.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.lut.2025 19:28:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: S3 vs A8
PostNapisane: 30.mar.2007 20:27:00 
Użytkownik

witam wszystkich

Cały czas chodzi mi po głowie co kupić czy S3 czy A8 wiem że jedno jest małe szybkie,a drugie bardzo wygodną dużą limuzyną .Wiem że jedno i drugie dużo pali.Paliwo jeszcze przeboleje,ale powiedzcie co jest tańsze i mniej awaryjne pod względem mechaniki i serwisowania bo nie mam możliwaści naprawiać samemu i jak bede miał za wszystko płacić to może być ciężko

Tytuł: S3 czy A8
PostNapisane: 01.kwi.2007 10:40:40 
Użytkownik

...mam S3 i jeżdżę troche S8...wg mnie te auta łączy tylko oznaczenie "S"...wszystko zalezy w jakich warunkach i w jaki sposób chcesz eksploatować taki samochód ale możesz załozyć, ze 8 spali prawie dwa razy więcej niż 3...ja prowadze dynamicznie i na trasie Katowice-Warszawa 8 potrzebuje 17-20litrów...3 10-12 ale trzeba lać 98...awaryjność zalezy od egzemplarza a rzaczej jego przeszłości...8 jest z Włoch mam ponad 200.000km i trzeba było wymienić katalizatory i tarcze, poza tym ok...3 jest z Szwajcarii, 85.000km i padł mi przepływomierz oraz czujnik połozenia wału, wymieniłem amorki na Koni Żółte i dałem tarcze i klocki TarOxa bo fabryczne w jednym i drugim przypadku były troche słabe...oczywiści komfort 8 jest poza dyskusja w stosunku do 3...jesli możesz to najlepiej mieć i S3 i S8...

Tytuł:
PostNapisane: 02.kwi.2007 00:49:48 
Użytkownik

Jedno jest małe i szybkie a drugie duże i szybkie. Jedno pali sporo a drugie więcej. Jeżeli chcesz wygode na trasy to A8, a jak poszleć po mieście to S3. No i a8 potrzebuje 2-a miejsca na parkingu. Ale przynajmniej nie ma problemu z włączeniem sie do ruchu ponieważ inni kierowcy są bardzo uprzejmi i robią miejsce. A najlepiej, jak kolega napisał, to mieć i jedno i drugie. Pozdrawiam.

Ford Explorer 4,0 V6

Strefa czasowa: UTC + 1