Bilo napisał(a):
Slaby wypas powiadasz
no skory nie ma ale...
1. skrzynia automat w pelni sprawna serwisowana co 30 kkm
2. Gaz z kompem i nowym parownikiem srwisowany co 10 kkm
3 kierownica z cabrio, szyber i unikalna czerwona tapicerka bez przeterc dod zegary
4. Amrtyzatory gazowe 30 tys przebiegu
5. wszystkie gumy w zawieszeniu przednim maja dwa dni
6. Przedni zderzak Coupe z nieuszkodzonym kompletnym oswietleniem
7. Z tylu lamy od avanta i blenda od 90 bez uszkodzen
8. Dwa komlety alusow oryg 14 pelne na zime i 16 competition na lato
9. Nowy miesieczny akumulator
10. sprezyny weitec -40 plus seria
11. tarcze i klocki z przodu moze z 500 km przebiegu
12. Wydech oryg od poczatku niestety juz do wymiany
13. Karoseria bez uszkodzen i korozji
14. 214 kkm przebiegu i tyle jest
15. Nigdy w nim nie palono
W sumie golas ale warty zainteresowania
I tak go nie sprzedam
Po 1. Zasugerowałem się tym "prawie identyczny" ale jak wiadomo prawie robi wielką różnicę
Po 2. Mało kto doceni wkład finansowy - zależy kto by chciał kupić... Gdybym to ja kupował od Ciebie auto jako punkt do negocjacji ceny wziął bym:
a) rocznik
b) nierealny przebieg - najpewniej kręcony (nieważne, że nie kręcony)
c) dużo wymienionych cześci - pewnie bity
d) brak elektryki szyb i szyberachu, klimy
Stosując równie absurdalne zastrzeżenia wytargowałem z C5 jakieś 8% ceny - oczywiście i wartość wyjściowa była zupełnie inna... Tak czy siak sprzedać dzisiaj auto jest dość ciężko - i albo kupujący jest niezłym handlowcem i sporo wytarguje albo sprzedawca jest bardzo dobrym handlowcem i sprzeda co ma za niezłe pieniądze... Ja spuściłem przy sprzedaży C4 4% przy czym zostawiłem sobie większość wartościowych gratów od auta - generalnie za które i tak nikt nie zapłaci... Z samych tylko tych cześci będę miał minimum dodatkowe 20% ceny sprzedaży
A co do silnika i skrzyni to zakładam, że akceptowałbym taki zestaw gdybym był zainteresowany zakupem
Jeździłem takim 1.8 w automacie i powiem szczerze, że to się ledwo toczy - ale do miasta może być. Nie jest to jednak punkt do negocjacji zbyt dobry - bo albo się taki chce albo nie.
Brak elektryki i klimy to bardzo poważny minus - co z tego, że auto fajnie wygląda jak nic nie uprzyjemnia nim jazdy