.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.kwi.2025 11:47:30

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [S6 A6 S4 C4] poszukiwania
PostNapisane: 24.lut.2007 16:14:07 
Użytkownik

witam 1 post na tym forum (wczesniej bmw:PP) i bede odrazu bez zasmiecania (nie oswoilem sie jeszcze z waszym szukaj dziwnie dziala...:P) wiec tak poszukuje avanta koniecznie quattro !!!! co mi chodzilo po glowei to c4 lub a6 z motorami 2,6 lub 2,8 lub s4 (100 wersaj) jak mozna jakies info na co trzeba uwazac jak sprawdzic poprawnosc dzialania quattro w warunkach polowych na co trzeba uwazac przy zakupie (charakterystyczne usterki motorow itp) baaardzo mi chodzi pomysl s4 sa stosunkowo dobrze wyposarzone i w przystepnej cenie jak ma sie z sekwencja w tych silnikach (v6 i v8) koszta utrzymania s4 co najczesciej leci i koszta tego. wczesniej jezdzilem bmw M3 wiec wiem co to znaczy mocne auto i z czym sie taka przyjemnosc wiaze (zostal bym dalej przy tej marce ale nie ma kombi i 4x4:(((( czy oplaca sie bardziej kupic tansze ale gdzie uczciwie wlasciciel powie co trzeba zrobic?? tzn chce wiedziec podstawowe naprawy amory tarcze rozrzad ile na dziendobry musze wpakowac w s4 a ile w c4 lub a6.nie piszcie o cenach napraw bo auto to hobby i wiekszosc bede robil sam :))
prosze najlepiej o wypowiedzi ludzi co maja takie auta lub mieli
ps myslicie o takich opcjach??
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2278719

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2221162

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2007 18:02:52 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Skoro to pierwszy post na Forum to zapraszam do przeczytania tego ;)
-> http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=27178

Wracajac do tematu, to na poczatek cos S4/C4 i S6/C4 oba modele wystepowaly w nadwoziu Avant
-> http://streetracing.pl/forum/viewtopic. ... 63754c73c7

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2007 23:12:02 
Klubowicz

wiesz co, sprobuj jednak z ta szukaczka, tam naprawde wszystko jest.

Jeszcze Ci tylko powiem, co do S4 to zatanow sie nad jednostka - 2.2T czy 4.2. Obie opcje pokazane przez Ciebie sa ciekawe, druga do ognojenia z nieudolnego upiekszania. Jezeli gaz to raczej 2,2T sobie odpusc. I tak w ogole to automata sobie odpusc, ale po M3 to raczej wiesz czego chcesz.
Silnik 2,2T - duzy potecjal, mozesz go rozbujac do 380 HP za w miare przyzwoite pieniadze, ale na codzienna jazde bym go nie polecal. Jak ma byc do codziennej jazdy to mysle 4,2 manual z jakims madrym gazem.
Co do odgnajania - nie znam cen, ale tych aut nie ma idealnych i zawsze cos wyjdzie. 3 kola na boku powinny wystarczyc.
Co do 2,8q - trwale cholerstwo, ma ogolnie dwie usterki - glowice puszczaja, ale to do zrobienia, no i te wezyki z podcisnieniami lubia popuszczac. Poza tym podobno sie latwo gazuje i duzy wybor.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2007 11:51:55 
Użytkownik

pierwsza z gromadki znam.
czesto jest w bc gosc jej nie katuje. Byla na giełdzie wczoraj. za 12 000 on ją odda. Najbardziej śmałem się że na kartce napisał "spalanie w mieście 6,7 litra" :peace: :peace: :peace:
Mi sie ona podoba. Brakuje mu tylko nakaładek na spryskiwacze bo chyba ktos ukradł :?:

