.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lut.2025 17:27:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A8/S8 prośba o opinię
PostNapisane: 04.lut.2007 23:36:57 
Użytkownik

Witam szanownych klubowiczów i forumowiczów
Dzisiaj byłem oglądać to autko:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2172650
Powiem szczerze, że bardzo mi się podobało nie było nic uszkodzone, wytarte, prowadziło się bardzo dobrze. Nic nie trzeszczało, pstrykało. Wszystko świetnie tylko problem w tym iż jest to pierwsza 8 jaką miałem okazję oglądać i jeździć. Z tego co zwróciło moją uwagę to lekko wytart pedał gazu, szyba z 2004r. No i ten gaz (ciekły wtrysk, kosztował 8500 pln)... w sumie cieżko powiedzieć czy to + czy -. Auto sprowadzone 2006.06 wymienina navi oraz kierownica (stara jest, orginał S8). W sumie jestem pozytywnie nastawiony ale... Może ktoś zna to auto lub je już oglądał i może co nieco powiedzeć. Oczywiście jeżeli się zdecyduję napewno sprawdzę historię serwisową. Czy cena wydaję się wam dobra? Jest jeszcze jeno, które będę oglądał w tygodniu tu cena jest zdecydodanie lepsza:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2179046
Napiszę parę słów po oblookaniu. Jeżeli ktoś może mi coś doradzić będę wdzięczny.

Tytuł:
PostNapisane: 05.lut.2007 11:18:33 
Użytkownik

Auto: A8, R8
Witaj,

Moja dobra rada jechac TYLKO z kims kto sie zna na tych autkach...
Inaczej to szkoda czasu

Tytuł:
PostNapisane: 05.lut.2007 15:34:36 
Użytkownik

Jezeli chodzi o S8 to, ktora szyba byla wymieniana? Pytanie czy po dzwonie czy po zlodzieju. Po dzwonie bym nie kupowal zadnej A8/S8. Ze zdjec widac, ze nie ma tylnej rolety elektrycznej oraz tylnej kanapy elektrycznej (ale to w zasadzie nie ma znaczenia). No i nie widac zmiany biegow w kierownicy jak to jest napisane w ogloszeniu. Na plus reflektory przednie i RNS-E.

BTW., masz jakies fotki wiekszej rozdzielczosci navi. Z tego co wiem RNS-E nie bylo do A8/S8 i ciekaw jestem zaokraglen gornych rogow, ktorych nie ma w A4,A6. W A3 sa zaokraglenia, ale duzo wieksze niz do A8. Wiec mogly one tu byc rezane recznie.

Co do drugiego to znasz imie/nazwisko sprzedajacego? Ogloszenie wyglada porzadnie, ale tak jest zazwyczaj.

Tytuł:
PostNapisane: 05.lut.2007 21:57:14 
Użytkownik

Witam,
sinus napisał(a):
Jezeli chodzi o S8 to, ktora szyba byla wymieniana?

Przednia, jest z 2004 roku czyli zanim gość kupił.
sinus napisał(a):
Pytanie czy po dzwonie czy po zlodzieju. Po dzwonie bym nie kupowal zadnej A8/S8. Ze zdjec widac, ze nie ma tylnej rolety elektrycznej oraz tylnej kanapy elektrycznej (ale to w zasadzie nie ma znaczenia). No i nie widac zmiany biegow w kierownicy jak to jest napisane w ogloszeniu. Na plus reflektory przednie i RNS-E.

Biegi są w kierownicy akurat tą S8 jeździłem i wyszstko jest tak jak gość napisał w ogłoszeniu, biegi w kierownicy również. Sam gość też wyglądał na wporządku, trochę pierdół zrobił w tym aucie a takich rzeczy się nie robi jeżeli się nie robi auta dla siebie.

sinus napisał(a):
Co do drugiego to znasz imie/nazwisko sprzedajacego? Ogloszenie wyglada porzadnie, ale tak jest zazwyczaj.

Drugiego auta jeszcze nie oglądałem jadę jutro.

Co do Navi jest orig. Zdjęć niestety nie mam.
Wiem, że najlepiej jechać z kimś kto się zna na takich autach ale ja nie znam, takiego kogoś ;) Może do ASO na badanie? Tam są wstanie stwierdzić czy nie była walona? A co sądzicie o cenie za te samochody?

Pozdrawiam,

Tytuł:
PostNapisane: 11.lut.2007 00:28:28 
Użytkownik

Witam,

Czy ktoś może polecić mi jakiś warszrat (poznań i okolice) w którym rzetelnie mógłmym sprawdzić S8? Chodzi zarówno o stan techniczny jak i to czy auto nie było bite. Ważne również żeby nie było to pierwsze S8 jakie wiządą lub którym jadą. Chciałbym aby też ktoś ocenił auto od strony osiągów. Czy konie ze stajni nie uciekły zbiegiem lat ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16.mar.2007 21:19:14 
Użytkownik

Witam ponownie,
S8 jeszcze się nie sprzedało: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2305967
Ciekawe czemu tak długo to trwa, przynajmniej cena spadła. Ponawiam prośbę o polecenie warsztatu w Poznaniu do sprawdzenia tego auta. Czy ew. ktoś z szanownych użytkowników forum ma podobne auto i zechciałby ocenić ten samochód? Jak już pisałem wcześniej nie miałem nigdy audi i nie znam tych aut. Jeżeli ktoś chciałby się pofatygować dobra flaszka z mojej strony zagwarantowana ;)

Tytuł:
PostNapisane: 31.maja.2007 08:52:32 
Użytkownik

Witam,
Co sądzicie o tym egzemplarzu?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2581505
Może teraz będę miał więcej fart i może ktoś już oglądał to auto lub coś wie na temat handlarzy? Przebieg trochę niski jak na ten rocznik się wydaje. Czy w Legnicy lub Złotoryi da sie sensownie w jakimś warsztacie sprawdzić takie auto?

