.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lut.2025 21:58:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2007 19:48:16 
Użytkownik

Bilo napisał(a):
Tez fakt ale te auta kupuja tez Anglicy a dla nich to nie ma znaczenia.

ale to bardzo zawęża rynek, popyt mały więc i cena niższa

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2007 01:12:24 
Użytkownik

Auto: Audi Q7 4L 3.0 TDI
Bilo napisał(a):
Tez fakt ale te auta kupuja tez Anglicy a dla nich to nie ma znaczenia.
tu na jeden dom przypadaja sredmio 2 auta wiec wyobraz sobie czemu. Maja kase to kupuja nowe a te 3-4-5 lat ida za grosze zeby szybciej bylo. Poza tym autka sa tu sprzedawane tez na aukcjach (tanio, bardzo tanio). Tu jest taki system ze jedziesz bez prawka, ubezpieczenia, przegladu albo podatku drogowego i policja cie zatrzyma to auto na lawete i na parking. Odbierasz-placisz, nie odbierasz-auto na licytacje. Malo tego jak byscie widzieli co oni tu zlomuja (kradzione, zabrane przez policje) to szok. Brata coupeja tez juz stala w maszynie do kasacji.
Kasa rzadzi.
Cytuj:
części na przekładkę już mam. i silnik mam już 2,5TDI więc nie mówcie mi że ciężko z przekładkę bo akurat z częściami to problemu nie ma. Tylko teraz znaleść fachowca co by mi roboty nie spaprał i żeby wszystko było jak należy
A i wątpię że Passat 2002r wyjdzie taniej w Niemczech:P

4000 funtow (cena paska) x 5,5zl=22000zl+okolo 8000=30000zl/3.75 cena euro= 8000euro
Kolegi passat anglik 2002r 2l sedan manual ok 125kkm
http://tinyurl.com/3xerrl
http://tinyurl.com/2cq758
http://tinyurl.com/26r8nq
http://tinyurl.com/2w9yjt
powiem tobie tylko ze malo znasz sie na tym bo gdybys sie znal sprawdzil bys zanim napisales. Fakt ze kupiles auto bez papierow juz mowi sam za siebi.
poza tym jak bedziesz zmienial (spawal sciane grodziowa) modl sie zeby to bylo dobrze zrobione oraz o to zeby po 3 miesiacach nie brzeczalo w srodku.
a poza tym meczy mnie juz ten post, skoro nie potrafisz wywnioskowac nic z postow ktore pisza osoby co byly tym zainteresowane to widac ze jestes kolejnym naiwniakiem ktoremu jakis mechanik nagadal ze to jest proste.
sorki chlopy ze sie tak rozpisalem

Bylo
AUDI A6 C5 2.4 98r AGA LPG
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Ostatnio edytowano 07.maja.2007 09:05:50 przez MiKev, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2007 01:19:25 
Użytkownik

Musze jeszcze cos dopisac Sorki.
Silnik 2.5 to jeszcze nie wszystko kolego
lampy, podszybie, wiazki elektryczne, uklad kierowniczy, deska, zegary,
i jeszce pelno do swapa.
na tym trzeba sie znac albo miec duzo kasy a jak ma sie kase to chyba lepiej oryginal kupic.

Bylo
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2007 22:23:41 
Użytkownik

Zobaczymy jak będzie złożony to dam komentarz na temat autka i wstawię zdjęcia zrobionego. Ciekawe co zauważycie nie tak:P
A za 6 miesięcy opchnę autko (oczywiście zarabiając) no i kupię sobie oryginalne:P
Zanjdzcie mi Gdziekolwiek Audi A6 98r w 2,5 TDI zaznaczam sedana niebitego do kwoty 20 tyś. To jest niemożliwe!!
A jeżeli się zdarzy taka okazja to nie uwiężę że nie majstrował w nim na sztukę jakiś polski lakiernik i mechanik. Ludzie Wiem co mam A te tanie okazje z Niemiec czy polski to wiem jak wyglądają ćwiartkowane:)

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2007 22:47:24 
Moderator

Auto: V70
Muszę powiedzieć teodor2424, że urodzony z Ciebie optymista. Kupiłeś angola z padłym silnikiem, bez papierów i jesteś pełen wiary. Podziwiam :)
Ps. MiKev użył byś TinyURL do skrócenia adresów bo forum się rozjechało :/

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2007 23:12:22 
Klubowicz

teodor2424 napisał(a):
Zobaczymy jak będzie złożony to dam komentarz na temat autka i wstawię zdjęcia zrobionego. Ciekawe co zauważycie nie tak:P
A za 6 miesięcy opchnę autko (oczywiście zarabiając) no i kupię sobie oryginalne:P
Zanjdzcie mi Gdziekolwiek Audi A6 98r w 2,5 TDI zaznaczam sedana niebitego do kwoty 20 tyś. To jest niemożliwe!!
A jeżeli się zdarzy taka okazja to nie uwiężę że nie majstrował w nim na sztukę jakiś polski lakiernik i mechanik. Ludzie Wiem co mam A te tanie okazje z Niemiec czy polski to wiem jak wyglądają ćwiartkowane:)

