka w niemczech i z mam nadziej ze wyszuka mi cos z prywatnych rąk a nie od turka z autohausu :)
pozdrawiam i dzieki

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2007 13:18:20 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Kolego Ozzy ... apeluję o spokój ... :!!:

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2007 17:11:31 
Użytkownik

Daavidoff napisał(a):
Dziekuje za wasze wszytskie opinie chociaz nie rozumiem dlaczego w tak ostrym tonie... rozumiem ze kazdy ma swoj punkt widzenia i swoje zdanie i z pewnościa sa tu fachowcy i ludze siedzacy w tej marce od lat tylko mozna wyrazic swoja opinie troszke w bardzoej lagodny sposob. no ale mimo wszytsko dziekuje...
bede chyba myslal o sprowadzeniu takiego autka i dobrze\sie sklada bo znajomu mieszka w niemczech i z mam nadziej ze wyszuka mi cos z prywatnych rąk a nie od turka z autohausu :)
pozdrawiam i dzieki

jedyna rada jaka mozna Ci udzielic zza klawiatury, to taka, bys wystrzegal sie samochodow tanszych niz pewna srednia dla danego rocznika/modelu.
ponadto, wiekszosc samochodow sprowadzonych do pl, to pojazdy w bardzo zlym stanie [szczegolnie te atrakcyjne cenowo].

Anthem Advanced 1

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2007 17:46:12 
Użytkownik

Auto: Renata
cieżko cos stwierdzic po zdjeciach ... trzeba jechac i i obejrzec (zabierz ze soba kogos obeznanego w teamacie) ... a nóż bedzie tym szczesliwcem który trafi ładne autko w naszym kraju ...
powodzenia .

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2007 18:57:23 
Klubowicz

Witam :!:

Jesli szukasz samochodu, w którym wyeliminowano wszystkie słabe punkty modelu C5 ... .
Jeśli szukasz samochodu, gdzie treść opisu jest w 110% zgodna z prawdą ... .
Jeśli szukasz samochodu wyprodukowanego na indywidualne zamówienie w Neckarsulm ... .
Jeśli szukasz samochodu, który wyczerpuje listę wyposażenia dodatkowego - oprócz tunera TV, worka na narty i nivomatu ...

... to poszukaj mojego anonsu w dziale "Ogłoszenia" i kliknij na link do zakonczonej aukcji ... :diabel: :peace: .

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2007 19:23:50 
Użytkownik

Dzieki za wszelkie opinie... to autko wydalo mi sie dość atrakcyjne dlatego chcialem sie przekonać co inni o nim myslą. Już raczej podjąłem decyzje ze przywioze cos zza zachodniej granicy. Mam taka możliwość znaleść tam autko bezwypadkowe od pierwszego wlaścicela nietkniete przez tureckie ręce handlarza :)

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2007 19:55:01 
Użytkownik

Auto: noo... ford :]
Daavidoff napisał(a):
Dzieki za wszelkie opinie... to autko wydalo mi sie dość atrakcyjne dlatego chcialem sie przekonać co inni o nim myslą. Już raczej podjąłem decyzje ze przywioze cos zza zachodniej granicy. Mam taka możliwość znaleść tam autko bezwypadkowe od pierwszego wlaścicela nietkniete przez tureckie ręce handlarza :)

Wiesz nikt Cie tu nie chciał odwieźc od kupna tego egzemplarza, tylko uświadomic, ze przez neta nie da sie ocenic.
Trzeba poprostu obejrzec, zrobic diagnostyke, jeśli sam nie mozesz to poproś kogoś z okolicy o o oględziny. Może akurat nie będzie tak źle.
Powodzonka w poszukiwaniach :)

JEST: F Explorer, A8 D2 i 80 B4
ObrazekObrazek

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2007 22:03:34 
Użytkownik

Auto: A6 C6 3,0 QUATTRO 232PS 2007r
Daavidoff napisał(a):

Pamiętaj ,ze w niemczech też można trafi lipe.Ostano kolega pojechał po bezwypadkowe auto do niemiec.Jak to w niemczech nie ma gdzie się przejechać(sprawdzić dokładnie),oglądanie powierzchowne bo całe :D .Wygląd ok.Kupił i się okazało po powrocie do polski po dokładnym umyciu,że było szpachlowane malowane i ogólnie padaka.Cena w niemczech nie była atrakcyja wręcz dożej niż w polsce.Ale polskie warsztaty cieszą się z niemieckich klientów :peace:

A6 1.9 TDi AFN
MB W211 2.7 CDI
E65 BMW 730D

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2007 23:09:21 
Użytkownik

Piotruś napisał(a):
Jeśli szukasz samochodu wyprodukowanego na indywidualne zamówienie w Neckarsulm ...

