.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.gru.2024 05:10:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [80 B3]Czuć benzyne w środku!!!
PostNapisane: 10.lut.2007 17:19:54 
Użytkownik

Czy Ktos moze spotkal sie z podobnym przypadkiem.... mianowicie w środku autka czuc strsznie benzyne... zwłaszcza gdy zaleje jej wiecej niz zwykle czyli tak powyzej 10 l. na wskazniku niby nie widacubytku benzyny... sprawdzałem przy baku tez niby nie widac wycieku... ale własnie wydaje mi sie ze zapach wydobywa sie z tyłu auta..jakgdyby własnie od zbiornika. co to moze byc..?? :(

I jeszcze jedno zeby nie robic nowych postow.....czy z moim niklym doswiadczeniem mechanika ;) byłbym w stanie sam wymienic pasek klinowy... bo dzis zaczął "piszczeć" trzeba wymienic.czy lepiej oddac to fachowcowi...jaesli tak ile moze sobie za to policzyc!! ?? :)
z gory dzieki!!!
audi 80 b3 rok 89 silnik 1.8 benzyna+LPG

Tytuł:
PostNapisane: 10.lut.2007 18:44:01 
Klubowicz

Witam na forum :welcome: i zapraszam do dzialu Newbie !
Co do zapachu paliwa, to pewnie masz nieszczelność :diabel: zwroc uwage na odpowietrzenie zbiornika, paliwo pewnie nie wtcieka ale silnie odpawowuje i pewnie stąd ten zapach. Nie zasysa powietrza do zbiornika, gdy odkręcisz korek ? Pod podłogą pod tylnym siedzeniem z prawej stony jest pompla paliwa i filtr, moze z tamtąd czuć ?
Co do wymiany paska, to zawsze mozesz spróbowac sam to zrobic, nic skomplikowanego, ale w razie czego, postaw auto z gorki ( zeby lzej go bylo zapchac do mechanika :): )

Tytuł:
PostNapisane: 10.lut.2007 21:18:31 
Użytkownik

dzieki... sprawdze...i dam znac..co i jak.... :P
a co do paska....to poczekam na jakąś szczegółowa instrukcję po czym rozwaze trzy mozliwości:
a) sam sie tym zajmę ufny we wlasne umiejetności
b) zajme sie tym stawiajac auto pod brama najblizszego mechanika
c) okażę sercę i dam zarobic jakiemus krwiopilcy :diabel:

pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 12.lut.2007 22:38:13 
Użytkownik

mi kiedys pasek spadl jak trzasnalem murzyna na skrzyzowaniu :peace: udalo sie zalozyc bez problemow, no niegadaj ze nigdy Ci w rowerze niespadl lancooch ;) a jak nieidzie to poluzuj sobie alternator*

*-ja bym tak zrobil, ale niech sie szpece wypowiedza

pozdr

Solaris Urbino #1516 :D MZA driver
hummerLimo H2 '08

Tytuł:
PostNapisane: 14.lut.2007 17:17:48 
Użytkownik

Jak czujesz w środku bęzynę to musisz mieć któryś przewód paliwowy z przodu uszkodzony albo nieszczelny
ja kiedyś też tak miałem i czułem ( z tyłu ) tak mi się wydawało okazało sie że przewód przy gaźniku był kompletnie porościągany i rozpuszczony przez złęj jakości paliwo (raz zatankowałem na takiej taniej stacji) jak wymieniłem przewód wszystko było ok szukaj przy silniku
pozdr dzinn

Tytuł:
PostNapisane: 14.lut.2007 23:06:24 
Użytkownik

no tak,mam ten sam problem,czasami czuje paliwo wewnatrz.Ale nie zaobserwowalem zadnych wyciekow.Mam wersje Coupe 2L 16V z konca 94 roku.Przy odkrecaniu korka wlewu paliwa czasami slysze syczenie.Smieszna sprawa,bo objawia to sie ,gdzy stoje duzo w korkach.Natomiasta na trasie to sie nigdy nie zdaza.Moze ktos ma jakas koncepcje?Wydaje mi sie,ze to brak odpowietrzania,ale nie wiem jak to zrobic.Bede wdzieczny za wszystkie sugestje.Dzieki i pozdro :peace:

Strefa czasowa: UTC + 1