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2007 14:51:31 
Użytkownik

powiem tam moja betka latala na sekwencji i nie bylo poblemu nigdy (i dalej lata zostala w miescie:))) co do 2,2 t boje sie turbiny auta maja czesto powyzej 160tys to znaczy kolejne 3 tys na remont turbo 4,2 jakie ma zeczywiste spalanie ?? auto bedzie w dziennej eksploatacji (remont domu dlatego trumniaka potrzebuje:PP ....prosze nie krzyczec!!! a i przyjemnosc z jazdy chce miec!!:)
v8 z racji tego ze z tego co wiem to znosza kosmiczne przebiegi .moje beta wyjechala z monachium w stanie wizualnym tragicznym ale z 79tys przebiegu wlasciele 85l mial ja 12 lat potem wylem i kupilem od curki 45 lat auto stalo 2lata i nie wiedziala co sprzedaje( 2,5 tys euro za m3 e36!!!!!!) remont 10tys.....ale perelka jest teraz.....
dalej nie dostalem odpowiedzi.... jadac ogladac s4 na co zwrocic uwage ??i jak sprawdzic 4x4 ?? do jakiego przebiegu nie sprawia klopotu v8?? ile pali????koszta serwisu???

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2007 16:08:03 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
cypis0 napisał(a):
.... jadac ogladac s4 na co zwrocic uwage ??i jak sprawdzic 4x4 ?? do jakiego przebiegu nie sprawia klopotu v8?? ile pali????koszta serwisu???
Zasadniczo mało kogo obchodzi w tym temacie Twoja "betka" , jak taka dobra to dopnij hak , kup przyczepe i wóż nią materiały budowlane. A co do audi , to to licz się z tym że mało który mechanik podejmuje się obsługi i naprawy silnika V8 , kazdy raptem nie ma czasu , miejsca,ludzi itd, główną usterką w tym modelu, są cieknące pompy wspomagania, maglownice itd, musisz sie liczyć z tym ze jeżeli będziesz pokonywał krótkie dystanse i często odpalał to motor będzie zużywał ponad litr oleju na tysiąc kilometrów, do tego w układ wchodzi prawie 9 l . Napęd jest praktycznie nie do zakatowania, manualna skrzynia ma w sobie pompe oleju która pompuije olej do chłodnicy podobnie jak w automacie, przez co przegrzanie jest praktycznie nie mozliwe.Auto po mieście spokojnie spali 20l i trzeba być chyba durniem żeby liczyć że spali mniej, jednak nie potrzeba specjalnie wyszukanej instalacji gazowej, najtańsza skombinowana sekwencja na rurce 9mm spokojnie da rade.Co do serwisu jak pisałem wcześniej mechanicy unikają tego auta, niektóre części powalają ceną, ale rynek używek jest nasycony (osprzęt silnika to stare V8 napęd i podzespoły to C4 ) więc spokojnie wszystko mozna zamówic na alllegro w rozsądnych cenach. Nie chce mi sie dalej klikac poczytaj troche forum tu chyba było już wszystko powiedziane w tym temacie, jednak wydaje mi sie że audi lepiej bedzie startowało jak Twoje m3 :D

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2007 20:37:16 
Użytkownik

urzylem szukja i nie znalazlem czy jest cos takiego jak vin decoder aby sprawdzic czy to nie szczep itp wiedzie o co chodzi nie umiem znalesc tego na forum a chce wiedziec co kupuje:)) ps domyslam sie ze bedzie lepiej startowala i audi oferuje wiecej miejsca praktycznosci i wrazen w podobnej cenie:)) dlatego zmieniam firme:) ps czy przebieg 230tys to sporo??? i czy da sie sprawdzic czy jest autentyczny za pomoca np kompa??czy innych metod??czy olac pwatrzenie na przebieg??

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2007 20:20:21 
Użytkownik

takie pytanie czy oplaca brac sie ktoregos z tych aut z 1 mojego posta w tym temacie czy z wiekszym przebiegiem ale tego??
http://mobile.de/SIDqXdghXrrQYVpBs8XqvX ... 242683874&

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2007 20:23:27 
Użytkownik

Auto: Cabrio V6
Hehe, założę się, że on ma mniejszy przebieg od tych w naszych krajowych ogłoszeniach :diabel:
Za taką kasę to chyba bym się prędzej do małegov8 uśmiechał niż sprowadzał + akcyza + opłata recyklingowa + rejestracja + mnóstwo kasy na start ;)

Audi 100 C4 AAR 1991 sedan zyclam pearl (2005 - 2012)
Audi A6 C4 AEL quattro 1996 Avant aluminium silver (2007 - 2015)
Audi Cabrio 8G ABC 1997 kabriolet brilliant black (2014 - ...) [.: TERAZ MY :.]

