.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.lut.2025 14:34:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13352 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289 ... 668  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 18:09:55 
Użytkownik

Dobra teraz ja sie wypowiem :) jako stary mechaniker :diabel:

-> :diabel: bartos najczesciej stosowany sposob na wyrzucenie kata jest wspawanie do srodka rurki czy tak tez Ci zrobili?? i czy wiesz ze za te smieci ze starego kata idze zarobic wielkie pieniadze ?? platyna tam jest i sa firmy co to skupuja za ladna kaske :)

Bączek z Toba niestety musze sie niezgodzic z tym wyjezdzaniem paliwa do konca chyba ze np lubisz wymieniac pompy paliwa za jakies 3 stowki :)
jezeli auto jest nowe to jak tam braknie paliwka to raczej nic sie nie stanie ale przy troszke starszym aucie to jest moment i leci dymek takze nie sluchajcie go ;)

-> magda :)
Inspekcja olejowa - OIL
1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X,
2. Włączyć zapłon,
3. W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawią się litery "OIL",
4. Zwolnić przycisk X,
5. Wyciągnąć przycisk Y na czas około 2 sekund, w celu skasowania wskazania,
6. Wyłączyć zapłon.

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 18:16:54 
Użytkownik

7 punkt .Zapodac browarem Bartkowi :D

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 18:19:27 
Użytkownik

*Robi* napisał(a):
7 punkt .Zapodac browarem Bartkowi :D

No wlasnie dobrze mowi :) wogole zapomnialem dodac :)
przycisk Y to ten z lewej, a X to ten z prawej na zegarze"

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 18:27:07 
Użytkownik

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 18:39:13 
Użytkownik

bartek ty moze odrazu 4 posty pod soba napiszesz :)

Ostatnio edytowano 13.sty.2007 18:40:42 przez Pichol b4, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 18:40:18 
Użytkownik

Pichol b4 napisał(a):
bzrtek ty moze odrazu 4 posty pod soba napiszesz :)

Ty sasiad uspokuj sie tam bo w ryja :)

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 18:41:47 
Użytkownik

Bartek B3 napisał(a):
Pichol b4 napisał(a):

nie badz taki madry tylko podaj mi popielniczke :P

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 18:42:48 
Użytkownik

Pichol b4 napisał(a):
Bartek B3 napisał(a):
Pichol b4 napisał(a):

nie badz taki madry tylko podaj mi popielniczke :P

hehe ma sie te porycie :) Cos mi sie wydaje ze michal sie w spamera bawi :) ryjoka nie umie otworzyc tylko pisze na forum :):

a co do popielniczki to Ci nie podam :) sam se wez :)

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 18:53:05 
Użytkownik

To jest te V8 co mowiłem ze bede ogladal bo jakies zaniedbane stoi tyle czasu.Co sie okazalo to koles jak kupil to pojezdzil nim 3 dni bo mu skrzynia sie sypla i teraz sklada na manuala.Troszku chwast ale by sie dalo z tego zrobic bolid. :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Bartos cos dla twoich oczu :galy:

Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 18:57:29 
Użytkownik

robi to kup go od niego i powoli sobie bedziesz go rezal :P

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 19:09:55 
Użytkownik

Bartek B3 napisał(a):

-> magda :)
Inspekcja olejowa - OIL
1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X,
2. Włączyć zapłon,
3. W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawią się litery "OIL",
4. Zwolnić przycisk X,
5. Wyciągnąć przycisk Y na czas około 2 sekund, w celu skasowania wskazania,
6. Wyłączyć zapłon.

ale dobrze mieć kolegów w AKP :peace:

a czytales co mi gadali na tym forum samochodowym, że ino do serwisu ze kontrolki mam wymienic - przeciez jakbym kazdego sluchala to bym wieksze szkody miala :):

piwko postawie nie bój żaby :diabel:

dobrze ze napsialess co to X a co Y bo czytam i czytam a tu nic :P

nastepne pytanie za 100 pkt czy samej moge se ustawic kontrolke zeby mi migala za np 10 tys km ??????????

