.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 16:29:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30.sty.2007 21:58:15 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Nosb napisał(a):
No a kierunkiem z obrysówką to juz wogole mnie zabiłes :galy:

No a o czym ja wczesniej napisalem :> Zobacz zdjecia ktore wrzucilem o tylnych lampach, tam gdzie jest migacz widac z boku obrysowke. Acha lampy amerykanskie nie maja swiatla przeciwmgielnego, bo tam nie jest wymagane. Robi swietnie wyglada te twoje B3 nawet rejestracja sie prawie miesci. Czemu te lampy sprzedales ? panowie na przegladzie sie czepiali czy co :?:

ej tutaj o wszystkich amerykanskich Audi macie :P
-> http://www.derplus.info/usaudi/usaudi/us/us.htm <-

Tytuł:
PostNapisane: 31.sty.2007 10:09:53 
Użytkownik

Koru lampki poszły razem z autkiem :( ale nic stracone nastepne jak nie bedzie US tylko europejskie to i tak bedzie przerobione na Us... :D
Co do przegladów i kontroli policji.Jest gdzies ,miałem to kiedys ale sie straciło ze kierunek w aucie ma dawac swiatło pomarańczowe albo czerwone inne nie wchodzi w gre.
Kiedys przy kontroli pan intensywnie ogladał te kierunki ale nic nie powiedział.
Miałem robione kiedys fotki dla Fisha jak działa i wyglada ten postój w kierunku,musze poszukac.
To jest na tej bocznej sciance obdlask w ktory jest zaróweczka.Takze jak autko ma wyłączone swiatła to i tak widac tył autka z odblasku.
http://www.derplus.info/usaudi/usaudi/us/90t89/a16.htm

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 31.sty.2007 19:53:49 
Użytkownik

ze tak zapytam bo mam ten sam dylemat , bo zakupilem amerykanska blende wlasnie :!:

te czerwone audiczki z rejestracjami niemieckimi powyzej , maja takie male rejestraacje robione w niemcach , tylko jedna jest typowo rozmiaru amerykanskiego (mniejsza, prostokatna) a druga wieksza ( kwadratowa ) --- wiec wlasnie moje pytanie brzmi czy ta kwadratowa tablica to nie jest rozmiar motocyklowej niemieckiej rejestracji przypadkiem :?:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 31.sty.2007 20:13:07 
Użytkownik

Powiem szczerze ze o tym nie pomyslałem ze od motocykla to moze byc.a u nas sa takie same wymiary czy jak to wyglada od motoru ,moze by taka zamówił i by ładnie siedziała.Bo samochodowa trzeba ciąc conajmniej 1 cm

Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 31.sty.2007 20:35:54 
Użytkownik

nasze motocyklowe sa mniejsze od niemieckich , i kupowato by wygladala nasza motocyklowa w US blendzie ( za mala) , wydaje mi sie ze optymalnym rozwiazaniem jest niemiecka motocyklowa , jest troszke wieksza od amerylanskiej i tak nie drazni oka policjantow :!: bo wiadomo , mozna dowodzik stracic i autko miec zlawetowane jak sie trafi na jakas mende :(

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2007 01:53:34 
Użytkownik

Tutaj na zdjeciu normalna kwadratowa niemiecka rejestracja, chyba taka jak do motocykli. Tamte male prostokatne to pewnie na specjalne zamowienie robione. Montowane sa tez nawet z przodu auta. Widzialem takie gdzies w necie. US-lampy i kwadratowa rejestracja swietnie sie prezentuja. :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2007 09:27:02 
Użytkownik

Faktycznie , ładnie wyglada ta rejestracja kwadratowa :)

a ma ktos moze wymiary tej kwadratowej rejestracji niemieckiej :?: bo bym przed kupnem pomierzyl ile bedzie wystawalo , i jak ewentualnie wygladalo :!:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2007 10:22:48 
Użytkownik

A ja szukam sponsora na lampki :D

Moze ktos mi podaruje ? :D

:):

:diabel:

:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2007 10:28:10 
Użytkownik

wacha napisał(a):
Faktycznie , ładnie wyglada ta rejestracja kwadratowa :)

a ma ktos moze wymiary tej kwadratowej rejestracji niemieckiej :?: bo bym przed kupnem pomierzyl ile bedzie wystawalo , i jak ewentualnie wygladalo :!:

Waha to ty siedzisz w niemcach??Czy tu w polsce.Bo jak u nas to dostaniesz kwadratową dużą i bez gadki.Tez chciałem na wymiar blendy miedzy lampami i nic z tego.Szkoda ze do głowy mi nie przyszła z motoru bo o taka bym poprosil,az taka mała nie jest.

Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2007 10:38:52 
Użytkownik

Siedze w polsce , ale wydaje mi sie ze jak zglosze ze ukradli mi tablice ( a mam jeszce z flaga PL) to bede musial wymienic obie ( z gwiazdkami unii) + dowod rejestracyjny i zaplace ponad 200 zl i dostane wielka kwadratowa tablice ktora srednio pasuje do US blendy..

a kumpel mi mowil ze w niemcach niby bez problemu dorabiaja w wydziale komunikacji za okolo 30 euro ( ale dopiro jak bede mial tablice taka w rece z moim numerem to bede pewien na 100 %).

