.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 03:37:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: a6 c5 Pomocy jaki Xenon??
PostNapisane: 11.maja.2007 13:08:06 
Użytkownik

Witam !!!
Chciałem załozyc jakis xenonik do mojej c5 i nie iwem czy kupowac orginalne lampy i załozyc bez jakis kombinacji czy moze lepiej kupic którys zestaw z allegro ??? jesli kupowac jakis zestaw to moze poradzicie który bo jest sporo tego :< Moze macie jakies ładne lampy do sprzedania orginalne ??? tak poza tematem jak moge wrzucic fotki swojej furki bo mam z tym duzy problem :/

Tytuł:
PostNapisane: 08.cze.2007 23:24:14 
Użytkownik

:peace:
Mam ksenony z Alegro o jasności 8000K , firma "jakaś tam " pewnie Chiny , były tanie , zamontowałem je do moich starych lamp, czas montażu 30 minut .
Świecą super prawie jak "fabryka" z lekkim odcieniem niebieskiego .
Jest duża różnica na plus , muszę zmienić żarówki na lepsze w światłach "długich " bo świecą na żółto .Postojówki założyłem na Ledach .

Teraz wady : Prawa czasami mrugnie na ułamek sekundy ( mam je pół roku i nie przeszkadza to specjalnie ) chyba żarnik.
Zakłócają strasznie CB ( antena na magnes ) ograniczają zasieg odbioru do kilku kilometrów .Troche gorzej odbiera radio "Pionier " szczególnie słabe stacje.

Jeżeli masz możliwość to kup drugie lampy z oryginalnymi ksenonami , jeździłem wcześnie na pożyczonych fabrycznych przez dwa miesiące i wtedy nie było żadnych problemów.

Na posumowanie dodam że nie wróce do żarówek : światła to tylko ksenony.

Tytuł: Re: a6 c5 Pomocy jaki Xenon??
PostNapisane: 08.cze.2007 23:53:09 
Użytkownik

Ja mam w swojej i jest rewelka a dla kumpla zakładałem właśnie do takiej i jest oczarowany . Tylko i on i ja mamy barwe 6000 i jest jaśniejsze i nie wpada tak w niebieski. U mnie jest wszystko Ok i jakby co to mam rok gwarancji na cały zestaw łącznie z żarnikami! https://ssl.allegro.pl/item202851115_xe ... _gwar.html

Tytuł:
PostNapisane: 09.cze.2007 09:20:44 
Użytkownik

juz zamontowałem zestawik z allegro boscha o jasnosci 6000k Uwazam ze jest to super zestawik swieci idealnie tak jak chciałem nie ma zadnych zakłócen itp Cały zestaw na allegro to koszt 498zł i nie jest to zadna tandzia Jesli jest ktos zainteresowany takim zestawem to nick na allegro maniek32e dzieki za podpowiedzi Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1