Jak poznac czy auto zostalo wyprodukowane na ind. zamowienie i w sumie co to daje ? Nie stalo na placu ?

Piotruś napisał(a):
Jeśli szukasz samochodu, który wyczerpuje listę wyposażenia dodatkowego - oprócz tunera TV, worka na narty i nivomatu ...

Eeee nie ma jasnej skory :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2007 23:18:25 
Użytkownik

Waldemar_W napisał(a):
Piotruś napisał(a):
Jeśli szukasz samochodu wyprodukowanego na indywidualne zamówienie w Neckarsulm ...

Jak poznac czy auto zostalo wyprodukowane na ind. zamowienie i w sumie co to daje ? Nie stalo na placu ?

mozna to okreslic po kodach wyposazenia.
jezeli bylo wyprodukowane na indywidualne zamowienie, to zazwyczaj daje to prestiz posiadania auta czasem drozszego dwukrotnie wiecej niz seria...

Anthem Advanced 1

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2007 23:22:53 
Użytkownik

No jasne ze w niemczech mozna trafic na walony egzemplarz jednak tak jak mowilem kolega mieszka tam na stale i sam sie interesuje autami a wiec siedzi w temacie. Wiecie jak to jest jak sie jedzie po autko na szybkiego zeby jak najszybciej pozalatwia wszelkie sprawy, tak zeby nie placic za wiele za pobyt i wyzywienie. A w moim przypadku bedzie zupelnie na spokojnie bez pospiechu. Juz kolega rozglada sie za autkiem. Powiedzialem ze ma szukac A6 C5 2,5 TDI 2002-2004. On jest ogolnie maniakiem koncernu volgswagena a wiec moge mu zaufac :) jesli chodzi o ten konkretny egzemplarz o ktory pytalem abyscie go ocenili to dlatego ze wpadl mi w oko i wydał mi sie atrakcyjny. Wiadomo ze po wstępnych ogledzinach pojechalbym na serwis :) a i za pomnialem dodac ze kolega pracuje w serwisie VW wiec licze ze wyszuka mi cos atrakcyjnego :) pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2007 23:24:46 
Użytkownik

meszrum napisał(a):
mozna to okreslic po kodach wyposazenia.
jezeli bylo wyprodukowane na indywidualne zamowienie, to zazwyczaj daje to prestiz posiadania auta czasem drozszego dwukrotnie wiecej niz seria...

Hmm... a jakies dokladniejsze wskazowki ? Bo samochod zostal wyprodukowany w Neckarsulm i ma bardzo nietypowe zestawienie opcji wyposazenia. Tak mnie zaciekawilo czy mogl byc na ind. zamowienie... :)

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2007 23:39:16 
Klubowicz

Mówiąc najprościej - auto z linii "indywidualnej" nie jest wyposażane pakietowo. Każdy element wyposażenia dobiera się "z osobna", dzięki czemu można skonfigurować bardzo niepowtarzalny egzemplarz. No ale to co napisałem w pełni koresponduje z wyjaśnieniami Meszruma ;) .
Do mojego auta posiadam też ksero zamówienia (z numerem KT). Prawie dwie strony zapisane gęstym drukiem, pozycja po pozycji ... .
Autko "produkowało się" ok. 3 miesiące.
Myślę, że wyższa cena wynika przynajmniej z dwóch powodów:
- dłuższy "cykl produkcji" uwarunkowany "utrudnioną logistyką" elementów wyposażenia
- zupełnie inne materiały niż w wersjach seryjnych (nawet konsola środkowa jest poprostu inna)

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2007 23:41:24 
Użytkownik

Sorki ale czegos tu nie kumam.

Prawie każdy podobny zakładany temat (co sadzicie o tym aucie?) konczyl sie powaznymi opiniami, sam nie raz sie usmialem jak czytalem co moga ludzie napisac o aucie na podstawie kilku fotek z telefonu haha, kazdy widzial jakies szczeliny, zarysowania, a ze cos krzywo itp itd. sami wirtualni specjaliści hahaha

A tu nagle kolega zakłada taki temat i wszyscy na niego najezdzają ??!!
Nie kumam, co juz znudziło sie Wam wymyslanie roznych teorii itp. na podstawie aukcji z Allegro to lepiej pojechac na autora tematu ??

Pozdrawiam

P.S. Coraz częściej są jakieś nieprzyjemne sytuacje w klubie, co się dzieje ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1