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 21:01:07 
Użytkownik

Auto: A6C5 Avant 1.8T
A Panie Bartku zapodałeś kasowanie serwisówki tzw. a my rozmawiamy o spalaniu naszych Audiczek ,czegos tu nie rozumiem.ja autkami śmigam juz wiele latek i także niemieckimi autkami przeleciałem wiele kilowetrów i czasami brakło mi paliwa.ciekawe ze dymku nigdy nie zobaczyłem?chyba to szmelce były a nie VW lub OOOO .Twoje zdanie ale sie z Toba nie zgadzam ;)

A Panie Bartku zapodałeś kasowanie serwisówki tzw. a my rozmawiamy o spalaniu naszych Audiczek ,czegos tu nie rozumiem.ja autkami śmigam juz wiele latek i także niemieckimi autkami przeleciałem wiele kilowetrów i czasami brakło mi paliwa.ciekawe ze dymku nigdy nie zobaczyłem?chyba to szmelce były a nie VW lub OOOO .Twoje zdanie ale sie z Toba nie zgadzam ;)

No co z wami Spamerzy bo dostane op..rdol od moderatora że maluje te posty.Robi mam dla Ciebie płytki zawitam na Zawodzie w poniedziałek wieczorem to ci je przywioze.Ta Audiczka Robi chyba nie trzeba ,moze lepiej kupić jakiegoś rozbitka A3 lub A 4 i poskładac do kupy.widziałem ostatnio taką za 7 tyś A3 z uszkodzonym przodem mysle w 10 tys mozna sie wstrzelić.Stare to skrzypce i wino jest dobre ale aut w stanie roskładu to nie dotyczy.

Fiat 126 p 89r FL
Obecnie Audi TT 8N 1999

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 21:19:39 
Użytkownik

Baczek napisał(a):
Stare to skrzypce i wino jest dobre ale aut w stanie roskładu to nie dotyczy.

Nie no takie V8 jest cudowne.Szkoda ze nie ma diesla bo jakos ostatnio spalanie benzynki mi nie pasuje. :diabel:

Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 21:55:46 
Użytkownik

No panie Baczek :) ja wcale nie powiedzialem ze odrazu jak Ci braknie paliwa to spali sie pompa ale tak sie niestety dzieje :) I u Ciebie tez jest elektryczna pompa paliwa w baku :)tak samo jak u magdy i wielu innych urzytkownikow benzynowych silnikow :diabel: troche tych hebli juz zrobilem na te pompki i 80 % przypadkow to susza w baku :) dlatego ja nie preferuje jazdy do zera :) o dieslu juz nie mowie bo czasami jest tak ze zalejesz ropke i odpali bez problemu a czasami tak ze mozesz nim krecic i krecic i nic z tego :) wtedy nic tylko wozic ze soba klucz 17 i kogos kto potrafi przynajmniej przekrecic stacyjke :)

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 22:32:49 
Użytkownik

Ale wiekszosc pomp z paliwa siada bo ludziory jezdza na gazie i nie wiedza co to jest paliwo.Pompa wysycha i szlag ja trafia.Bo z tego ze braknie ci paliwa to nie ma prawa tak odrazu,przyczyna głowna jest gaz i nie uzytkowanie auta na paliwie.Tak samo jak siadaj wtryski benzyny jezdzac na gazie.

Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 22:35:31 
Użytkownik

*Robi* napisał(a):
Ale wiekszosc pomp z paliwa siada bo ludziory jezdza na gazie i nie wiedza co to jest paliwo.Pompa wysycha i szlag ja trafia.Bo z tego ze braknie ci paliwa to nie ma prawa tak odrazu,przyczyna głowna jest gaz i nie uzytkowanie auta na paliwie.Tak samo jak siadaj wtryski benzyny jezdzac na gazie.

tak Robert ale nie do konca :) jak ci braknie paliwa to pompa chodzi na sucho tak ?? a jak chodzi na sucho to sie grzeje tak ?? i sie pali tak?? czy sie myle?? jak tak to mnie popraw :):

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 22:39:47 
Użytkownik

Bartek B3 napisał(a):
*Robi* napisał(a):

tak Robert ale nie do konca :) jak ci braknie paliwa to pompa chodzi na sucho tak ?? a jak chodzi na sucho to sie grzeje tak ?? i sie pali tak?? czy sie myle?? jak tak to mnie popraw :):

Zgadza sie,ale to nie jest tak szybko.Trzeba byc naprawde pustym zeby piłować auto na pustym baku.Tak samo w tym przypadku albo innym moze trafic szlak rozrusznik.Kilka minut krecenia bez odpoczynku i po nim.

Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 22:48:10 
Użytkownik

*Robi* napisał(a):
Bartek B3 napisał(a):
*Robi* napisał(a):

Zgadza sie,ale to nie jest tak szybko.Trzeba byc naprawde pustym zeby piłować auto na pustym baku.Tak samo w tym przypadku albo innym moze trafic szlak rozrusznik.Kilka minut krecenia bez odpoczynku i po nim.

Dobrze ja to rozumiem Ty to rozumiesz ale 80 % naszego wspanialego kraju niestety nie :) duzo jest przypadkow o ktorych mozna by tu bylo teraz pisac i pisac :) przytocze temat ... mialem goscia w robocie zajebistym matizem :diabel: zona zostawila auto na swiatlach i po nocce idzie do mezusia ze auto robi nie nie nie :) no to madry maz zadzwonil po kolege i zaczeli go ciagnac :) po czym przyjechal do mnie do roboty bo stwierdzil ze to akumulator sie sypnal i nie pradzi :) zalazyl nowy akumulator i skonczylo sie na tym ze przycholowal go do nas z rozladowanym akumulatorem pokrzywionymi zaworami i dziura w tloku :): ma Ci rozmach :)

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 22:48:42 
Klubowicz

Bartek B3 napisał(a):

-> :diabel: bartos najczesciej stosowany sposob na wyrzucenie kata jest wspawanie do srodka rurki czy tak tez Ci zrobili?? i czy wiesz ze za te smieci ze starego kata idze zarobic wielkie pieniadze ?? platyna tam jest i sa firmy co to skupuja za ladna kaske :)

-> Mistrzu , troche zjebałem sprawe ale dopiero pomyślałem o tym jak do roboty jechałem że mogli wydubać środek katalizatora i spowrotem go zabudować. W zamian katalizatora stawili mi STRUMIENICE , podłączyli przed nią SONDE LAMBDA , QUWA jak ten samochód teraz zapierxxla - ŁOKI ŁOKI ŁOKI aby ten patent wytrzymał jak najdłużej.

P.S. Katalizator został u nich , nie myślałęm jak złomiarz :P

-> Kuźwa ale spamowanie mnie omineło , jak zawsze ja w robocie a wy tu GADU GADU

TERAZ JA SZEFUJE NA STRONIE 287

-> 2010 - 2020 Audi A4 1.6
-> 2013 - 2022 Scenic 1.6
-> 2017 - Espace 3.5 V6 - ...

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2007 22:51:44 
Użytkownik

bartos napisał(a):
Bartek B3 napisał(a):

-> Mistrzu , troche zjebałem sprawe ale dopiero pomyślałem o tym jak do roboty jechałem że mogli wydubać środek katalizatora i spowrotem go zabudować. W zamian katalizatora stawili mi STRUMIENICE , podłączyli przed nią SONDE LAMBDA , QUWA jak ten samochód teraz zapierxxla - ŁOKI ŁOKI ŁOKI aby ten patent wytrzymał jak najdłużej.

P.S. Katalizator został u nich , nie myślałęm jak złomiarz :P

-> Kuźwa ale spamowanie mnie omineło , jak zawsze ja w robocie a wy tu GADU GADU

TERAZ JA SZEFUJE NA STRONIE 287

zlomiarz Ci powie :) noo noo jeden sredni kat kosztuje cos ok 100 - 150 do 200 zl :) zlomiarzu ;)
a teraz bedzie Ci wiecej palil heheh :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13352 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289 ... 668  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1