ADAM 12 napisał(a):
Miałem okzazję odwiedzić kilka fabryk części w Europie ( Mann,SKF,Sachs,Filtron,Ajusa) i wiem jak to wygląda od środka.Więc proszę Cię nie wmawiaj ludziom że wszystko co zamiennikiem jest jest złe.Wprowadzasz ludzi w błąd i tworzysz mity które obale w każdym momencie.Bo nie masz racji.
Racje masz tylko w tym że jeśli kogoś naprawdę stać, to niech jedzie do ASO i tam kupuje części i świadomość że ma "lepsze" części.
Pozdrawiam
Przyjechałem dopiero ze Szczecina, odpalam kompa, wchodzę na ulubioną stronę i...
szczęka opada mi do samej ziemi...
Skąd taki wściekły atak na moją osobę
Nie będę się powtarzał z prośbą o czytanie postów ze zrozumieniem.
Powiem tylko tak:
Adam12, nie obchodzi mnie to, że jesteś modem - wręcz odwrotnie Twoja funkcja obliguje Cię do tego żeby tak samo traktować każdego usera tego forum - niezależnie od tego, czy ma 1, 250 czy też 2700 postów, czy ma miesięczny, czy też 3-letni staż. Twoja funkcja obliguje Cię też do tego, żeby zwrócić szczególną uwagę na fakt, że forum służy wymianom opinii, doświadczeń i ewentualnej dyskusji mającej na celu wyjaśnienie różnicy zdań. Twoja funkcja ma jeszcze na celu okazanie szacunku drugiemu człowiekowi, bez względu na to, czy zgadzasz się z jego zdaniem, czy też nie. Patrząc na Twoje posty i na sposób w jaki odpowiadasz nie tylko mi, ale wszystkim nowym userom, można z dużą dozą prawdopodobieństwa stwierdzić, że zdecydowanie minąłeś się z powołaniem. Ty nie pomagasz, a obrażasz i zniechęcasz do siebie niektórych userów.
Jeżeli przeczytałbyś dokładnie mojego posta - jest tam jasno napisane i wyrażone, że ja osobiście jestem zwolennikiem oryginalnych części, jeżeli chodzi o newralgiczne elementy "organizmu" silnika, takich np. jak kompletny rozrząd, termostat (etc)
Nie mam natomiast żadnych zastrzeżeń jeżeli chodzi o stosowanie zamienników we wszystkich innych elementach pojazdu, oprócz tych mających bezpośredni wpływ na bezpieczeństwo, no i np. ASB.
Idąc Twoim tokiem rozumowania - zapewne niedługo każesz zalewać do tiptoniców - "Kujawski z pierwszego tłoczenia", a nie oryginalny ATF, jak twierdzi carlnova...
Powiem wiecej - w poście kilka pięter wyżej wyraźnie napisałem - że każdy ma wolny wybór, może stosować sobie zamienniki wedle życzenia i nic mi do tego... Ja preferuję ORYGINAŁY !!!
Czy to, że moje zdanie jest w tym zakresie inne od Twojego - oznacza, że głoszę herezje i wprowadzam ludzi w błąd ? Nie zmienię go nawet pod wpływem tak wielkiego "autorytetu" jak Twój ...
Jest wielu użytkowników na tym forum, którzy podzielają moje zdanie i nie założyliby do swoich aut tak zachwalanego przez Ciebie Wahlera, a są zwolennikami droższego o 30 PLN oryginału. Ich mity też będziesz obalał ?
Właśnie... I na koniec:
(nieważne...)
Pozdrawiam