.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lut.2025 17:21:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B6 1.9] szukam kogos kto pomoze w zakupie
PostNapisane: 18.cze.2007 22:03:53 
Użytkownik

Witam
"przytulilem" ok 55000 PLN i chialbym je spozytkowac na zakup Audi
wiele nocy spedzilem przy kompie: na forum, na allegro i inych tego typu
i stwierdzam ze nie jestem w stanie sam sprostac temu zadaniu
Dlatego jesli jest na tym forum ktos kto jest mi w stanie pomoc nie wiem np.
sprowadzic auto z DE albo znacie kogos zaufanego prosze o info
wiem ze to nie prosta sprawa ale gdzie ma sie zwrocic taki zielonaik jak ja jak nie TU

oczywiscie azdaje sobie sprawe ze nie ma nic za darmo.... ;)

pozdrawiam
Łukasz

trust no one

Tytuł:
PostNapisane: 18.cze.2007 22:27:16 
Użytkownik

ja mam kogos zaufane sam teraz kupilem od niego samochod .
Nie bedzie to 50% wartosci samochodu cena ,ale za to w b.dobrym stanie :) .
Teraz ma poza moim bmw e46 coupe 1.8 . ale na zamowienie tez sprowadza i tylko w b.dobrym stanie ,ale zaznaczam okazji cenowej nie znajdziesz.jak cos to daj na prv dam Ci numer.
Krak.

Pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 20.cze.2007 19:59:14 
Użytkownik

dzieki wielkie

Jednak poczekam jeszcze chwilke wolalbym cos z Niemiec
Wlosi maja nedzna renome

czy ktos ogladal moze to auto albo zna moze sprzedawce
http://moto.allegro.pl/item204504669_pe ... ezwyp.html

łukasz

trust no one

Tytuł:
PostNapisane: 20.cze.2007 20:22:39 
Użytkownik

Auto: Audi A3 1.9 TDI ASZ+ 234/460
Na forum byla gdzies dyskusja o tym sprzedawcy co ciekawe przyprowadza same A6 i to same V6 TDI quattro z dobrym wypasem po stosunkowo niskich cenach.. Jedno auto byl ktos z forum ogladac i byl podobno klepany a opis byl podobny do tego.. Do takiego auta mysle ze lepiej sie nie zblizac bez 'odpowiedniego sprzetu', oka i ucha. W takim aucie wszystko MUSI pasowac co do milimetra hehe no moze do dwoch ;) oferta wydaje sie kusząca bo auto jest bajka ale niestety w niektorych przypadkach kupna takiego auta (czytalem na forum) moze sie okazac ze zakupiono skarbonke tysiecy zlotych dlatego trzeba miec 100% albo chociaz 99% pewnosc ze auto nie wymaga zadnego wkladu (pomijajac plyny, paski..) no i najlepiej znac poprzedniego wlasciciela :diabel:
Pozdro peace

- 80 B4 1Z '94
Ponadto na podwórku: A4 B6 AVF quattro '03, A3 ASZ '02, A3 ALH '99 - sprzedam

SPRZEDAM części z mojej A4 B5 AFN - pw.

Tytuł:
PostNapisane: 20.cze.2007 22:25:10 
Użytkownik

ja nie wierze ew okazje cenowe... to tylko shit ,chyba ,ze nagle tak jak z b3 ... al e sprowadzone b4 za 1500 euro to nie moze byc dobry samochod...

Tytuł:
PostNapisane: 20.cze.2007 22:34:13 
Klubowicz

Byłem u tamtego gościa - odpuść sobie - człowiek nie jest poważny, kłamie w opisach a do tego fotki są zazwyczaj innego auta które "kiedyś" miał na sprzedaż... Lipa po całości... szkoda czasu i jeżdżenia. Nie szukaj auta z niemiec tylko z PL ewentualnie sprowadź sobie na zamówienie. Z autem na PL blachach śpisz spokojnie, na niemieckich nigdy nie wiadomo czy nie zakwestionują Twojej ceny zakupu a i cena dobrego egzemplarza jest wyższa o 20-30% niż na rodzimym allegro ;) Takie auta kupuje się tylko z naprawdę dobrym mechanikiem a do tego w stanie zbliżonym do bardzo dobrego - każda pierdoła będzie kosztowała sporo... niestety, ale tak to już jest, że jak oszczędzisz na zakupie to dołożysz w eksploatacji. 55k nie starczy Ci na dobre A6 >2001r.

Tytuł:
PostNapisane: 20.cze.2007 22:39:29 
Użytkownik

Bubu05 to , ze nie wierzysz w okazje nie znaczy ze ich nie ma... i musze cie rozczarowac ale za 1,5 tys euro mozna kupic dobre b4... Druga sprawa ze trzeba miec albo farta albo sie naszukac... ja kupiłem moje poprzednie b4 w 2,8 za 5 tys zł + opłaty i oc ... Co musiałem zrobic : rozrząd z pompa wody (raczje normalna sprawa) , olej , filtry , swiece , kable WN <-- Wszystko i tak sie powinno zrobic po zakupie... pozatym wymieniłem uszczelki głowic (bo puszczały olej na zewnątrz) i uszczelki dekielków... I tyle...

