Witam Użytkowników forum. Mam na imię Paweł i od długich lat jestem chory na audi, szczególnie modeli coupe z uwielbieniem tych kanciastych
(typ81, typ85). Mam już trzecią audiczkę, i wszystkie były modelem B2:
Jest Audi Coupe 1987 (Typ85 B2) 1.8 SF (PB) (złota), 113.000 km.
– w pięknym stanie, wyszukałem ją na zachodzie Niemczech, mieszkałem w Dortmundzie kilka miesięcy wiec Ebay, Autoscaut i Mobile były nonstop
szukałem szukałem i znalazłem
Jest Audi Coupe 1986 (Typ85 B2) 1.8 (PB + LPG) (srebrna), 320.000 km (!!!)
- zrobiłem nim wiele km z czego większość na LPG, gania świetnie, a co dla mnie zaskakujące, opisana powyżej złota Coupe nie ma jak na razie z nią szans, wkręca się na obroty pięknie, dlatego została w mojej rodzinie i gania nią mój ojciec (hihi) 55lat w startym Coupe w pięknym stanie, po lakierowaniu i oryginalnym, fabrycznym wyposażeniu (w tym śliczne szprychowe felgi 14cala)..... ach to jest auto, nie wiem czy do niej nie wrócić
Był Audi 80 CC 1986 (B2) 1.8 (srebrna),
- jak z nim skończyłem miał 250.000 km. Niestety ten 4-drzwiowy audik padł ofiara moich młodzieńczych lat, ale zapewnił też moją wielka wdzięczność i uznanie dla Marki Audi, przez co jestem jej lojalnym kibicem...... miałem nią 3 razy dzwona, raz na pl. Wilsona w Wawie, raz drzewo nad Bałtykiem, i raz drzewo tyłem na Warmii.... nie były to miłe zdarzenia, ale najważniejsze że wychodziłem z nich bez zadrapania!! A co naj naj ważniejsze, audika remontowałem i jeździłem dalej.... jeszcze dziś już po kilku latach od rozstania z tym autem ktoś go poskładał i ... jeździ !! hoho to są auta
Koniec wypracowania.... Pozdrawiam i wyrażam uznanie dla aktywnych uczestników Forum i jego zasłużonych założycieli