.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lut.2025 17:26:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: S6 czy ktoś wie coś na jego temat?
PostNapisane: 10.cze.2007 08:18:29 
Użytkownik

Witam! czy ktos zna moze to S6 lub potrafi cos o nim powiedziec, wybieram sie na ogledziny we wtorek, no chyba ze to nie ma sensu...
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2544745
(czy one mialy taka kierownice, taki napis z tylu i na grillu?), za sugestie bede wdzieczny! pozdr! Patryk

Tytuł:
PostNapisane: 10.cze.2007 09:24:43 
Użytkownik

kiera chyba powinna byc troj-ramienna, naklejka z tylu nie pasi, jesli czarne chromy atrapy i listewek pod reflektorami to chyba wokol szyb tez powinny byc czarne :?: ;)
Pozdr

EDIT:

Czemu on ma przod z modelu po liftingu :?: :>

Tytuł:
PostNapisane: 10.cze.2007 09:36:17 
Użytkownik

to nie jest S6.
to jest zwykłe A6 4.2 ze źle podaną mocą [powinno być 300].

Atal-star,
chyba jest nieźle drutowany.

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 10.cze.2007 09:38:13 
Użytkownik

To jest zwykła A6 a nie S6. Tylko nie wiem skąd te 315KM w A6...

A4 Avant 2.8 Q Tiptronic - znowu żyje :)

Tytuł:
PostNapisane: 10.cze.2007 12:16:01 
Użytkownik

dzieki za info! a spora roznica w przyspieszeniu/ momencie obrotowym pomiedzy zwyklym 4.2 a S6?, oraz co jeszcze bylo inne- zawieszenie, itp?, czy glownie tylko zmiany w wygladzie i roznicy w mocy - rozumiem za okolo 15KM, (300 a 315, tak?) Pytam dlatego, ze gdyby to byla zwykla wersja, a roznic niewiele, tj. wyglad, wyposazenie, itp to by mi nie przeszkadzalo, poniewaz nastawiony jestem na naped quattro oraz moc, ale jak bedzie niewielka roznica to da sie przezyc hehe, poza tym myslalem tez o wersji 2.7T, jak ona ma sie do 4.2?, troszke boje sie turbin, bo mialem Supre 3.0T (7MGTE) i troszke mnie to kosztowalo nerwow/kasy...

Tytuł:
PostNapisane: 10.cze.2007 12:31:30 
Użytkownik

witam :D juz pare razy byl walkowany temat roznice a6 4,2 i s6 wiec radze zajrzec np tu: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=53542 ;)
ps .jeslibylbys zainteresowany "prawdziwym" s6 ale troche inne pieniadze ;) to zapraszam na pw

bez Audi (ale tylko tymczasowo)

Tytuł:
PostNapisane: 10.cze.2007 13:59:57 
Użytkownik

czy ten przod w tym autku z ogloszenia jest po liftingu, tak? (wiec wiarygodnosc bezwypadkowosci spada do jakis 5% hehe)

Tytuł:
PostNapisane: 10.cze.2007 14:02:46 
Użytkownik

a czy wg Was ona ma te poszerzone blotniki?, bo jak dzisiaj ogladalem na gieldzie zwykle wersje (diesle,itp) to wydaje mi sie to bardzo podobne do tej ze zdjecia, bo w sumie jesli to A6 to sie nie ma co dziwic... :/

Tytuł:
PostNapisane: 10.cze.2007 14:36:13 
Klubowicz

patryks napisał(a):
a czy wg Was ona ma te poszerzone blotniki?, bo jak dzisiaj ogladalem na gieldzie zwykle wersje (diesle,itp) to wydaje mi sie to bardzo podobne do tej ze zdjecia, bo w sumie jesli to A6 to sie nie ma co dziwic... :/

A6 4.2 też miało poszerzane błotniki z tego co pamiętam!!

Tytuł:
PostNapisane: 11.cze.2007 10:37:18 
Użytkownik

ma szersze błotniki !! widać jak byk :D
w wersji 4.2l miały inny przód ,ala po liftingu ,reszta ze słabszymi motorami miała dopiero na koniec 2001roku ,ale bardziej widoczny w wewnątrz ....

ALL BEL 2013-

Tytuł:
PostNapisane: 11.cze.2007 10:46:13 
Klubowicz

GrzesB napisał(a):
patryks napisał(a):

A6 4.2 też miało poszerzane błotniki z tego co pamiętam!!

Miało, miało, zresztą pamiętne niebieskie 4.2 też było chyba '99 i z przodem po lifcie...

EDIT:

Znalazłem fotostory z tego lubińskiego 4.2

foteczki

Jak widzicie auto '99, przód po lifcie "in-black", boki z chromami i szerokie błotniki.

