colo-bolo napisał(a):
"duży samochód" chodzi o masę ze jest ciężki i mam obawy czy nie będzie mułowaty na silniku 2.0? nie chce samochou nie wiem jak szybkiego ale zeby się dało tym jakoś jeździć i jak bedzie można to i trochę poszaleć! napewno chce sedana Na gazie! ciekaw jestem ile mogą palić gazu silniki montowane w audi i mam dylemat? słyszłem ze 2.6 v6 pali gazu 15litrów czy to prawda? a 2.0 ok. 11-12??? a w ogóle co myślicie o audi ?
Co do silnika 2.0 - bez obaw, co benzyna to benzyna, a jeszcze jak w Audi to na pewno nie bedziesz zawiedziony, rozejrzyj sie za jedna z tych wersji:
- ABT 90KM (ta raczej odpada w przedbiegach
)
- ABK 115KM (2.0 E)
- 6A, ACE 140KM (2.0 16V)
Moim zdaniem tego silnika jednak nie warto plugawic gazem. Spalanie jest na przyzwoitym poziomie, tak, ze finansowo nie ubiedniejesz. Poprostu szkoda odbierac maszynie konikow. Masa Audi 80 z motorem 2.0 waha sie w przedziale od 1200 do 1300kg, nie ma obaw o to, ze auto bedzie mulowate. Chyba, ze juz uprzesz sie na te instalacje i zalozysz jakas tandete. Pytales o silnik 2.6 - ponoc niewdziecznie sie go "gazuje". Opinie klubowiczow swiadcza o tym, ze do tego najlepiej odziwo nadaje sie 2.8 V6. Co myslimy o Audi? Kup zapas zarcia na 2 lata i zacznij czytac forum od deski do deski
Mysle, ze po tym czasie juz w jakims stopniu poznasz nasza opinie