.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.lut.2025 06:45:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C4] Jakie tarcze (wentylowane)
PostNapisane: 03.cze.2007 20:16:42 
Użytkownik

I jeszcze jedno pytanko w tym dziale wam zadam :diabel:

Widze że tarcze mi się kończą są już bardzo cienkie od wewnętrznej strony obie na przodzie. Nie mają pęknieć ani nic ale już widać że bardzo bardzo cienkie.Mam wentylowane, bo z tego co wiem to podobno i zwykłe były w A6 zależy jaki był silnik.
Jakie polecacie?? Raczej na przód to wypadałoby porządne kupić nie?? Podajcie marke i jak znacie cene.

Dzięki z góry za info.

P.S.
A i jeszcze tak z ciekawości spytam. Wiem że nie ma sensu zakładanie sportowych tarcz do takiego auta bo nie będą one i tak nigdy tak rozgrzane żeby coś to zmieniało na plus, raczej będzie na minus wtedy kiedy będą zimne i do tego cena większa bo i klocki muszą wtedy byc inne ,nie?? Ale co o tym myślicie bo te nawiercane dziury fajowo swoją drogą wyglądają

http://moto.allegro.pl/item200191640_ta ... rmann.html

tu macie link.[/url]

Audi A6 C4 2.5TDi quattro Avant było :(
BMW 330d sedan

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2007 20:55:11 
Klubowicz

Jak chcesz to mam używane ZIMMERMANy SPORT (własnie te nawiercane) po przejechaniu ok. 20tkm i toczeniu (miały delikatny rant) - sciągnąłem je na zimę i miałem założyć na lato, ale tak się porobiło, że auto sprzedałem a tarcze zostały. Myslę, że można na nich jeszcze sporo pośmigać. Moge je odstąpić za 80 PLN + koszty przesyłki. Jeździły w 100 2.8 z 91r. z rozstawem śrub 5x112. Jak chcesz to mogę je odnaleźć i zrobić fotki - z tego co pamiętam średnica 288 mm (czy 282 - musisz sprawdzić jakie są w 2.8 a jakie u Ciebie...).

[+]
gość z tej aukcji coś kłamie - u mnie w A6 po '97 z silnikiem 2.5 TDI tarcze są znacznie większe... i niestety nie pasują - miałbym jeden wydatek mniej ;)

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2007 21:34:32 
Użytkownik

to co po 20 tyś już miały rant??

No ja musze kupić tarcze ale myślałem o nowych ale nie sportowych, bo z tego co słyszałem to do codziennej jazdy raczej się nie nadają. A ty co możesz powiedziec po założeniu ich czułeś jakąś różnice na serii a tych?? Ale co klocki i tarcze bardziej sie zużywają sportowe??

I co myślisz że do mojej C4 by pasowały?? A wiesz może ile kosztują sportowe klocki, bo raczej muszą być nie.

Audi A6 C4 2.5TDi quattro Avant było :(
BMW 330d sedan

Tytuł: Re: [A6 C4] Jakie tarcze (wentylowane)
PostNapisane: 04.cze.2007 19:14:50 
Użytkownik

Auto: Audi A4 Avant B8
KWIATO napisał(a):
I jeszcze jedno pytanko w tym dziale wam zadam :diabel:

Widze że tarcze mi się kończą są już bardzo cienkie od wewnętrznej strony obie na przodzie. Nie mają pęknieć ani nic ale już widać że bardzo bardzo cienkie.Mam wentylowane, bo z tego co wiem to podobno i zwykłe były w A6 zależy jaki był silnik.
Jakie polecacie?? Raczej na przód to wypadałoby porządne kupić nie?? Podajcie marke i jak znacie cene.

Dzięki z góry za info.

P.S.
A i jeszcze tak z ciekawości spytam. Wiem że nie ma sensu zakładanie sportowych tarcz do takiego auta bo nie będą one i tak nigdy tak rozgrzane żeby coś to zmieniało na plus, raczej będzie na minus wtedy kiedy będą zimne i do tego cena większa bo i klocki muszą wtedy byc inne ,nie?? Ale co o tym myślicie bo te nawiercane dziury fajowo swoją drogą wyglądają

http://moto.allegro.pl/item200191640_ta ... rmann.html

tu macie link.[/url]

miesiąc temu wymieniałem tarcze i klocki koszt 450PLN - całość ATE

harryON

Hyundai i30 2009 - sprzedany
Audi A6 2.5TDI quattro AKE+virus 2001 - sprzedany
Chrysler Grand Voyager 2.8CRD Comfort 2007 - sprzedany
Audi A6 2.5TDI Avant C4 - sprzedany

Tytuł:
PostNapisane: 04.cze.2007 21:35:24 
Klubowicz

Dobre sportowe klocki ok. 500 pln - za swoje tarcze ZIMMERMANy zapłaciłem ok. 450-500 zł. Zuzywają się dość szybko - dzisiaj nie miałem czasu ale jutro zmierzę Ci dokładnie grubość tej mojej tarczy. Klocki znikają dość szybko (miałem FERRODO PREMIER).

Tytuł:
PostNapisane: 04.cze.2007 21:52:23 
Użytkownik

GrzesB to ile Ci sie te Zimmermany zużyły??Tzn ile jeszcze mięsa do sfazowania zostało i jak myślisz ile jeszcze na nich da sie zrobić?? Ja mam ATE PowerDisc i zrobiłem na nich 20tkm i już sie prawie kończyły. Klocki to ATE i też sie kończą...

Tytuł:
PostNapisane: 04.cze.2007 22:07:05 
Klubowicz

Neti napisał(a):
GrzesB to ile Ci sie te Zimmermany zużyły??Tzn ile jeszcze mięsa do sfazowania zostało i jak myślisz ile jeszcze na nich da sie zrobić?? Ja mam ATE PowerDisc i zrobiłem na nich 20tkm i już sie prawie kończyły. Klocki to ATE i też sie kończą...

Nowe powinny mieć chyba 25mm grubości - jutro postaram się zmierzyć swoje (wiem co to suwmiarka :) ) i wtedy będzie wszystko wiadomo. Wcześniej nie interesowało mnie to bo miałem je założyć do swojego paszkwila... ale go pogoniłem a tarcze (i inne graty) zostały). Generalnie to płyn mi się szybciej grzał i klocki śmierdziały a tarcze się nie zagotowały ani nie zwichrowały - także okej - a to, że się zuzywają szybciej to jak z oponami - im lepsza opona tym szybciej się ściera...

Tytuł:
PostNapisane: 04.cze.2007 22:35:21 
Użytkownik

okej to mierz i dawaj znać bo ja bym sie skusił i zobaczył jak to śmiga.Jak masz rant stoczony to bede mógł jakieś klocuszki zapodać bo teraz u mnie piszczą jak w autosanie....eh...P.S. mam nadzieje że nie zardzewiały na głębokość 1mm ;p

Strefa czasowa: UTC + 1