.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.lut.2025 16:01:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: rdza na bocznej krawędzi maski
PostNapisane: 14.mar.2007 10:19:53 
Użytkownik

[A6 C4 '95] Kupiłem A6, poprzedni właściciel zapewniał, że nie była bita, ale na bocznej krawędzi maski zauważyłem minimalne wybrzuszenia lakieru. Są ledwo widoczne, ale na całej długości. Są widoczne, gdy maska jest podniesiona i patrzy się z boku. Czy to wystarczający dowód, że była "robiona"?

Tytuł: Re: rdza na bocznej krawędzi maski
PostNapisane: 14.mar.2007 14:41:08 
Użytkownik

jonek napisał(a):
[A6 C4 '95] Kupiłem A6, poprzedni właściciel zapewniał, że nie była bita, ale na bocznej krawędzi maski zauważyłem minimalne wybrzuszenia lakieru. Są ledwo widoczne, ale na całej długości. Są widoczne, gdy maska jest podniesiona i patrzy się z boku. Czy to wystarczający dowód, że była "robiona"?

Niesadzę. Ja w B4 tez miałem juz takie pęcherze na krawędzi ze szok ale nie była bita a wiem stąd że lakiernik mi mówił jak ją robił :) Jak dla mnie to zaden dowód.

Tytuł:
PostNapisane: 14.mar.2007 15:14:33 
Użytkownik

Ale przecież ocynk i te sprawy, prawie wszyscy na tym forum są zdania, że na Audi rdza nie ma prawa się pojawić, chyba że była bita.
Na tym forum znalazłem tylko jeden wpis, gdzie użytkownik twierdzi, że widział już kilka egzemplarzy z rdzą właśnie w tym miejscu. Że niby lakier pęka i woda dostaje się między ramę i poszycie maski.
Co wy na to?

Tytuł:
PostNapisane: 14.mar.2007 18:45:45 
Użytkownik

jonek napisał(a):
Ale przecież ocynk i te sprawy, prawie wszyscy na tym forum są zdania, że na Audi rdza nie ma prawa się pojawić, chyba że była bita.
Na tym forum znalazłem tylko jeden wpis, gdzie użytkownik twierdzi, że widział już kilka egzemplarzy z rdzą właśnie w tym miejscu. Że niby lakier pęka i woda dostaje się między ramę i poszycie maski.
Co wy na to?

Tak to że ocynk to wszysto wporzadku tylko ze nic nie jest wieczne. To prawda że w tym miejscu woda podchodzi między zgecie a poszycie umnie tak było. To było o tyle dziwne ze tylko z lewej strony a prawa była ok. Co do ogledzin czy miałes bite auto to ja bym podchodził z dystansem do tego najlepiej spytac lakiernika który bedzie Ci to robił napewno będzie wiedział bo wszystko mu wyjdzie przy robocie:D

Tytuł:
PostNapisane: 14.mar.2007 20:50:15 
Użytkownik

Jak nie bedzie rdzy jak to żelazo...skonczcie z tym OCYNKIEM AUDI wiecznie zywym i niezniszczalnym. Bo naprawde czasem słabo sie robi jak sie widzi txt - OCYNK TO NIE MA RDZY. Ile to aut fabrycznych z blachą ocynk leci na gwarancje bo puchnie masa (guma) na łączeniu poszycia z konstrukcja? ILE!! masa....ale AUDI NIE...audi ocynk;| gnije i trudno - trzeba oczyscic do ZERA zapodkładowac i obielić i tyle, po kłopocie.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 14.mar.2007 21:02:16 
Użytkownik

LykaN napisał(a):
Jak nie bedzie rdzy jak to żelazo...skonczcie z tym OCYNKIEM AUDI wiecznie zywym i niezniszczalnym. Bo naprawde czasem słabo sie robi jak sie widzi txt - OCYNK TO NIE MA RDZY. Ile to aut fabrycznych z blachą ocynk leci na gwarancje bo puchnie masa (guma) na łączeniu poszycia z konstrukcja? ILE!! masa....ale AUDI NIE...audi ocynk;| gnije i trudno - trzeba oczyscic do ZERA zapodkładowac i obielić i tyle, po kłopocie.

Pozdrawiam

No i kolega się zbulwersował easy easy wszyscy wiemy jak pisałem nic nie jest wieczne ocynk tez nie wiadomo i tyle nie ma dyskusji :D:D:D:D

Tytuł:
PostNapisane: 14.mar.2007 21:22:09 
Klubowicz

Prawda jest taka ze rdza w Audi, to temat tabu. Niestety nic nie jest wieczne, Audi tez i wcale auto nie musi byc bite, wystarczy ze będzie lekko uderzone np. kamieniem, tak ze zostanie uszkodzona struktura lakieru, ocynku a czas i wilgoć juz zrobą swoje :zly:

Strefa czasowa: UTC + 1