Witam.
Moze zaczne od poczatku...
Niespełna miesiac temu nabylem wlasnie audi c4 z wyzej wymienionym silnikiem.
Samochod posiada instalacje gazową.Wszystko bylo w miare wporzadku az do ostatniego poniedzialku.
SAmochod zaczal sie grzac ....Poczatkowo byly to nie duze zmiany jest cieplo wiec uznalem to za norme, dopoki dopoty temperatura zaczela rosnac do 105=107 stopni C.Ani mechanik ani tym bardziej ja nie potrafimy stwierdzic jaka jest tego przyczyna wiatraki i czujniki wiatrakow zostaly wykluczone (zachodzilo podejzenie ze nie reaguja na temp za szybko...) Caly obieg jest otwart wszystkie przewody cieple chlodnica tez. Nie ma wody w oleju stan oleju tez sie nie podniosl,Poki co jestem w trakcie sprawdzania czy aby silnik napewno nie bierze wody ;/ Mechanik wpsominal cos o uszczelce pod glowica (czarny scenariusz
) Nie wiem co mam myslec wlasciwie wogole sie nie znam na tych samochodach.Rzecz ktora zauwazylem przewody obiegu wody raczej sztywne, moge dodac jeszcze ze w aucie jest nie nabity i nie oczyszczony klimatronik.Samochod jeździ narazie na benzynie bo mam tez problem z instalacja gazowa ( padla Sonda gazu) Sytuacja jest o tyle dramatyczna ze wlozylem w ten smaochod wszystkie pieniadze jakie mialismy odlozone z moja dziewczyna, a w lipcu mielismy jechac nim nad morze.Bardzo prosze o jaka kolwiek pomoc.za kazda odpowiedz bede bardzo wdzieczny.
Dodam jeszcze ze samochod jest po kompletnej wymienie rozrzadu u tego samego mechanika, z tym ze samochod po wymienie rozrada przez jakies 1.5 tygodnia zachowywal sie normalnie.Nie wiem czy to ma jakies znaczenie po prostu staram sie dac jak najwiecej wskazowek.Pozdrawiam.