.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.lut.2025 20:34:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2007 11:32:11 
Użytkownik

Johny_Mnemonik napisał(a):
Nadałem temat swojego auta ponieważ liczę na fachową pomoc a nie na argumenty typu “nie wiesz czym jeździsz.. hahahah ”.
Ktoś tu na prawdę jest niedowartościowany, ja z tym problemu nie mam, na przyszłość nie zajmuj miejsca na formum takimi wstawkami bo szkoda słów na pierdoły. Z góry wielkie dzięki.

Dostałeś wiele odpowiedzi. Ten silnik jest wysoce niegazowalny, zwłaszcza na instalacjach niewtryskowych. (na III,IV generacji może by to jakoś chodziło)
Pozatym powinieneś wiedzieć jaki masz silnik nawet pod kątem szukania do niego części.
Nie bulwersuj sie odrazu gdy ktoś napisze Ci coś czego nie chcesz słyszeć.

Na początek poszukaj mechanika który WIE coś o tym aucie/silniku, a nie zgaduje i sie dopiero uczy bo odchwaszczanie będzie trwało latami o pochłonie tysiące zł.

Jeśli masz I lub II generacje gazu proponuje zacząć od wypieprniczenia jej z auta i doprowadzania go do używalności na benzynie.
Bo i naczej to auto NIGDY nie będzie jeździło dobrze.

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2007 11:43:21 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
Dzięki, jeżeli znacie jakiegoś mechanika lub zakład w jeleniej g. godnego uwago to proszę dajcie znać który, z przyjemnościa pojade. dotychczas najwyraźniej miałem pecha do mechaników. Drobne naprawy owszem ale jak samo przeczytaliście reszty nie robią bo nie wiedzą czego szukać. A co ja mam powiedzieć!!! Przecież nie bede uczył mechaników jak sie robi auta:)

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2007 12:09:11 
Użytkownik

Mam jeszcze jedno pytanie. Ponieważ mam drugą skrzynię biegów i zapasowy dyf. chciałby skrzynie wymienić ponieważ ta założona już szwankuje - dziewczyna zdała prawko i niestety pozwalam jej czasami dojechać do pracy - autko to odczuwa.
Ile może kosztować wymiana skrzyni. każdy mechanik podaje inną cenę i nie jest to różnica 50zł :) ? Liczę się z tym żeby było zrobione dobrze ale nie znam zakładu który nie miałby zszarganej opinii.

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2007 15:12:49 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
Nie potwierdzam i nie zaprzeczam. Może i wiesz więcej o tym i innych silnikach ale to nic chwalebnego skoro ja o silnikach nie mam zielonego pojęcia.
Myślę że każdy kto to przeczyta bije tobie oklaski. Jesteśmy z ciebie dumni tajemniczy “jmm”. “To duży krok dla ludzkości...” albo wręcz odwrotnie.:)
Gdybym znał się na silnikach to nie słuchałbym takich przechwałek którymi wszystkich raczysz.
Nie bądź mocny w gębie tylko czynach, mam nadzieję że twoja znajomość mechaniki samochodowej pomogła wielu osobom a nie zaszkodziła.

Nie musisz mi udowadniać że sie na czymkolwiek znasz bo mnie to guzik obchodzi:))
Nadałem temat swojego auta ponieważ liczę na fachową pomoc a nie na argumenty typu “nie wiesz czym jeździsz.. hahahah ”.
Ktoś tu na prawdę jest niedowartościowany, ja z tym problemu nie mam, na przyszłość nie zajmuj miejsca na formum takimi wstawkami bo szkoda słów na pierdoły. Z góry wielkie dzięki.

Ale o co chodzi :galy: :galy: :galy:
Jakieś problemy w domu/dzieciństwie/pracy i nie masz się na kim wyrzyć, bo jakoś nie kumam o co Ci chodzi.

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2007 15:28:07 
Użytkownik

jmm napisał(a):
Ale o co chodzi :galy: :galy: :galy:
Jakieś problemy w domu/dzieciństwie/pracy i nie masz się na kim wyrzyć, bo jakoś nie kumam o co Ci chodzi.

A co tu kumac- kolejny "doświadczony" user z licencja na wiedze :diabel:

VTC bo nic mądrego sie tu juz raczej nie pokaże :056:

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2007 20:30:35 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
koszt wymiany skrzyni ok. 200pln

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2007 07:24:23 
Użytkownik

Dziękuje Panie Mauzer. Mechanicy w Jeleniej Górze, śpiewają sobie od 350, 400, i w góre.... :) Postaram sie zmieścić w 300 to może tutaj kogoś znajde :)

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2007 08:47:20 
Użytkownik

Jakos nierozumiem czlowieka...
Zadaje pytanie, dostaje odpowiedz, odpowiedz sie niepodoba bo odpowiadajacy za bardzo zna sie na temacie, odpowiadjacy ma myta glowie....

Skoro Johny_Mnemonik nie chcesz by ktos sie madrzyl w twojej sprawie to daruj sobie pytania. Na nie odpowiadaja osoby ktore cos konkretnie wiedza w temacie i nie sa po to by sie nasmiewac tylko wskazac rozwiazanie.

np.
-W ktora strone krecic kierownica?
-W lewo i w prawo.
-Przestan sie madrzyc, jak myslisz ze sie znasz to ja powiem ze jezdza dluzej samochodem a tam mozna krecic tylko w lewo wiec zamknij sie.

Przepraszam ale to co widzialem w tym temacie to jakies nieporozumienie, Gosciu zadaje pytanie i sie pluje ze ktos na nie odpowiada i jeszcze obraza osobe ktora mu udziela odpowiedzi. Co za ludzie!

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2007 11:30:39 
Klubowicz

Dobra, koniec tego.
Przeczytaj jeszcze raz co koledzy napisali, bez emocji. Mam taki sam silnik w coupe quattro i troche o nim wiem, dlatego zapewniam Cie, ze nikt sie z Ciebie nie wysmiewal i radze Ci sobie dokladnie przeanalizowac informacje zawarta w tym watku.
Jesli nie wywalisz gazu, to nawet nie pisz o swoich problemach na forum, poniewaz nie ma to sensu i nikt z nas Ci nie bedzie w stanie pomoc.
Jak juz usuniesz instalke cyklonu, chetnie pomoge Ci (i pewnie reszta tez) w doprowadzeniu wozu do serii....wtedy dopiero bedziesz zaskoczony, ze takie 2.0 160KM jezdzi calkiem milo :)

Na poczatek - proponuje wykonac czynnosci wskazane przez Mazuera, on zna te motory jak wlasna kieszen.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1