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 11.cze.2007 13:06:19 
Użytkownik

dzieki za pomoc! jutro tam sie wybieram zobaczyc to autko- bedzie mi po trasie, no a mimo ze to nie S6 to jakby bylo w bdb stanie to moze warto, bylem tylko wystraszony tym przodem, ale sprawdzalem na allegro i wszystkie mialy wlasnie taki "inny" niby z nowej wersji. co do chromow to sprawdze... moze tylko to byl taki "tuning" sprayem hehe...

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2007 17:56:42 
Użytkownik

Witam! Dzięki użytkownikowi Sprinter... (tj. zdjęcia lubińskiego Audi A6 4.2) domyślam się, że właśńie to auto oglądałem, tj... rdza przy lewym relingu, lampa klejona silikonem, itp... słowem to na 99% właśnie tamto autko! Jak coś o nim możecie więcej powiedzieć to czekam na opinie, bezwypadkowe nie jest na bank!, ale stan środka naprawdę super... nie miałem do niego zastrzeżeń- skróa, pedały, kierownica, itp, skrzynia pracowała super, troszkę głośny był w nim wydech (taki fajny mataliczny sportowy dźwięk, ale chyba za głośny!) no i albo opony albo tarcze do bani, bo przy hamowaniu kierownica drżała!, tylko przeraża mnie ta rdza przy relingu, bo to tak jakby dostał w tył i to tak, że dach był robiony, bo przód to nawet fajnie poskładany... Pozdrawiam! Patryk.

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2007 20:25:28 
Klubowicz

Hehehe, posłałem Ci już PW, ale możesz zapoznać się z tym wątkiem:

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=41807

Hehehe, aż mi się śmiać chce jak wspomniałeś o tych bijących tarczach hamulcowych :diabel:

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2007 21:59:48 
Użytkownik

Dzięki!... całe szczęście, że napisałem ten temat... bo autko ze zdjęć mi się bardzo podobało!, dzisiaj mój zapał troszkę ostygł, bo bezwypadkowość okazała się fikcją, nie oglądałem go zbyt długo (brak czasu, jechałem w interesach do Nowego Targu, a późno się wybrałem i tak wyszło...), ale pierwsze wrażenie było super!, skóra ideał!- 180 tyś pasi jak nic!, myślę sobie tylko ta karoseria... to tu to tam przytarte, na błotniku z prawej schodzi bezbarwny, przód po strzale na bank, ale szpary w miarę rónwe... no i jakoś mi się ciągle to auto wydawało znajome hihi (z tych fotek), no i jak zobaczyłem najpierw lewą lampe przednią (silikon czarny- klejona), potem pomyślałem... a rdza przy relingu z tyłu jest?... bo na fotce była (to pamiętałem), a tu?... jest!... no to już wiedziałem że na bank to samo auto!, co do jazdy... to nie miałem zastrzeżeń, chociaż nie butowałem... (bo koleś góral (lat 55)- rolnik, słowo: wyszedła do mnie z traktora... prosto z pola hehe... wsiadł w A6 i jeździliśmy :)...), ale przełączyłem na tipa i troszkę go pociągnąłem na 2 i 3... wg mnie było ok, dzwięk silnika też był rewelka... no tylko hamowanie... kierownicą biło jak diabli, ale zobaczyłem opony - złom!, no ale nie czułem podczas zwykłej jazdy, no to tarcze... ale powiem Wam, że tarcze wyglądały na nowe :), więc tak jak pisał Sprinter... pewnie młotem walone i chyba tak złożone, albo cosik innego wywalonego mocno w zawieszeniu!
No nic.. dzięki za wiadro zimnej wody!, przydało się :)!!!, chociaż jeśli bym się decydował (myślałem o wyjeździe w sobotę) to jechałbym wcześniej do jakiegoś ASO albo lepszego warsztatu, a więc pewnie też bym został troszkę powstrzymany hehe...
Aha! motyw zegarów!, kurde... tak myślałem... 260 na blacie... kurcze... mało, a do tego koleś mówi, że syn je spokojnie zamykał... hehe... tylko nie zwróciłem uwagi jaki kolor deski był, że inny niż cała reszta... za to lampki poduszki nie było, no ale po dzwonie to tak myślałem, że jaśków brak i pewnie żarówki też brak...
No nic... czas szukać dalej... może to?, chociaż znów daleko od domu:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2816125 tu zaś na zdjęciu widać, że ten lewy błotnik jakoś nie pasi do tych drzwi, ale może lekko dostało... :)... w sumie BEZWYPADKOWE zresztą jak każde w Polsce hehe..., innych już nie sprowadzają! :)

Strefa czasowa: UTC + 1