RoGaLL napisał(a):
witam, posiadam Audi B2 1.6 LPG 82 r. Jakies 3 tyg temu zaczęła migać mi kontrolka hamulcy, po podniesieniu maski okazało się że płyn jest w okolicach minimum więc dolałem odpowiedniego (DOT 4) dzis po raz kolejny zapaliła się ta kontrolka, i znów okazało się że nie ma za dużo płynu więc dolałem, przy okazji wrzuciłem autko na lewarek i obejrzałem od spodu elementy układu hamulcowego, jak też zbiorniczek płynu i serwo, wszysko wygląda na suche i nie ma śladu wycieków, czy ktoś wie co może dziać z płynem hamulcowym??????????? przecież nie wyparował ... będę wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam
Radze pozrzucac bebny i zaciski zobaczyć czy nie ma wycieku w cylinderkach, albo klocki doszły albo szczeki jesli masz z tyłu i cylinderek za daleko wyszedł, druga sprawa sprawdź silikonowe przewody (niewiem czy masz hamulec czy nie - jesli nie to przewód, jeśli jest ham to raczej to co w pkt 1). Lepiej to zrobić bo kiedyś się może zdazyć że będziesz potrzebował nagle zahamowac (mocno) a tu pedał do podłogi no i dzwon oczywiście tego Ci nie zycze ale ja to kiedys przerabiałem