.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 18.sty.2025 04:44:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: B4 2.0E LPG 1992 - prośba o info :)
PostNapisane: 22.sty.2005 15:32:27 
Użytkownik

wygonili mnie z ogolnego (prawidlowo z reszta) wiec wrzucam posta w juz, mam nadzieje, dobre miejsce :))) wiec:

niedawno kupiłem Niunię i szczerze mówiąc nie bardzo wiem jak ją użytkować, tzn. na co zwracać szczególną uwagę, czemu przyglądać się częściej.

Przede wszystkim prosze o poradę.. Niunia chodzi mi po jezdni na boki, szczególnie w koleinach, przy ruszaniu i hamowaniu słychać gdzieś z tyłu stukot (jeżdżę na standardowych R15, 195). Poza tym coś się dzieje z instalacją elektryczną, tzn. jeśli nie przygazuję po uruchomieniu do około 4000obr to autko dostaje za mało prądu, np. przygasa podświetlenie zegarów.
Proszę o radę bo nie chcę się dać naciąć mechanikom, a znawca ze mnie żaden

z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2005 16:58:35 
Użytkownik

Najszybciej odpowiedz uzyskasz jak użyjesz funkcji ,,szukaj" - ale czego się nie robi dla ziomala :D
Radzę przyjrzeć się dobrze zawieszeniu to niestety jest słaby punkt niuni.
A jeżeli się nie znasz to ok 40 zł w dłoń i jedź na stację diagnostyczną tam wykonają to za ciebie i dostaniesz pełną odpowiedz co jest do zrobienia ( a raczej jest ). Tak z doświadczenia własnego to stawiam na tuleje metalowo- gumowe tylniego zawieszenia. A co do zegarów to na zimne luty, które występują najczęściej na płycie . :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2005 20:04:12 
Użytkownik

dzieki japan :)

ziomal to ja od 5 lat jestem ;) heheh bo pochodze z LBN :)))) jade tam to zalece do znajomego mechanika ;)) na 2 dni na kanal i niech dobrze oglada ;)))

z tymi zegarami to chyba nie do konca zimne luty ;/ przy jezdzie powyzej ok 70-80 zaczynam slyszec jakies dziwne dzwieki z okolic bezpiecznikow... raz zdarzylo sie ze obroty spadaly mi do 400-500, a zeby ruszyc musialem przygazowac do 3000 bo inaczej dusil sie... znajomi mowia, ze kable napieciowe, swiece, kopulka albo palec przerywacza ;) chcial nie chcial i tak czeka mnie wizyta z zawiechą to od razu poprosze o sprawdzenie elektryki ;)))

jezdzisz na spotkanka przy torwarze?

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2005 02:07:20 
Użytkownik

Byłem raz ale jak śnieg popada to wpadnę w wiadomym celu :P :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2005 19:40:42 
Użytkownik

oj pada, pada !!!:) ja niestety tylko nad tym ubolewam... jutro bedzie tragedia z jazda do Klientow :/
pozdro:)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1