No ta...zerowanie pamieci autoadaptacji ECU tez mi chcieli zalozyc ale nie dalem. Problemy ECU na benzynie przy instalce gazu bez kompa biora sie z ciaglych bledow glownie lambdy i niemoznosci skorygowania ich przez ECU. Wtedy ECU albo przelacza sie w tryb awaryjny albo probuje przyjac parametry domyslne i wychodzi to co wychodzi...czyli kicha nie jazda...taka moja teoria po pol roku czytania o wtryskach....z mojego doswiadczenia wynika, ze problemy znikaja w przypadku prawidlowego dawkowania mieszanki przez komp gazowy i silnik normalnie pracuje na benzynie. Co wiecej, u mnie nawet jak sie jedzie 140 i przelaczy na benzyne to nic nie szarpie
Poprostu nie wiem jak jest z emulatorem lambdy....nie krytykuje Cie..rozumiem, ze nie masz kasy...wszyscy chyba zbyt duzo jej nie maja w tym kraju...a poza tym cos za duzo kasy Ci powiedzieli. Mnie w Wawie za 500 zalozyli AL-700 firmy autronic z silnikiem krokowym, podlaczeniem do lambdy, czyjnikiem temperatury reduktora i jest full wypas. No i jeszcze mikser mi zmienili bo byl do bani...