Jutro bede mial tablice niemiecka kwadratowa i przystawie do autka , zobacze jaki efekt bedzie :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2007 10:50:29 
Użytkownik

Niemcy wyrabiaja polaką tablice??Pierwsze słysze.A skad maja naklejki na tablice hmmm moze to prawda ale bardzo w to wątpie.
Jak ci wyrobia to wydaje mi sie ze i tak u nas bedziesz musiał wymienić.Znaczek PL musi bym malowany nie klejony na tablicy.No nie wiem jak to wyglada.Dowiedz sie i daj znać :)

Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2007 11:13:47 
Użytkownik

to znaczy jest niby tak :!:

w szwabach wybijaja Ci numer jaki im podasz ( czyli moj polski , jesli nie masz odpowiednich naklejek to nie ma wartosci ta blacha w szwabach) , ale zamiast PL masz D . Czytalem na forum Cult Style ze niby na to naklejka idzie i jest OK.
ja mam tyle rzeczy nie zgodnych z prawem w aucie ze jak dojdzie naklejka zamiast malowane PL to swiat sie nie zawali , jak beda chcieli zabrac dowodzik to zabiora :diabel:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2007 11:31:58 
Użytkownik

Panowie bo widze pominieto moje zapytanie :D

A co myslicie zbey kupic sobie jeszce dwie lampki :D Odciac z nich kawałke (jedną trzecią powiedzmy białą czesc ) i dobrze dopasowac do starej lampy ? :D Moze i druciarstwo... Ale jakby było dobrze zrobione to wygląd byłby podobny :)

:diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2007 11:35:20 
Klubowicz

Nie będziesz w stanie zrobić tego schludnie. Plastik lamp klejony wygląda tragicznie. Przerabiałem to przy okazji blendy cabrio. Efekt jak dla mnie był na tyle niezadowalający, że nigdy wspomnianej przerobionej blendy nie założyłem.

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2007 11:45:35 
Użytkownik

lepiej sledzic ogloszenia , i kupic oryginalna :!:

ja do mojej C5 kilka ogloszen widzialem z blenda po tym jak ktos auto z za oceanu przywiozl , i do tego ta cena 70 zl :peace:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2007 13:08:27 
Użytkownik

Do C5 to idzie tanio wyrwac licząc w groszach ale B4 to juz sa pięniazki.Nie mowiac o kierunkach.Ja swoje kierunki us/j..dorwałem na allegro za cene 80zł :D widac było ze koles nie wie co sprzedaje.
A srodkowe lampki od Emciora :D

Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2007 14:08:52 
Użytkownik

Nosb napisał(a):
Panowie bo widze pominieto moje zapytanie :D

A co myslicie zbey kupic sobie jeszce dwie lampki :D Odciac z nich kawałke (jedną trzecią powiedzmy białą czesc ) i dobrze dopasowac do starej lampy ? :D Moze i druciarstwo... Ale jakby było dobrze zrobione to wygląd byłby podobny :)

Tutaj sie to nie uda bo biala czesc swiatel cofania w tych amerykanskich za daleko zachodzi. Taki trik mozna zrobic tylko z blendą od Cabrio co widac na zdjeciu. Tam trzeba skrocic blende na rejestracje.
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2007 15:31:30 
Klubowicz

KORU napisał(a):
Taki trik mozna zrobic tylko z blendą od Cabrio co widac na zdjeciu. Tam trzeba skrocic blende na rejestracje.

Obrazek

Niezłe. :galy: Ale ja jestem ograniczony, że na to nie wpadłem. Aż pożałowałem, że 3 miesiące temu podczas remontu mieszkania wywaliłem swoją blendę, która się ponad rok pod nogami walała.

Nota bene ciekawym jak to z bliska się prezentuje, bo "standardowo" przerobiona blenda cabrio wg wielkiej liczby zdjęć ładnie się prezentuje na limo, ale jak się raz na żywo zobaczy polepioną blendę na błyszczącym aucie to się momentalnie jej odechciewa.

Sorry za mały OT. ;)

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2007 16:03:56 
Użytkownik

No ja tez zaluje bo jakbym wiedzial ze masz taka blende to bym ja odkupil i cos pokombinowal zeby pasowala jak na tym zdjeciu. :| Wracajac do tematu :D to lampy te byly wypuszczone na rynek amerykanski i japonski i tylko ze wzgledu na male tablice rejestracyne ktore tam montuja. Tutaj na zdjeciu widac Audi Cabrio z bardzo mala tablica niemiecka. Szkoda ze w Polsce nie robia takich malych tablic. :)

Obrazek

Ostatnio edytowano 01.lut.2007 16:07:35 przez KORU, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2007 16:05:31 
Użytkownik

Taki połsrodek... Ale oryginalny :D I tanszy :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1