.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 16:46:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5] problem z hamulcami, swiecaca kontrolka?
PostNapisane: 20.sty.2007 09:43:19 
Użytkownik

Witam,

mam problem u siebie w audince z hamulcami osatnimi czasy przy zapalaniu wlaczala sie kontrolka hamulcow i piszczal dzwiek, po chwili ustawal...
patrzylem plynu nie bylo malo, zaczalem sprawdzac po kolei kola czy to czasem klocki sie nie skonczyly ale klockow jest sporo w jednym kole (prawy tyl) wydawalo mi sie ze jest mniej,
kolo troszke trzymalo zaczalem sie bawic tlokiem i musialem go rozebrac, przeszlifowalem go troche i wlozylem spowrotem, odpowietrzylem tylko to jedno kolo i hamulec nie jest twardy i nie wraca tak odrazu pod noga, zle odpowietrzenie ?? czy wziac i wszystkkie kola odpowietrzyc jeszcze? jak mozna rozruszac ten tloczek?
wie ktos co moze oznaczac jeszcze ta kontrolka??
jakim plynem uzupelnic bo nie wiem jaki tam jest wlany ??

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2007 07:48:34 
Użytkownik

Witam. Sprawdz kabelelk ktory idzie do klocka. U mnie on sie oderwal. Wygladalo ze jest wszystko ok ale on nie stykal sie z klockiem i caly czas mi pokazywal ze klocki sie skonczyly.

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2007 17:59:09 
Użytkownik

Witam,

problem z kontrolka w sumie rozwiazalem, plywak sie raczej wieszal bo zwarlem kable przy czujniku i to samo sie pojawialo, natomiast czujnikow przy klockach nie mam...

teraz mam nieco inny problem tzn tak jak pisalem z prawym tylnim kolem, bo trzyma mi jednak to kolo :/ co moge zrobic (jakie zabiegi zeby wrocil do dobrego dzialania) tak jak pisalem wczesniej wykrecilem go wczesniej wyczyscilem z rdzy, wzerow na nim nie bylo, przesmarowalem plynem i wkrecilem spowrotem ale jednak wg mnie nie jest jak nalezy :(

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2007 15:00:27 
Klubowicz

Jeśli ci piszczy rano przy odpalaniu to podładuj akumulator i rano już ci nie zapiszczy.

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2007 16:23:32 
Użytkownik

Tez o tym myslalem, aku oczywiscie naladowalem, faktycznie moze dziac sie tez przez to... ale tak jak mowie problem rozwiazany.. teraz zostal problem z tym tylnim hamulcem :(

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2007 17:01:53 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
DJ DAR3K napisał(a):
Tez o tym myslalem, aku oczywiscie naladowalem, faktycznie moze dziac sie tez przez to... ale tak jak mowie problem rozwiazany.. teraz zostal problem z tym tylnim hamulcem :(

A prowadnice zacisku w jakim są stanie??Jakieś zauważalne luzy??

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2007 23:30:26 
Użytkownik

hmmm prowadnice przesmarowalem a o luzach to hmmm nie patrzylem doglebnie ale bokiem zaciski nie chodza :P

Tytuł: what>
PostNapisane: 30.sty.2007 14:36:47 
Użytkownik

Tedi napisał(a):
Jeśli ci piszczy rano przy odpalaniu to podładuj akumulator i rano już ci nie zapiszczy.

Jaka tutaj jest zależność?

`S3 Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN

Strefa czasowa: UTC + 1