Witam pisze ten post dla przestrogi , a i po to też aby zaoszczędzić niektórym sporo pieniędzy.Najlepiej opisze swoje spostrzeżenia a do reszty sami dojdziecie:)))).Kupiłem A8 4,2 3 miesiące temu wszystko było ok ,to co mnie od samego początku martwiło to ten automat zawsze miałem manualne skrzynki a o automatach nasłuchałem się same nieciekawe opinie.Wszystko było ok skrzynia sprawowała się rewelacyjnie nawet spodobało mi się to że nie trzeba było zmieniac biegów, totalny luzzzz a czasami mozna było sobie powachlować tiptronikiem.Sprawa zaczęła się kąplikować kiedy po przejechaniu jakiś 4 tyś. km od zakupu zaczęła trochę jęczeć delikatnie zmartwiło mnie to więc doszedłem do wniosku że jest mały poziom oleju. To przy okazji go wymienię a raczej odświeżę bo nie wymienia się całego oleju tylko 4l. z 9l. jakie się mieszczą w skrzyni.Zapłaciłem za ta usługę 640zł. został zalany wg. książki syntetyczny olej,wymieniłem filtr i uszczelkę pod miską.I myślałem że po problemie poziom jest znany filtry i wszystko nowe więc ok tylko po tym zabiegu przejechałem 50km i skrzynia zaczęła wyć podczas jazdy i szarpać przy ruszaniu.Zadzwoniłem do firmy od skrzyń automatycznych powiedzieli że to wina najprawdopodobniej braku wymiany olejów co 60tyś. km poprzedniego właściciela co spowodowało że zrobił się w niej kisielek ,a zalano nowy olej świeży i wszystko sie wypłukało i szlak ją trafił:))))
Nie twierdze że tak musi być w każdym przypadku ale u mnie tak się stało naprawa 3500zł. pozdrawiam i mam nadzieje że to co napisałem może komuś sie przyda.
Edited by Baskecior: pamiętaj o poprawnym nazywaniu tematów. Tym razem poprawiłem, następnym razem wątek może zostać usunięty.