.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 23:33:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [all]pytanie o radio
PostNapisane: 04.maja.2007 21:01:24 
Użytkownik

czy do tego radyjak mozna bez zadnych przejsciowek podlaczyc aktywne glosniki http://www.allegro.pl/item188900481_bla ... od_ss.html jest tam fotka tylu radia i zastanawaim sie czy to radyjko popjdzie z aktywnymi glosnikami w mojej a6?? posiadam pzrejsciowke ale jak podlaczylem przez nia radio jakies nie firmowe to wyszla z tego wielka porazka . moze ktos zna odpowiedz na to pytanie?? z gory dziekuje

Tytuł:
PostNapisane: 04.maja.2007 22:20:27 
Użytkownik

Blaupunkty mają mini iso, ktore pozwalają na takie podłączenie... Jednak poza wyjściami liniowymi potrzebujesz jeszcze sygnał + do wzmaka...
www.studio24.prv.pl
Proponuję sprawdzić i porownać pozostałe wyjścia, żeby wszystko się zgadzało. Ale myślę, że będzie OK...

Jednak to radio to nie najwyższa połka, więc nie wiem czy jest sens zmieniać na nieoryginalne... Albo lepsze, albo fabryczne...

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2007 14:21:18 
Użytkownik

wkoncu ktos potrafil mo odpowiedizec na moje pytanie:) to radyjko dalem dla przykladu:P bo jak podlaczylem jakies nie firmowe radio przez przejsciowke do siebie do samochodzu to wyszla z tego prawdziwa porazka (radio firmy GVOX:/) i chcialem wlasnie sie dowiedizec od osob ktore maja podlaczone radio przez przejsciowke jak to u nich gra ??

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2007 17:40:55 
Użytkownik

Było o tym kilka razy... Możesz wyprwadzić własne wyjścia liniowe z radia do głośników aktywnych i też będzie dobrze działać...
Przejściówki też już kilka osob uzywało i było OK - jak na fabryce, czyli nijak ;). Jednak jeśli podłączysz zwykłe wyjścia wzmocnione do kostki od wzmacniacza Bose (lub aktywnych głośnikow), to wtedy na bank będą piszczeć głośniki w rytm obrotow silnika...

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2007 19:05:17 
Użytkownik

jesli chcesz zeby cos zagralo w twoim audi to proponuje ci mala przerobke glosnikow! na przod 17 i jakies przyzwoite piszczalki! na orginalach nie da sie sluchac nawet jak podlaczysz najlepsze radio!

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2007 21:58:42 
Użytkownik

ja wiem ze orginalne glosniki graja słabo ale mi musza narazie wystarczyc;) planuje zmane mojej a6 nna jakiegos klekota ale oczywiscie tez audi:D tez mi swita po glowie ( wiem ze zaraz bedzie pelon negatywnych komentarzy) zakupic ten transmistermp3 tylko niewiem czy jest wogole sens:/ ale to sie zobaczy moze wczesniej zmienie samochod:P

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2007 11:24:58 
Użytkownik

piotrekkk napisał(a):
ja wiem ze orginalne glosniki graja słabo ale mi musza narazie wystarczyc;) planuje zmane mojej a6 nna jakiegos klekota ale oczywiscie tez audi:D tez mi swita po glowie ( wiem ze zaraz bedzie pelon negatywnych komentarzy) zakupic ten transmistermp3 tylko niewiem czy jest wogole sens:/ ale to sie zobaczy moze wczesniej zmienie samochod:P

Jeżeli nie zależy Ci na jakości dźwięku (fabryka tego nie zapewnia), to kup sobie transmiter i ciesz się sporą ilością utworów... Na fabrycznym systemie nie będzie wielkiej różnicy, więc się nie bój... Tylko kup jakiś dorby i sprawdzony, bo tanie g... nie spełni oczekiwań. Ja tam uważam, że to szajs i nagrywam płytki Audio, ale jak chcesz szybki dostęp do dużej płytoteki, to jest to najprostsze i najtańsze rozwiązanie (jeśli masz odtwarzacz oczywiście)...

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2007 21:35:57 
Użytkownik

wlasnie posiadam mp3 i tak przegladam ten "szjas" tak to nazwales ja tez uwazam ze to bedzie jakos dzwieku marna ale na kilka miesiecy mi wystarczy:P tylko ciezko poweidizec jaki ten transmister wybrac zeby byl dobry moze jakies sugestie z gory dzieki

Strefa czasowa: UTC + 1