I myślisz, że go sprzedasz od ręki? Dobra przedkładka to przedewszystkim masa pracy i detali... a po VINie u Dreda i tak będzie wiadomo, że to angol... nie zapomnij o przełożeniu wiązki szyb elektrycznych, zmianie lusterek i wiązki od nich i takich tam pierdołach... aha, fajnie by było jakbyś też poduchy przełożył jak się najleży, bo później wystrzeli nie ta co potrzeba!

Tytuł:
PostNapisane: 07.maja.2007 01:15:48 
Użytkownik

teodor2424 napisał(a):

ok to 20000zl - silnik 6000zl (srednia ceny na allegro)=14000zl - skrzynia biegow manual 2000zl (allegro)=12000zl - 8000zl przerabianie z wersji angielskiej= 4000zl - swap (wsadzenie i osprzet do silnika.) :jaja:

Chlopaki a nie zginela czasem ostatnio jakas 2.5 TDI :diabel:

jak juz to zrobisz i zmiescisz sie w 20000 zl przyjedz gdzies na zlot i sie pochwal.
A co do "Nie Bite" to ciezko tu znalezc auto z 98r nienaruszone (nie na darmo maja opinie najgorszych kierowcow w europie) no chyba ze bite to wedlug ciebie to takie co najpierw trzeba go rozciagac z kazdej strony zeby reke do srodka wlozyc

Bylo
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Tytuł:
PostNapisane: 07.maja.2007 09:11:35 
Użytkownik

te ceny z allegro to sobie jakieś wariaty wymyślają. Ja mam kompletną(podkreślam kompletną) przekładkę u nas na szrocie za 5tyś silnik za 3tyś i to wszystko. czyli auto 11 + 5 +3 =19tyś + robota znajomego fachowca 1,5tyś
No i fakt przekroczyłem 20tyś ale o 500zł więc ciekawe czy znajdziecie mi z takim silnikiem i w takim stanie w Niemczech autko w tej cenie????
A i jak ktoś chce sobie kupić taką audi za 34000zł to przecież mu nie będę zabraniał ale i tak nie będzie pewnie co ma:) A ja gdyby nawet mnie wyszła 25tyś będę wiedział jaka była od samego początku:)

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2007 10:50:20 
Użytkownik

nie chwal dnia przed zachodem slonca.
jak bedziesz mial gotowe do polowy lipca to z checia bym zobaczyl.
wklejenie zdjec nic nie da bo zdjecia wszystkiego nie oddaja.
nie wiem co za koles sprzedal tak tanio czesci ale nie chce mi sie w to wierzyc.
silnik 3000 to musi byc naprawde niezly. a skrzynia ile? myslisz ze podejdzie od R4 do V6. a komputer, wiazka elektryczna silnika.
Cos malo za przekladke z angola i swap

to jest moj ostatni post w tej sprawie.
Zrobisz wtedy sie pochwal a nie mow co bedzie i za ile bo widac ze ktos sobie z ciebie jaja robi.

Bylo
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2007 09:25:11 
Użytkownik

Witam po przerwie.
Autko złożone i wygląda bardzo kulturalnie i jazda też jest zajebista. Tylko jest jeden mały problem. A mianowicie nie otrzymałem jeszcze dokumentów do Auta.
Może mi ktoś kto się na tym zna powie jaki okres mają angole na odesłanie dokumentów?? i jak się z nimi skontaktować w tej sprawie. Bo już mija 6 tydzień i nie ma odpowiedzi. A to już przesada. Z tym gościem co go kupowałem kontakt mam i nawet sam do mnie dzwonił i mówił że nie jest nic w stanie zrobić i swoją robotę wykonał bo dokumenty przesłał a to oni się opieprzają. i tydzień temu wysłał ponownie do Angoli kwity. Miał ktoś może z takimi dokumentami coś do czynienia??

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2007 10:10:07 
Klubowicz

Lokalizacja: GLIWICE Furak1:CC 900 Furak2:CIVIC 07 Furak3:BMW M3 Cabrio Moto:GSX-R 750K3
Daj jakieś fotki. Ciekawi mnie jak to wyszło.