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2007 22:35:34 
Klubowicz

cypis0 napisał(a):
powiem tam moja betka latala na sekwencji i nie bylo poblemu nigdy (i dalej lata zostala w miescie:))) co do 2,2 t boje sie turbiny auta maja czesto powyzej 160tys to znaczy kolejne 3 tys na remont turbo 4,2 jakie ma zeczywiste spalanie ?? auto bedzie w dziennej eksploatacji (remont domu dlatego trumniaka potrzebuje:PP ....prosze nie krzyczec!!! a i przyjemnosc z jazdy chce miec!!:)
v8 z racji tego ze z tego co wiem to znosza kosmiczne przebiegi .moje beta wyjechala z monachium w stanie wizualnym tragicznym ale z 79tys przebiegu wlasciele 85l mial ja 12 lat potem wylem i kupilem od curki 45 lat auto stalo 2lata i nie wiedziala co sprzedaje( 2,5 tys euro za m3 e36!!!!!!) remont 10tys.....ale perelka jest teraz.....
dalej nie dostalem odpowiedzi.... jadac ogladac s4 na co zwrocic uwage ??i jak sprawdzic 4x4 ?? do jakiego przebiegu nie sprawia klopotu v8?? ile pali????koszta serwisu???

Ty cypis, wiesz co to jest przecinek, nie? To kulaj te zdania jakos zeby jeden wielki belkot sie nie robil. Co do przebiegow - jak jest ponizej 200tkm to dobrze go obejrzyj, bo malo kto robi mniej niz 10tkm rocznie.

Monster - mysle, ze autor szuka kombi, maly ma sedana.

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2007 22:58:02 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Monster napisał(a):
Za taką kasę to chyba bym się prędzej do małegov8 uśmiechał
Narazie chęć sprzedarzy mi odeszła, auto jeżdzi jak wścikłe pali mało, wszystko działa, nie wymaga wkładu finansowego , więc jak coś to raczej zostawie je ojcu niech "siwa głowa"w starej setce pionuje smyków w uturbionych calibrach, i bogatych farmerów w dizlowskich okularnikach, do wakacji dozbieram funduszy i coś szybkiego sie na spokojnie zakupi ,ale napewno w sedanie, tynkarzem nie jestem drabiny wozić nie musze.;)

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2007 23:19:42 
Moderator

Auto: S6 C4
flavios napisał(a):
czesto jest w bc gosc jej nie katuje. Byla na giełdzie wczoraj. za 12 000 on ją odda. Najbardziej śmałem się że na kartce napisał "spalanie w mieście 6,7 litra" :peace: :peace: :peace:
Mi sie ona podoba. Brakuje mu tylko nakaładek na spryskiwacze bo chyba ktos ukradł :?:

wygląda na to że tą bordową S4 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2221162 łyknął sąsiad z mojego bloku z Łukowa. Od soboty na parkingu stoi identyczna z tablicami DBL i chromami ale bez tych felg

+
DLTA + CLHA

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2007 16:33:07 
Użytkownik

zaworoowa napisał(a):
flavios napisał(a):

wygląda na to że tą bordową S4 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2221162 łyknął sąsiad z mojego bloku z Łukowa. Od soboty na parkingu stoi identyczna z tablicami DBL i chromami ale bez tych felg

Jak nie ma nakładek na spryskiwacze to ta.
Fajna była

Tytuł:
PostNapisane: 07.mar.2007 00:00:08 
Użytkownik

zaworoowa napisał(a):
flavios napisał(a):

Tamta co po Łukowie jeździ ma chyba inne numery

Audi A6 C4 1.9 TDi- było---93kw

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2007 00:13:16 
Użytkownik

cypis0 mam s4 C4 w avancie 1993, 207kkm, full opcja, kubelki, czarna skora, grzane fotele, oplacona, gotowa do rejestracji, wczoraj rano przyjechala ze Szwajcarii, dzis nowe hamulce, plyny a cena 16000 wyjsciowo!

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2007 18:01:17 
Moderator

Auto: S6 C4
matrixs napisał(a):
zaworoowa napisał(a):
flavios napisał(a):

Tamta co po Łukowie jeździ ma chyba inne numery

to na pewno ta sama, te same numery i brak tych nakładek :peace: ale wygląda tak sobie

+
DLTA + CLHA

Strefa czasowa: UTC + 1