.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.sty.2025 07:29:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Moje audi nie odpala-elektryka???,stacyjka???
PostNapisane: 26.sty.2005 18:41:47 
Użytkownik

Mam taki problem gdyż moje audi sie popsuło,a dokładnie chyba padła elektryka. Czy kluczyk jest w stacyjce czy nie zapłon sie pali ,a jak juz kluczykiem przekręce to słychać jak działa pompa paliwa. Głowny problem to to że nie odpala, i jka z rozmowy z elektrykiem wyszło mogła pasc to kostka stacyjki albo sama stacyjka. wie ktos moze jka sobie z tym poradzić. Jest to automat i tam coś, jest chyba o jeden kabel wiecej. Holować go tez bym nie chciał, bo szkoda mi skrzyni(i tak go juz holowałem). Wie ktos może jak go odpalić na krótko aby weliminować np. rozrusznik z możliwych uszkodzonych cześci. A może ma ktoś z was stacyjke do tego modelu. Prosze o pomoc, i z góry dzieki. Audi 80 b3 90;,

Tytuł:
PostNapisane: 26.sty.2005 18:53:43 
Użytkownik

jedynie mozesz jak chcesz go odpalic ale to jest takie odpalanie zeby tylko raz zajechac na warsztat zrobic i wszystko!!podpiac inny aku minus pod blache a plus pod rozruch tylko przekrec kluczykzeby pompa szla powinno zapalic!ale tak jak mowie to tylko na raz odpalanie bo na dluzsza mete to bez sensu

Tytuł: jarodbartenders
PostNapisane: 26.sty.2005 18:57:07 
Użytkownik

A mozna jakoś dokładniej, no jest tam kostka którą wtyman chyba w stacyjke, w kosc sa 6-7 kabli. Który jest który. A nie bedzie problemów z automatyczną skrzyią która posiadam,????? 6439154 gg moje chetnie pogadam z kim ś o tym jak to zrobic.

Tytuł:
PostNapisane: 26.sty.2005 19:29:06 
Użytkownik

Czy sjrzynia automatyczna bedzie mi działała??

Tytuł:
PostNapisane: 26.sty.2005 19:45:12 
Użytkownik

elo zdejmij panel ten co masz pod nogami pod kolumna kierownicy jak sie polozysz pod kieropwnica bedziesz widzial od dolu stacujke i kostke z kablami wchodzaca do niej. zdejmij ja ze stacyjki. usiadz spowrotem do samochodu tak jak do jazdy. masz ta kostke na kablach zdjeta z stacyjki. sa w niej styki. uklad jest mniej wiecej taki ze jest jeden wtyk centralny i naokolo niego w polkolu reszta. zrob sobie w domu kabelek z dwoma meskimi konektorkami i polaczenie centralnego wtyku i skrajne prawego z polkola zalacza rozrusznik. jesli zaskoczy oznacza to ze to kostka. ja u siebie zmienialem juz 2 razy bo one czesto padaja. JESLI CHCESZ WYMIENIC KOSTKE:

musisz odkrecic kierownice nastepnie w kolumnie masz taka dziure musisz wsadzic w nia srubla i na macanego odkrecic w srodku srube(troche sie naglowilem jak to zdjac:)) nastepnioe odkrecasz i wyjmujesz zegary. masz od gory stacyjke. tam w niej jest taka malutka dziurka zamalowana na czerwono. musisz miec taki maciupki plaski srubokrecik zeby wszedl ci w ta dziurke i odkrecasz jak srubke. jak zonaczysz ze srubka pokaze lepek mozesz wyjac ta kostke z tylu. za pierwszym razem jak nie wiedzialem jak to zrobic zajelo mi to okolo godziny jak wiedzialem juz jak gdzie sruby itp 10 minut pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 26.sty.2005 20:23:35 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Jak ma to robic warsztat zwież majstra niech Ci odpali n kRótko i pojedzie sobie do warsztatu po co masz cos spalic?

Tytuł:
PostNapisane: 03.lut.2005 16:42:21 
Użytkownik

zrobiłem!!!!!! Padła kostka i stacyjka. wymienili mi wklad i kostke za 240 zł. sporo hajsu ale cóz, takie czasy.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1