ZAPRASZAM http://www.nawydmie.com.pl

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2007 13:51:59 
Użytkownik

teodor2424 napisał(a):
Witam po przerwie.
Autko złożone i wygląda bardzo kulturalnie i jazda też jest zajebista. Tylko jest jeden mały problem. A mianowicie nie otrzymałem jeszcze dokumentów do Auta.
Może mi ktoś kto się na tym zna powie jaki okres mają angole na odesłanie dokumentów?? i jak się z nimi skontaktować w tej sprawie. Bo już mija 6 tydzień i nie ma odpowiedzi. A to już przesada. Z tym gościem co go kupowałem kontakt mam i nawet sam do mnie dzwonił i mówił że nie jest nic w stanie zrobić i swoją robotę wykonał bo dokumenty przesłał a to oni się opieprzają. i tydzień temu wysłał ponownie do Angoli kwity. Miał ktoś może z takimi dokumentami coś do czynienia??

Max czas to 2 tyg. Jak moga ci kwity wyslac do polski? to jest nie mozliwe. zapytaj sie go jaki adres podal w miejscu gdzie wpisuje sie dane nowego wlasciciela, jezeli wpisal polski adres to moga nic nie odeslac.
czuje ze to przekret-babka zatarla auto, przywiozla do polski, sprzedala a w anglii zglosila kradziez zeby ubezpieczenie wyplacilo kase. Niestety tu jak kupujesz ubezpieczenie to jest auto ubezpieczone od kradziezy. Postrasz goscia policja polska i powiedz ze powiadomisz policje i DVLA w anglii o tej sytuacji, zobaczysz co powie i bedziesz wiedzial po jego zachowaniu.

I co zmiesciles sie w 20000zl (przekladka+swap)?

Bylo
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2007 14:26:48 
Użytkownik

jak to czytam to aż włosy dęba stają ,ale kolega optymista trzymam kciuki ,aby sie udało po twojej mysli ,znając życie coś sie pojebie,ale nie wiem co :/
jak coś to napisz

ALL BEL 2013-

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2007 18:10:19 
Użytkownik

"""Max czas to 2 tyg. Jak moga ci kwity wyslac do polski? to jest nie mozliwe. zapytaj sie go jaki adres podal w miejscu gdzie wpisuje sie dane nowego wlaściciela, jezeli wpisal polski adres to moga nic nie odeslac. """

Nie rozumiem?/ To jak oni nie wysyłają kwitówq do polski?? To niby gdzie.Coś chyba nie jesteś poinformowany.
Bo załóżmy ze ja jade do angli i kupuję od kogoś auto prywatnie to chyba nie podaję adresu sprzedającego tylko mój w polsce żeby mi przysłali kwity?/ Czy nie tak??
To niby każdy musi miec jakieś zameldowanie w anglli lub znajomego żeby mógł otrzymac kwity ?? To chyba troszkę niejasne weź się dowiedź i potem podaj szczegółowe dane.

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2007 18:19:36 
Użytkownik

Jak mozna kupic takie auto jeszcze bez papierow , ale wtopa :509: musze sie napic bo mi piana z pyska tryska ze smiechu. Na moje oko cwaniackie to wtopiles kolo po calej dlugosci ale czasem i ja sie myle chodz tutaj obstawiam na 99% ze zmoczyleś.

Audi V8 3.6 { Full wypas ]
Audi 90 Quattro 2.3
VW Passat B5FL HIGHLINE 2.5 V6 TDI AKN 4MOTION.

"Dopóki nie użyłem Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2007 23:51:35 
Użytkownik

Słuchaj jeżeli mam umowę kupna sprzedaży to do czegoś to chyba zobowiązuje w polsce?? Przecież mam i namiary na sprzedawcę który nie wykręca sie od dostarczenia papierów tylko tłumaczy że to tak dlugo trwa, i jego dane osobowe z numerem dowodu osobistego. więc w najgorszym wypadku zwrócę się na policję . A i zapomniałem dodać zę w umowie zaznaczyliśmy w ostatnim podpunkcie że kupujący oczkuje na dowód angielski pojazdu.
Ludzie chociaż ja jestem w takiej sytuacji to naprawdę nie stresuje mnie to tak jak widze WAS:)

A i bez zbędnych komentarzy proszę.
Ja się tylko chciałem dowiedzieć jak wyglądają procedury i terminy tego typu spraw!!! I ich racjonalne odbicie w rzeczywistości!!!