Sory za OT ale rynek jest zapchany i 90 % ponad 10 letnich (i nie tylko) aut niestety to szroty... I czychające na frajera pseudo-okazje... Ale 10% to auta godne uwagi ... Nie kazdy jest handlarzem i sprzedaje auto bo zarobic chce , bo złom , bo po wypadku .... Czasami zdarzy sie ktos kto po prostu chce zmienic bo mu sie znudziło (tak było ze mną) albo ktos kto popadł w dołke i musi sprzedac...

Sory za wywód ... Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 20.cze.2007 22:51:32 
Klubowicz

Okazji nie ma - albo ktoś wie czym jeździ i ceni albo daje niższą cenę i pozbywa się problemu. Są tylko nieświadomi sprzedający (ale to granica błędu statystycznego <1%.

Tytuł:
PostNapisane: 20.cze.2007 23:02:19 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
Byłem u tamtego gościa - odpuść sobie - człowiek nie jest poważny, kłamie w. Nie szukaj auta z niemiec tylko z PL ewentualnie sprowadź sobie na zamówienie. 55k nie starczy Ci na dobre A6 >2001r.

Dzieki za podpowiedzi
generalnie to nie szukam A6 tylko A4 zapytalem o tego gostka bo auta na jego ogloszeniach wygladaja niczego sobie , ...no ale odpowiedzi mozna sie bylo spodziewac..... Podsumowujac moja dotychczasowa lekture forum i wasze podpowiedzi za ktore dziekuje, dochodze do wniosku ze chyba nie nic nie kupie
Sam sie nie znam, kogos zaufanego kto by sprowadzil nie mam

pozdrawiam
Łukasz

trust no one

Tytuł:
PostNapisane: 20.cze.2007 23:39:27 
Użytkownik

Jestem błedem statystycznym :diabel: Chociaz byłem swiadomy ze mam dobre ...

Sorka za OT.

Wystraszyliscie chłopaka ze wszystkie auta to bite, za drogie , albo zajezdzone itp... Gratuluje :peace:

I co teraz ? Pewnie pojdzie do salonu i kupi nowego fiacika grande punto :):

Są dobre auta... Ale trzeba je znalesc... A jesli sie samemu nie umie ocenic obiektywnie auta to moze byc problem bo kazdy (mechanik itp) moze chciec cie wykorzystac ... Najlepiej miec kogos kto naprawde sie zna i doradzi a nie wcisnie kitu...

PS : moje b4 2,8 , 1992 rok ,bezwypadkowe , zrobione uszczelki głowic , rozrzad , swiece, oleje , filtry o autentycznym przebiegu 174 tys z gazem na blosie sprzedałem za 8 tys zł ... mam rozumiec ze powinienem był wołac 12 tys no bo nie bite i stan bdb ... i co by z tego wyszło ? Ze za drogie i nikt by nie kupił ... Dałem tanie było ze za tanie : pewnie bite , licznik krecony itp ... Kto chciał kupic moje i nie oglądał niech załuje... Auto jezdzi u mojej dobrej znajomej teraz i jest cholernie zadowolona...

Tytuł:
PostNapisane: 21.cze.2007 00:03:59 
Użytkownik

Teraz znajomy kupił Volvo V40 rok 97. Z dalsza ładne ale...chwali sie ze ma 120 tysiecy z ksiazka serwisowa udokumentowane. Ja mówie OK..Patrze na bok a tu kit az w oczy kole. Otwieram drzwi, patrze na słupek srodkowy a tam jakby lini brak :): Drzwi wewnątrz masa paluchem zrobiona. Jak juz prute poszycie było to nieźle dostał:) PO rozmowie wyszło ze auto jest z włoch, kupione przez Turka w niemczech ,sprzedane handlarzowi w Polsce i znajomek to łyknął. Yh...Nic ci juz turas dotykał nie nadaje sie na dłuzszy czas.
To tak jak sie napali i jedzie solo w Polske i na siłe chce się z czymś w wrócic a nie powietrze wozić.

Co tanie to drogie.

pzdr

P.S ten znajomy to blacharz jest... n/c :galy:

Tytuł:
PostNapisane: 21.cze.2007 06:13:11 
Moderator

LykaN napisał(a):
P.S ten znajomy to blacharz jest... n/c :galy:

To zajebisty musi być z niego blacharz jak takiego trupa kupił :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 21.cze.2007 09:00:23 
Użytkownik

Witam

Jeszcze raz wszystkim dziekuje za pomac rady opinie itd.
Pomoglo mi to bardzo. Mysle ze znalazlem to czego szukalem.
Z mojej strony temat uwazam za zamkniety

pozdrawiam
Łukasz

trust no one

Tytuł:
PostNapisane: 21.cze.2007 09:52:33 
Użytkownik

Witam!
Jesli szukasz kogos kto moze Ci doradzic przy zakupie auta to popytaj forumowego "Piotrusia". Czlowiek ten ma ogromna wiedze na temat audi. Gdy szukalem samochodu dla siebie otworzyl mi oczy na wiele spraw i na prawde nie ma co liczyc na okazje.
Pozdrawiam
Kkriss

Strefa czasowa: UTC + 1