.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 15:37:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31.maja.2007 12:06:41 
Użytkownik

Nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie związane ze sterowaniem podciśnieniem LDR i AGR. Mianowicie, czy te zaworki sterujące (poz. 27 i 28 na schemacie wyżej) są takie same ?

Bo u mnie wygląda to tak :

nr 27 ma oznaczenia : 906.627 A 13/04 PA 6.6-GF35
nr 28 ma oznaczenia : 906.627 A 38/97 PA 6.6-GF35 (Pierburg)

Czy można jakoś sprawdzić czy uszkodzony jest przepływomierz czy tez np. wiązka idąca do niego czy sama wtyka ?

@carlnova Ile kosztował ten przepływomierz z BOSCHA bo mogę go kupić za 430 zł brutto z fakturą i roczną gwarancją , bez oddawania starego. I niby nie jest to regenerowany tylko nowy. (zakup w serwisie CITROEN, po znajomości)

Tytuł:
PostNapisane: 31.maja.2007 12:57:04 
Użytkownik

lmm kupujesz w ASO Audi.
masz na nie 2 lata gwarancji.

w Citroenie kupujesz części do Citroena.

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 31.maja.2007 16:59:01 
Użytkownik

@meszrum ... tylko w ASO AUDI ??? Sorki ale nie kumam. Citroen w swoim warsztacie naprawie rożne marki nie tylko swoją i zamawiają części np. w ASO Audi w Częstochowie. Zatem dlaczego skoro oferują mi tam przepływomierz BOSCH o numerze takim samym jaki kupił carlnova to nie kupować?
Uważasz , że wcisną mi jakąś podróbkę ?

Wolałbym kupić tu bo mam ich na miejscu i szwagier tam pracuje. A jak kupie w ASO to będę przyginał (70km) do nich co 4-5 m-cy zgodnie z tym co pisałeś Szanowny meszrumie :diabel:

Zatem reasumując : czym rózni sie przepływomierz BOSCH 0281 002 429 kupioony w CITROEN a tym samym przepływomierzem kupionym w ASO CCCO ?

Tytuł:
PostNapisane: 31.maja.2007 17:10:22 
Klubowicz

maxx28 napisał(a):
Zatem reasumując : czym rózni sie przepływomierz BOSCH 0281 002 429 kupioony w CITROEN a tym samym przepływomierzem kupionym w ASO CCCO ?

Tym, że nie może mieć samego numeru BOSCHA w systemie EX.
Musi mieć też numer audi:

nr kat. 059 906 461 E lub EX.

Przekonasz się jak zacznie źle mierzyć po 4 miesiącach...
Reklamację załatwi Ci szwagier z citroena ? ;)
Skoro tak - bierz w ciemno :diabel:

maxx28 napisał(a):
@carlnova Ile kosztował ten przepływomierz z BOSCHA bo mogę go kupić za 430 zł brutto z fakturą i roczną gwarancją , bez oddawania starego. I niby nie jest to regenerowany tylko nowy. (zakup w serwisie CITROEN, po znajomości)

Kosztował 392 PLN z dwuletnią gwarancją.
Ja wolę jednak regenerowany EX z ASO, jak dobrze pokombinujesz (czyt. przemyślisz stosunek upływu czasu do ilości padów lmm - wychodzi na korzyść ASO)
Jedyne zagrożenie, że panowie przestaną Cię lubić, bo będziesz świadomym klientem... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2007 12:06:55 
Użytkownik

[quote="maxx28"Wolałbym kupić tu bo mam ich na miejscu i szwagier tam pracuje. A jak kupie w ASO to będę przyginał (70km) do nich co 4-5 m-cy zgodnie z tym co pisałeś Szanowny meszrumie [/quote]

W takim razie najrozsądniej byłoby kupić Citroena. Serwis na miejscu i szwagier dopilnuje co trzeba. A i po części nie trzeba jeżdzić do ASO Audi tylko można kupić od ręki.

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2007 15:50:41 
Użytkownik

@ hektor
Dzięki za wyrażenie swojej opinii , jednak pytałem tylko o przepływomierz a nie jaką markę samochodu kupić :D
Ale Citroena i tak bym nie kupił, bo szwagier pracuje w ASO (sam też Audi jeździ). :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2007 13:13:26 
Użytkownik

maxx28 napisał(a):
Dzięki za wyrażenie swojej opinii , jednak pytałem tylko o przepływomierz a nie jaką markę samochodu kupić :D
Ale Citroena i tak bym nie kupił, bo szwagier pracuje w ASO (sam też Audi jeździ). :diabel:

Odpowiedź otrzymałeś: w ASO Citroena kupujemy części do Citroena. Wstawianie jakiś podzespołów "co to szwagier polecił" jest proszeniem się o kłopoty. Kupiłeś taki samochód a chcesz go naprawiać w oparciu o gumki i zapałki ? To się nazywa druciarstwo i skutkuje wyrobieniem sobie opinii, że "miałem A6, jest do dupy...".

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2007 15:03:12 
Użytkownik

hektor napisał(a):
Odpowiedź otrzymałeś: w ASO Citroena kupujemy części do Citroena. Wstawianie jakiś podzespołów "co to szwagier polecił" jest proszeniem się o kłopoty. Kupiłeś taki samochód a chcesz go naprawiać w oparciu o gumki i zapałki ? To się nazywa druciarstwo i skutkuje wyrobieniem sobie opinii, że "miałem A6, jest do dupy...".

Dzięki osobom z AKP wiem już , że przepływomierz musi być ze znaczkiem AUDI i żeby nie mieć kłopotów trzeba go kupić w tam , gdzie go będzie można zareklamować kiedy zacznie znowu źle mierzyć.Z tego co Piszesz (i nie tylko Ty) najlepszym do tego miejscem jest ASO Audi. Nie neguję tego absolutnie i dziękuje za dobre rady.
Szwagier mi nic nie polecał, po prostu zapytałem czy może mi takie coś ściągnąć a później pytałem Was czy warto. Już wiem , że nie polecacie tego rozwiązania
i nie będę sie prosił o kłopoty.
Staram się jak mogę by unikać druciarstwa bo uważam , że nie tędy droga i stąd moje pytania na forum.
Co do opinii "miałem A6, jest do dupy..." raczej staram się by brzmiała ona :
"miłem A6 , było do dupy.... teraz jest super" I liczę na Waszą dalszą pomoc w tym zakresie.

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2007 16:01:36 
Użytkownik

...i słusznie.
miejsce zakupu jest dowolne, pod 2 jednak warunkami:

1. część ma być oryginalna i dedykowana do danego modelu;
2. kupujący powinien być chroniony gwarancją.

za 4 miesiące Twoje V6 będzie sporo słabsze, jeżeli wówczas nie będzie kłopotu z reklamacją, to możesz kupować gdziekolwiek.

;)

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2007 16:03:39 
Klubowicz

Jak ktoś jeszcze raz powie, że A6 jest do dupy, będzie miał przyjemność osobiście poznać carlnovę :diabel:
Przestrzegam...
Mesz już wie czym to grozi...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1