cinencjusz napisał(a):
P.S. niestety z powodu "złych" warunków atmosferynznych nie mogę przystąpić do konkursu filmowego
![n :/](./images/smilies/005.gif)
Nie tłumacz się tylko dawaj ten filmik
wowo napisał(a):
jarekle ![n ->](./images/smilies/013.gif)
przecież pisałem, że na spalonych świeczkach palił przy w miare sporych mrozach, bez jakichś większych problemów. Jednak ze sprawnymi świecami odpał jest lżejszy i kilka chwil po rozruchu silnik pracuje delikatniej, bardziej miarowo i stawia zasłony.
Przeczytaj posty dokładniej od początku.
wowo, bardzo nieładnie traktujesz kolegę jarekle
wowo napisał(a):
carlnova ![n ->](./images/smilies/013.gif)
wg mnie twój odpał był przy za wysokiej temperaturze otoczenia. Widać to po obrotach, które nie były za wysokie. W takich warunkach moje AFB też paliło na dotyk z 6 zaślepkami
![n :diabel:](./images/smilies/020.gif)
cały czas czekam na Twój filmik , przyjacielu
...i Ciebie również odsyłam (wg wzoru powyżej) do wcześniejszych postów, w których pisałem, że przy spalonych 5 świecach - auto paliło mi rewelacyjnie, bez żadnego problemu.
Skoro 0*C to dla Ciebie wysoka temperatura otoczenia - to macie tam w tej Łomży chyba Antarktydę
![n :diabel:](./images/smilies/020.gif)
...i pamietaj jaka jest główna zasada "eskimosów" - nie jeść żółtego śniegu
To tyle - żebyś mnie źle nie odebrał
jarekle napisał(a):
prawdopodobnie różnica w niby lepszym odpaleniu silniczka po cyknięciu przekaźnika świec wynika z mniejszego obciążenia właśnie akumulatorka[nie marnujemy prądu na świeczki], a tym samym daje wyższą prędkość skokową/lińjową tłoków, co prawdopodobnie lepiej wpływa na rozgrzewanie powietrza w komorze spalania co z koleji ułatwia samozapłon ON
oczywiście nie jestem inżynierem i mogę się mylić
zdecydowanie przychylam się do Twojego zdania, kolego...
Kilka osób, których doświadczenie w zakresie TDI jest dla mnie skarbnicą wiedzy - również odpala swoje auta w ten sposób.
Różnica jest zauważalna, ale już jej prawdopodobnie nie "udowodnię" na łamach tego forum, bo temperatury zdecydowanie zmierzają w kierunku - in plus
Chyba, że jeszcze aura da nam szansę - bo koniecznie chciałbym zobaczyć filmiki z odpalania A6 moich głównych adwersarzy Piotrusia i wowo
Koniec zimy bliski, tak więc niech każdy odpala swoje autko według własnego uznania
Pozdrawiam
![Very Happy :D](./images/smilies/002.gif)