Tytuł:
PostNapisane: 13.cze.2007 01:27:33 
Użytkownik

teodor2424 napisał(a):
"""Max czas to 2 tyg. Jak moga ci kwity wyslac do polski? to jest nie mozliwe. zapytaj sie go jaki adres podal w miejscu gdzie wpisuje sie dane nowego wlaściciela, jezeli wpisal polski adres to moga nic nie odeslac. """

Nie rozumiem?/ To jak oni nie wysyłają kwitówq do polski?? To niby gdzie.Coś chyba nie jesteś poinformowany.
Bo załóżmy ze ja jade do angli i kupuję od kogoś auto prywatnie to chyba nie podaję adresu sprzedającego tylko mój w polsce żeby mi przysłali kwity?/ Czy nie tak??
To niby każdy musi miec jakieś zameldowanie w anglli lub znajomego żeby mógł otrzymac kwity ?? To chyba troszkę niejasne weź się dowiedź i potem podaj szczegółowe dane.

kolego ja mieszkam w anglii ponad 2 lata i troszke sie orientuje.
jezeli kupujesz auto z anglii to do DVLA wysylasz tylko taki maly odcinek informujac ich tym samym ze auto wyjechalo z kraju i juz nie wroci a reszte dowodu rejestracyjnego zabierasz
PO TO zeby nie naliczali ROADTAX jezeli wiesz co to jest.
Poza tym czy niemcy wysylaja czy zabierasz razem z umowa?
Ps. jezeli zakladasz jakis watek to zacznij czytac od poczatku a nie od konca, gdybys przeczytal to bys wiedzial jak procedura wyglada gdybys tu mieszkal to wiedzial bys jak polacy kombinuja i zanim cos do kogos piszesz sprawdz co ma w podpisie Coventry lezy w anglii no chyba ze sie pomylilem i wyladowalem w Australii.
A to jest zdjecie mojego auta gdybys nie wierzyl Obrazek
przypatrz sie dobrze a zobaczysz ze z innej strony ma kierownice.
I jeszcze jedno to jest dowod rejestracujny Obrazekktory powinien dac tobie sprzedajacy auto wraz z umowa kupna-sprzedazy, tak czy inaczej tego dowodu nie mozesz uzywac w polsce wiec nie musi byc wystawiany przez anglikow na twoje nazwisko abys mogl zarejestrowac auto w polsce, a co za tym idzie ze nie musisz miec adresu w anglii.
I Najpierw sam sie dowiedz a nie kaz innym.

Bylo
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Tytuł:
PostNapisane: 13.cze.2007 08:06:50 
Użytkownik

Polecam stronke www.dvla.gov.co.uk .Wszystkie szczegly odnosnie samochodu,rejestracji i sprzedazy znajdziesz tam.
I nie zachowuj sie jak BUC , bo to Ty pytasz o porade, to rowniez TY kupiles samochod nie znajac jego stanu prawnego.Jest duuze prawdopodobienstwo,ze auto zostalo zgloszone jako kradzione w UK,wiec ktos Ci zrobil waleczek.
Poza tym 98' nie bity w kraju najgorszych kierowcow w Europie :?: :diabel:

Ps. Podaj nr rejestracyjny samochodu (angielski) to moze uda sie sprawdzic jak wyglada jego sytuacja w DVLA.
Pzdr.

http://img48.imageshack.us/img48/9207/auto5xp7.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 13.cze.2007 08:36:18 
Użytkownik

jeżeli ktoś to może sprawdzić to prosiłbym bardzo oto numer R244 ULT.
Koledzy nie bulwersujcie się tak od razu. To ja jestem tym niedoświadczonym i faktycznie pytam. Ale i też próbuje zrozumieć czy są inne możliwości przywozu i sprzedaży takich jakie ja doświadczyłem.
Może coś takiego tez jest normalne w świecie sprowadzania aut Z Anglii.
Wszystkich których uraziłem PRZEPRASZAM

Tytuł:
PostNapisane: 13.cze.2007 10:12:35 
Użytkownik

teodor2424 napisał(a):
jeżeli ktoś to może sprawdzić to prosiłbym bardzo oto numer R244 ULT.
Koledzy nie bulwersujcie się tak od razu. To ja jestem tym niedoświadczonym i faktycznie pytam. Ale i też próbuje zrozumieć czy są inne możliwości przywozu i sprzedaży takich jakie ja doświadczyłem.
Może coś takiego tez jest normalne w świecie sprowadzania aut Z Anglii.
Wszystkich których uraziłem PRZEPRASZAM

Spoko nic sie nie stalo rozumiem ze jestes zdenerwowany i ja tez sie troszke wkurzylem bo jakis debil mi wybil szybe z tylu i teraz musze calowac za to kupe kasy. Jest stronka gdzie mozesz to spraedzic ale tam trzeba placic za to, nie jestem pewny ile ale napewno taka mozliwosc jest.
Pamietaj na przyszlosc ze w Anglii sprzedawca zatrzymuje dowod rejestracyjny tylko wtedy gdy auto jest sprzedawane wewnatrz kraju, natomiast jezeli idzie na export to caly dowod otrzymuje nowy wlasciciel oprucz odcinka 11 (zobacz zdjecie dowodu)ktory jest wysylany do DVLA w celu wyrejestrowania auta z anglii.
http://www.parkers.co.uk/ to jest bardzo dobra stronka zeby zasiegnac info.

Bylo
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1