Pozdrawiam,

Tytuł:
PostNapisane: 31.maja.2007 09:45:48 
Użytkownik

No fura konkret, spokojnie w Bolesławcu czy Legnicy sprawdzisz to auto, chociaż do Legnicy bliżej ;)

Tytuł:
PostNapisane: 31.maja.2007 12:15:40 
Użytkownik

a navi ori, czy dokładana :?: jeśli ori to :zly: bo non dx i na to map na polske nie ma :(:

Tytuł:
PostNapisane: 31.maja.2007 13:45:39 
Użytkownik

Jak z navi nei wiem ale jest to dlamnie druorzędna sprawa. Szukam już długo i najgorzej to jest ze stanem technicznym. Wszyscy piszą igła i niskie przebiegi a oględziny (nawet moje laickie) weryfikują temat, auta wyglądają jakby miały 2 razy tyle przejechane. Może w tym przypadku będzie inaczej, zobaczymy.

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2007 14:16:13 
Użytkownik

Auto: AEL
Witam

widzialem ją kilka razy -- nawet niczego sobie,
wczoraj wyskoczył mi nią jakiś ŁOŚ na czołówke tak sie mu spieszyło

pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 04.cze.2007 09:11:11 
Użytkownik

Witam,
To nie ja ;) Jeździłem przed wczoraj. Cóż. auto ładne ale jak na moje oko o znacznie większym przebiegu. Auto jest obniżone i strasznie twarde. Poza tym, nie wiem czy to normalne, ale przy 1 i 2 szarpie przy zmianie biegu jakby sprzęgło wyczynowe było. Na tylnym zderzaku widać zadrapanko małe oraz jest lekko niespasowany (przesunięty do przodu). Strasznie coś skrzypi przy skręcie w lewo w lewym kole. Czasami dosyć ciężko chodzi kierownica na biegu jałowym. Przyspiesza masakrycznie. Wogóle tego nie czuć tylko widać po prędkościomierzu. Jeździłem ten tipem i oprócz startu jakiejś specjalnej różnicy nie ma. Gdyby nie była tak twarda może bym pomyślał jakby koleś jeszcze z ceny zszedł na te niedociągnięcia. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale przednia szyba jest chyba z 2000r rok produkcji auta 1999r. Jest na 18" zimówki. To tak sobie napisałem jakby ktoś jeszcze był zainteresowany.

Tytuł: za drogo
PostNapisane: 04.cze.2007 20:48:01 
Użytkownik

ten rocznik powinien być za maks 50 000 pln a nie 60 000 . a najlepiej jak pojedziesz do niemiec - tam kupisz 2002 za 15 000 eur .

Tytuł:
PostNapisane: 05.cze.2007 05:38:11 
Użytkownik

Sądząc po zdjeciu miejsca w którym sa zrobione te fotki s8 autko jest dokładnie z Wilkowa jest tam 3 braci któży sciągają z niemiec tylko A8 i S8 i to takie same igiełki praktycznie ja swoją A8 też od nich kupowałem . Co do ceny może jest troszke wygurowana ale autko wyglada na igiełke zresztą z nimi mozesz ponegocjować napewno coś jest do urwania.
Jesli to jest to S8 ktre ogldaem jak kupowaem swoj to jest naprawde cacko.

Tytuł: Re: za drogo
PostNapisane: 05.cze.2007 08:49:31 
Użytkownik

bartja napisał(a):
ten rocznik powinien być za maks 50 000 pln a nie 60 000 . a najlepiej jak pojedziesz do niemiec - tam kupisz 2002 za 15 000 eur .

Dla mnie wyjazd do Niemiec jest trochę kłopotliwy ponieważ nie znam się na tych autach, nie wiem gdzie szukać. Poza tym z niektórzy tylko po angielsku mówią a niemieckiego niestety nie znam. W Polsce przynajmniej mogę jechać do serwisu i auto sprawdzić a w Niemcowni jest to o wiele bardziej skomplikowane. Cena nie jest super ważna. Rozumiem, że jak ktoś sprowadza auto to musi na tym zarobić ale nie toleruje krętactwa. Niestety w Polsce jest tak, że niewiele z tych aut ma rzeczywiste przebiegi a ich stan techniczny pozostawia wiele do życzenia.

Nie wiem gdzie były zrobione te fotki ale stan tego auta był taki sobie, napewno nie igła. Poprostu jeżeli mam wątpliwości to sobie odpuszczam, nigdzie mi się nie spieszy.

Pozdrawiam,

Tytuł:
PostNapisane: 05.cze.2007 14:59:07 
Użytkownik

http://moto.allegro.pl/item201167940_au ... iciel.html

moze to, przywiozlem to auto koledze 3tyg temu, zderzak z tylu byl podrapany i go pomalowal! 2000% kilometry oryginalne, mega opcja alcantara na podsufitce, TV, telefon, tylna kanapa el. i oddzielne grzanie, pelen serwis, odbior Inglostadt, CD Mapy na F CH D A i te okolice, roleta, parktronicki, felgi 19 cali i 18 z zimowkami, cena do negocjacji!!!!

tel do mnie 790 22 11 93

Strefa czasowa: UTC + 1